Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Πανστρατιά των ανθρώπων της Εκκλησίας για να «ηττηθεί» ο Κ.Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές: Όλοι εναντίον του.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών, μελών της Ιεράς Συνόδου, αλλά και οι απλοί κληρικοί, όπως και οι Ιερές Μονές όλη της χώρας, έχουν κηρύξει «πανστρατιά» για να «ηττηθεί» η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη στις εκλογές.
Τι εννοούμε να «ηττηθεί» αφού η διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλη, ούτως ή άλλων: Να πέσει όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από το 30%.

Και να αμφισβητηθεί στην πράξη η ύπαρξη αυτοδυναμίας της.

Γιατί αν ο πήχης για τη ΝΔ είναι στο 33%, δηλαδή το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών, για τους πολιτικούς της αντιπάλους και ειδικά για τον χώρο της Εκκλησίας το νομοσχέδιο για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς, είναι casus belli.

Οι απλοί κληρικοί που είχαν στηρίξει Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα και στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, είναι πλέον 100% εναντίον του.

Και μπορεί η γκάφα του Κ.Βελόπουλου να έδωσε μια αφορμή στο Μαξίμου και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ρίξει «σωσίβιο» στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο Ιερώνύμος είναι μία ψήφος.

Εκατοντάδες χιλιάδες κληρικοί, οι οικογένειές τους και το «στενό» ποίμνιό τους ετοιμάζονται να ρίξουν «μαύρο» σαν τα ράσα των ιερέων, στην κυβέρνηση.

Στο Άγιο Όρος, επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα κατά της κυβέρνησης, αφού το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ απλά έριξε «λάδι στην φωτιά» που καίει στο «Βατικανό της Ορθοδοξίας» για την στάση του Κ.Μητσοτάκη στο Σκοπιανό, που όχι μόνο «κατάπιε» την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την ενίσχυσε.

Τα κόμματα που θα ευνοηθούν είναι τα τρία που εμφανίζονται να λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους, όπως η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, αλλά και αρκετά μικροκόμματα που κινούναι στο χώρο και θα είναι υποψήφια.

Αν τα δεξιά κόμματα ξεπεράσουν το 20%, και ταυτόχρονα η ΝΔ υποχωρήσει κάτω από το 30% τότε θα έχουμε συνολικά, πολιτικές εξελίξεις…

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου