Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Το τελευταίο μυστικό πριν από τον ερχομό του Μωσιάχ έχει αποκαλυφθεί στην Ιερουσαλήμ.

israel365news.com:  Την Πέμπτη, την τρίτη ενδιάμεση ημέρα του Πάσχα, οι Λευίτες

συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ για να αναπαραστήσουν τον μουσικό τους ρόλο στον Ναό. Μια ομάδα περίπου δώδεκα Λευιτών συγκεντρώθηκε στην Παλιά Πόλη για να εξασκηθεί στο τραγούδι, φορώντας ρούχα σχεδιασμένα για μουσικούς του Ναού στον Τρίτο Ναό.

Το τραγούδι μετατράπηκε σε χορό, γιορτάζοντας τη χαρά της βιβλικής εορτής.

Οι Λευίτες φυσούσαν επίσης ασημένιες σάλπιγγες, προετοιμασμένες για χρήση στον Τρίτο Ναό.

Παραδοσιακά, οι μουσικοί του ναού επιλέγονταν από τη φυλή των Λεβί. Το Zohar εξηγεί ότι οι Λευίτες επιλέχθηκαν για να τραγουδήσουν στο Ναό επειδή το όνομα Λευί σημαίνει «συνοδεύω» και η μουσική τους ενθάρρυνε τους άλλους να πλησιάσουν τον Θεό. Τις ημέρες που βρισκόταν ο Ναός στην Ιερουσαλήμ, οι Λευίτες τραγουδούσαν σε 15 σκαλοπάτια - που αντιστοιχούν στα 15 τραγούδια της ανάληψης στον Ψαλμό 15.

Το Mishnah αναφέρει ότι δεν υπήρχαν ποτέ λιγότεροι από 12 Λευίτες στην εξέδρα, αλλά ο αριθμός τους θα μπορούσε να αυξηθεί επ' αόριστον. Ενώ κανονικά κανένας ανήλικος δεν επιτρεπόταν να εισέλθει στην Azara («Αυλή») για να συμμετάσχει στη λειτουργία, οι νεαροί Λευίτες επιτρεπόταν να συμμετέχουν στο τραγούδι για να «δώσουν γλυκύτητα στον ήχο», αλλά δεν τους επιτρεπόταν να σταθούν στο ίδιο μέρος. 

Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Πριν από λίγες μέρες, το Διαδίκτυο εξερράγη κυριολεκτικά με ένα βίντεο που συνέθεσε ένας ακόμη αδύναμος μόκσα, τον οποίο τηλεφώνησε προσωπικά ο Πάπας και ανέφερε ότι είχε θυσιάσει μια κόκκινη δαμαλίδα. Το βίντεο παρακολούθησαν περίπου ένα εκατομμύριο ηλίθιοι σε μια εβδομάδα, κανένας από τους οποίους δεν μπήκε στον κόπο να δει αυτόν τον βωμό:

 Όπως μπορείτε να δείτε, ο σίδηρος υπάρχει στην κατασκευή του βωμού, παρά το γεγονός ότι, όπως εξήγησε σε εμάς και στους αναγνώστες μας ένας πεφωτισμένος ειδικός, πολύ γνωστός στο φόρουμ μας, ο βωμός θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένος από πέτρες που δεν άγγιξαν σίδερο. Επιπλέον, η κόκκινη αγελάδα δεν θυσιάστηκε στο ναό από τη γέννηση, υπάρχει ένα άλλο μέρος για αυτό σύμφωνα με το τελετουργικό: 

Έτσι, όλα είναι ξεκάθαρα με τους Μορδοβιανούς «εσχατολόγους» - έχουν τη δική τους εσχατολογία εκεί στους βάλτους, στους οποίους οι Μορδοβιοί αντιτίθενται στον πολιτισμένο κόσμο. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι Μορδοβιανοί όσο και οι υπόλοιποι αδύναμοι μαχητές κατά του Σιωνισμού έχασαν τα νέα από το Israel365news και δεν τα σχολίασαν με κανέναν τρόπο. Επομένως, θα το σχολιάσουμε, ή μάλλον, το ίδιο israel365news θα το κάνει με υλικό πριν από δέκα χρόνια: 

Όταν ο Ναός ήταν ακόμη σε λειτουργία πριν από χιλιάδες χρόνια, η μουσική ήταν μια σημαντική πτυχή της υπηρεσίας του Θεού. Εξορία με τον εβραϊκό λαό μετά την καταστροφή του Δεύτερου Ναού, αυτή η ιερή μουσική χάθηκε για 2.000 χρόνια . Σήμερα, ένας άνθρωπος εργάζεται για να επαναφέρει τη μουσική που ένας μεγάλος Εβραίος σοφός προέβλεψε ότι θα ήταν το τελευταίο βήμα πριν από τον Μεσσία.

Ο Ραβίνος Ντέιβιντ Λούις, ένας καταξιωμένος μουσικός, εργάζεται τώρα για να τα αλλάξει όλα αυτά. Ως συνθέτης για το Temple Institute, προσπαθεί να επαναφέρει τη μουσική των Temple, είπε στο Breaking Israel News.

«Ο Γκαόν της Βίλνα (ένας σοφός της Τορά του 18ου αιώνα) είπε ότι η μουσική του ναού θα είναι το τελευταίο μυστικό που θα αποκαλυφθεί πριν από τον Μεσσία , και είμαστε σχεδόν εκεί», εξήγησε ο Ραβίνος Λούις.

Έτσι, την Πέμπτη έλαβε χώρα ένα παγκόσμιο και σημαντικό γεγονός στο Ισραήλ - το κοινό προβλήθηκε και του επετράπη να ακούσει τη μουσική που θα έπαιζαν οι Λευίτες στον Ναό. Έτσι, το τελευταίο μυστικό πριν από τον ερχομό του Μοσίαχ αποκαλύπτεται και σύντομα θα εμφανιστεί να ποιμάνει τους Μορδοβούς, τους Μόκσα, τους Ερζύους, τους Ούντμουρτ και άλλους λαούς που κατοικούν στους βάλτους με μια σιδερένια ράβδο, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων .

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου