Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ- Ο προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Θεός πρόκειται να «αναποδογυρίσει τον κόσμο».Ο προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Θεός πρόκειται να «αναποδογυρίσει τον κόσμο». Δηλώνει, «Ιδού, ο Κύριος αδειάζει τη γη, και την ερημώνει, και την αναποδογυρίζει» (Ησαΐας 24:1).

Σύμφωνα με αυτή την προφητεία, έρχεται ξαφνική κρίση στη γη, και θα αλλάξει τα πάντα σε μια μόνο ώρα. Μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα, ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας γρήγορης καταστροφής σε μια πόλη και ένα έθνος, και ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

Εάν είστε προσκολλημένοι σε υλικά πράγματα - αν αγαπάτε αυτόν τον κόσμο και τα πράγματα του - δεν θα θέλετε να ακούσετε τι έχει προφητεύσει ο Ησαΐας. Στην πραγματικότητα, ακόμη και στον πιο δίκαιο από τον λαό του Θεού, αυτό που λέει ο Ησαΐας μπορεί να φαίνεται αδιανόητο. Πολλοί σίγουρα θα ρωτούσαν: «Πώς μπορεί να χτυπηθεί ένας ολόκληρος κόσμος σε μια ώρα;»

Αν δεν πιστεύαμε ότι η Βίβλος είναι ο αγνός Λόγος του Θεού, λίγοι από εμάς θα έπαιρναν στα σοβαρά την προφητεία του Ησαΐα. Αλλά η Γραφή το καθιστά σαφές:  σε μια μόνο ώρα, ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει. Η εκκλησία πρόκειται να αλλάξει. Και κάθε άτομο στη γη πρόκειται να αλλάξει .

Ο απόστολος Ιωάννης δίνει μια παρόμοια προειδοποίηση στην Αποκάλυψη. Μιλάει για καταστροφική κρίση που έρχεται σε μια πόλη και ένα έθνος: «Σε μια μέρα, θάνατος και πένθος και πείνα. και θα καεί ολοσχερώς με φωτιά· γιατί δυνατός είναι ο Κύριος ο Θεός που την κρίνει… Διότι σε μία ώρα τόσο μεγάλος πλούτος χάνεται» (Αποκάλυψη 18:8, 17).

Στην προφητεία του Ησαΐα, η πόλη που βρίσκεται υπό κρίση βρίσκεται σε σύγχυση. Κάθε σπίτι είναι κλειστό, χωρίς να έρχεται ή να φεύγει κανείς. «Η πόλη της σύγχυσης γκρεμίστηκε: κάθε σπίτι είναι κλειστό, για να μην μπει κανένας» (Ησαΐας 24:10). Ολόκληρη η πόλη έχει μείνει έρημη: «Στην πόλη μένει ερημιά, και η πύλη χτυπήθηκε από καταστροφή» (24:12). Όλες οι είσοδοι και έξοδοι στην πόλη έχουν χαθεί. Το απόσπασμα δείχνει ότι έχει έρθει μια φωτιά, μια έκρηξη που έχει ταράξει τα ίδια τα θεμέλια της γης (βλέπε 24:6).

Εμείς που ζούμε στη Νέα Υόρκη γνωρίζουμε κάτι για αυτό το είδος σκηνής. Όταν οι Δίδυμοι Πύργοι δέχθηκαν επίθεση, οι δυσοίωνες φωτιές και ο καπνός φαινόταν να ανεβαίνει στον ουρανό για μίλια. Πρόσφατα, οι Νεοϋορκέζοι πανικοβλήθηκαν καθώς μια μάζα ατμού ξέσπασε κάτω από έναν δρόμο της πόλης. Οι άνθρωποι έτρεξαν προς όλες τις κατευθύνσεις ουρλιάζοντας, «Αυτό είναι; Είναι αυτή η τελική επίθεση;»

Σήμερα, πλήθος κοσμικών προφητών λένε ότι μια πυρηνική επίθεση είναι αναπόφευκτη. Ο στόχος που αναφέρουν πιο συχνά είναι η Νέα Υόρκη, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη: Λονδίνο, Παρίσι, Τελ Αβίβ, Ουάσιγκτον. Ούτε ο Ησαΐας ούτε ο Ιωάννης κατονομάζουν την πόλη πάνω στην οποία πέφτει η καταστροφική κρίση. Δεν σκοπεύω αυτό το μήνυμα να τρομάξει κανέναν.

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο: δεν σκοπεύω αυτό το μήνυμα να τρομάξει κανέναν. Ο Παύλος μας λέει ότι ως μαθητές του Ιησού Χριστού, έχουμε ήδη περάσει από τον θάνατο στη ζωή. Εμείς που καλούμε τον Ιησού ως Κύριο πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ό,τι κι αν συμβεί σε αυτόν τον κόσμο, το χυμένο αίμα του μας σώζει και μας λυτρώνει.

Επομένως, δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα δελτίο ειδήσεων, αλλά μάλλον να προσέχουμε τι κάνει ο Κύριος στον κόσμο. Όπως πολλοί άνθρωποι, ακούω οδυνηρές αναφορές που με κάνουν να θέλω να συντονίσω τα πάντα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Θεός κινείται εν μέσω τέτοιων καιρών, και μέσω αυτών προειδοποιεί όλους όσους θα άκουγαν τη φωνή του. Η προφητεία του Ησαΐα δείχνει ξεκάθαρα τη γενιά μας.

Πιστεύω, μαζί με πολλούς επιφανείς μελετητές της Βίβλου, ότι η προφητεία του Ησαΐα παραπέμπει στις έσχατες ημέρες. Με αυτό, εννοώ τη σημερινή μας εποχή. Εν ολίγοις, έρχεται ξαφνική κρίση και η Γραφή δείχνει έντονα ότι είναι τώρα στην πόρτα.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε: «Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε η γενιά στην οποία υποδεικνύει αυτή η προφητεία;» Μπορούμε να γνωρίζουμε για δύο λόγους ότι τέτοιες κρίσεις είναι επικείμενες:

1. Ένας αυξανόμενος αριθμός προφητών προειδοποιεί για μια αποκαλυπτική καταστροφή στην πόρτα . Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη «προφήτες», δεν μιλώ μόνο για εκείνους στην εκκλησία. Μιλάω επίσης για «κοσμικούς προφήτες».

Στις 6 Δεκεμβρίου τα λόγια του Προέδρου Τραμπ συγκλόνισαν τον κόσμο.

Για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια, η Ιερουσαλήμ αναγνωρίστηκε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Είτε το ξέρει είτε όχι,  ο Πρόεδρος Τραμπ εκπλήρωσε το ρόλο του σε μια τρομακτική βιβλική προφητεία ακριβώς όπως προέβλεπαν οι γραφές .

Μόνο οι κορυφαίοι εκκλησιαστικοί ηγέτες και  οι μελετητές της Βίβλου γνωρίζουν το πραγματικό νόημα πίσω από αυτή τη μεγάλη και τρομερή στιγμή, ωστόσο κανείς δεν λέει τίποτα γι' αυτό…

Γι' αυτό δώστε προσοχή γιατί  αυτό το βίντεο θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα προς το καλό!

Υπάρχουν πολλά προηγούμενα για κοσμικούς προφήτες στη Γραφή. Ο Θεός χρησιμοποίησε την Ασσυρία ως τη ράβδο διόρθωσης του με τον Ισραήλ. Και διόρισε τον βασιλιά Κύρο ως υπηρέτη του για να βοηθήσει τον Ισραήλ: «(Ο Κύριος) λέει για τον Κύρο, αυτός είναι ο ποιμένας μου, και θα εκτελέσει όλη μου την ευχαρίστηση» (Ησαΐας 44:28).

Παρόμοια σήμερα, ο Θεός χρησιμοποιεί κοσμικούς προφήτες για να στείλει προειδοποιήσεις. Αυτοί γίνονται «προφήτες του» για μια εποχή. Και οι προφητείες τους μπορεί να είναι πιο σκληρές από αυτές που παραδίδονται από πιστούς. Το μήνυμα που γράφω εδώ είναι ήπιο σε σύγκριση με τις προφητείες που παραδίδονται από κάθε είδους κοσμικές φωνές. Απλώς ελέγξτε τις αναφορές της εφημερίδας ή του ραδιοφώνου σας.

«Ασφαλώς ο Κύριος ο Θεός δεν θα κάνει τίποτα, αλλά αποκαλύπτει το μυστικό του στους δούλους του, τους προφήτες» (Αμώς 3:7).

2. Ξαφνική καταστροφή έρχεται όταν ξεχειλίζει το ποτήρι της βίας . Ο αισθησιασμός, η διαστροφή και η απληστία κυριαρχούν σε όλη την κοινωνία μας. Ωστόσο, όταν ο Θεός έστειλε τον Κατακλυσμό στη γη, ήταν εξαιτίας μιας παγκόσμιας έκρηξης βίας: «Η γη ήταν διεφθαρμένη ενώπιον του Θεού, και η γη γέμισε βία» (Γένεση 6:11).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολυάριθμοι πόλεμοι και αιματηρές εξεγέρσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το κύριο πράγμα στο μυαλό μου είναι η βία που ασκείται κατά των παιδιών σε όλο τον κόσμο:

  • Σκέφτομαι τη σεξουαλική βία των παιδεραστών. Παιδιά σε όλο τον κόσμο βιάζονται, απάγονται και αναγκάζονται να υποδουλωθούν στο παγκόσμιο εμπόριο σεξ. Πρόσφατα, ένας παιδόφιλος στις ΗΠΑ ανακαλύφθηκε να διευθύνει έναν ιστότοπο που συμβουλεύει άλλους παιδεραστές σχετικά με τα πιο εύκολα μέρη για να μαζέψουν παιδιά. Δεν υπάρχει νόμος για να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό δόγμα στον κόσμο έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αξιώσεις εκείνων που κακοποιήθηκαν στην παιδική ηλικία από κληρικούς. Πες μου, πόσο καιρό θα υπομένει ο Θεός τις αξιολύπητες κραυγές των παιδιών που κακοποιούνται από εκείνους που θα εκπροσωπούσαν τον Χριστό;
  • Χιλιάδες παιδιά στην Αφρική σφάζονται σε φυλετικούς πολέμους, θανατώνονται από μαχαίρια. Τα νεαρά αγόρια —ακόμα και αυτά κάτω των δέκα ετών— στρατολογούνται σε πολιτοφυλακές φυλών και αναγκάζονται να δολοφονήσουν άντρες σε τελετές μύησης.
  • Εδώ στις ΗΠΑ, το αίμα εκατομμυρίων μωρών που έχουν αποβληθεί φωνάζει από το έδαφος.
  • Οι αναφορές για δολοφονίες στο σχολείο δεν συγκλονίζουν πλέον πολλούς από εμάς, αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν τα παιδιά μας. Μπορεί να σκληραγωγηθούμε σε τέτοιες αναφορές, αλλά η καρδιά του Θεού θλίβεται από αυτές.

Σας λέω, δεν υπάρχει χειρότερη βία από την θηριωδία των παιδιών. Ο ουρανός φωνάζει: «Αλίμονο, αλίμονο! Οι κρίσεις σου δεν έχουν θεραπεία.»1. Σε μια ώρα, ο Θεός πρόκειται να αλλάξει  ολόκληρο τον κόσμο .

Ένα ξαφνικό κατακλυσμικό γεγονός θα χτυπήσει, η πρώτη από τις τελικές κρίσεις του Θεού. Αυτό το μεγάλο γεγονός θα κάνει τη γη να τυλίγει. Και ο Ησαΐας λέει ότι όταν χτυπήσει, δεν θα υπάρχει τόπος διαφυγής: «Την μεγαλόπρεπη [περήφανη] πόλη, την αφήνει χαμηλά… ακόμα και στο έδαφος. το φέρνει στο χώμα» (Ησαΐας 26:5). «Οι κάτοικοι της γης καίγονται» (24:6).

Μόλις συμβεί αυτό, θα ξεσπάσει απόλυτο χάος. Όλες οι αστικές δραστηριότητες θα σταματήσουν και η κοινωνία θα περιέλθει σε μαζική αταξία. Οι κρατικές υπηρεσίες θα είναι αβοήθητες να αποκαταστήσουν κάθε είδους λογική. Κανένας κρατικός στρατιώτης, καμία εθνοφυλακή, κανένας στρατός δεν θα μπορέσει να βάλει τάξη στην αναταραχή.

Θυμάστε καλά ότι όταν καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι, έπεσε βοήθεια στη Νέα Υόρκη από όλο τον κόσμο. Ένας στρατός ανθρώπων ήρθε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Αλλά η σκηνή στην προφητεία του Ησαΐα είναι διαφορετική: αυτή η συμφορά ξεπερνά σαφώς την ικανότητα της ανθρωπότητας να ανταποκριθεί.

Μόλις χτυπήσει αυτή η κρίση, θα καταστρέψει την οικονομία. Οι πλούσιοι έμποροι θα σταθούν παρακολουθώντας βασανισμένοι, κλαίγοντας και θρηνώντας, καθώς αντιμετωπίζουν τη χρεοκοπία. Σε μια στιγμή, όλος ο πλούτος που συγκέντρωσαν θα μειωθεί στο τίποτα. Ο Ιωάννης περιγράφει τη σκηνή: «Οι έμποροι αυτών των πραγμάτων, που πλούτισαν από αυτήν, θα σταθούν μακριά από τον φόβο του μαρτυρίου της, θα κλαίνε και θα κλαίνε, λέγοντας: Αλίμονο, αλίμονο αυτή η μεγάλη πόλη… Γιατί σε μια ώρα τόσο μεγάλα πλούτη χάθηκε» (Αποκάλυψη 18:15–17).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλες οι αγορές και οι πωλήσεις θα σταματήσουν. Κάθε εστιατόριο και μπαρ θα κλείσει και κάθε ποτό και μουσική θα τελειώσει. Πράγματι, κάθε ίχνος ευφροσύνης και απόλαυσης, χαράς και αγαλλίασης θα εξαφανιστεί: «Όλοι οι χαρούμενοι αναστενάζουν. Η χαρά των ταμπρέτων παύει, ο θόρυβος αυτών που χαίρονται τελειώνει, η χαρά της άρπας παύει. Δεν θα πίνουν κρασί με τραγούδι… Το κέφι της γης έχει φύγει» (Ησαΐας 24:7–9, 11).

Ναι, αυτή είναι μια εικόνα κατήφεια και καταστροφή. Αλλά δεν είναι η προφητεία μου. Αυτός ο λόγος δόθηκε από το Άγιο Πνεύμα του Παντοδύναμου Θεού, για να παραδοθεί από τον δίκαιο προφήτη του Ησαΐα. Ακόμη και ο κοσμικός κόσμος προετοιμάζεται να συμβεί. Δισεκατομμύρια δαπανώνται για την εσωτερική ασφάλεια στις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Γιατί; Στρατιωτικοί ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι βέβαιο ότι θα έρθει μια τρομοκρατική επίθεση που θα επηρεάσει τον κόσμο.

Μπορεί να ρωτήσετε: «Γιατί θα άλλαζε ολόκληρος ο κόσμος, εάν συμβεί μια πυρηνική επίθεση σε μία μόνο πόλη;» Θα συμβεί λόγω του φόβου για αντίποινα. Εάν ένα έθνος απατεώνων στείλει μια τέτοια επίθεση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μέσα σε λίγες ώρες αυτό το έθνος θα εξαφανιστεί. Σκεφτείτε το σχέδιο που έχει εφαρμόσει το Ισραήλ, γνωστό ως Επιλογή Σαμψών. Τη στιγμή που μια πυρηνική κεφαλή εκτοξεύεται εναντίον τους, μέσα σε λίγα λεπτά το Ισραήλ θα εξαπολύσει πυρηνικούς πυραύλους για να καταστρέψει τις πρωτεύουσες όλων των εχθρικών κρατών.

Ο κόσμος έχει γίνει μια βόμβα και ο χρόνος τελειώνει γρήγορα.2. Σε μια ώρα, ο Θεός θα αλλάξει  την εκκλησία .

Αυτή η ώρα της καταστροφής θα αλλάξει ξαφνικά τις εκκλησίες, είτε είναι ζωντανές είτε νεκρές. Ο Ησαΐας γράφει: «Θα γίνει το τρέμουλο σαν ελιάς» (Ησαΐας 24:13). Η εικόνα είναι του Θεού που κουνάει μια ελιά αφού έχει μαζευτεί από τον καρπό της. Με λίγα λόγια, θα ταρακουνήσει ό,τι μπορεί να ταρακουνηθεί, μη φείδοντας τίποτα. Θα είναι μια εποχή κατακλυσμικής καταστροφής και συντριπτικού σκότους.

Λοιπόν, ρωτάτε, «Τι γίνεται με τον λαό του Θεού μέσα σε όλα αυτά; Τι θα γίνει με την εκκλησία;» Ο Ησαΐας μας δίνει μια απίστευτη λέξη για το τι θα συμβεί με τους πιστούς.

Μέσα στο τρομερό τρέμουλο, ένα τραγούδι θα ακουστεί και ο ήχος του θα δυναμώνει σταθερά . Ξαφνικά, σε αυτές τις πιο σκοτεινές ώρες, μια παγκόσμια χορωδία φωνών θα ψάλλει επαίνους στο μεγαλείο του Θεού: «Θα υψώσουν τη φωνή τους, θα τραγουδήσουν για το μεγαλείο του Κυρίου, θα φωνάξουν δυνατά από τη θάλασσα» (24 :14).

Καταλαβαίνετε την εικόνα; Παντού θα επικρατεί πανικός. Οι καρδιές των ανδρών θα τους ταλαιπωρήσουν από φόβο, καθώς οι φωτιές ερεθίζουν τον καπνό που φαίνεται για εκατοντάδες μίλια. Η αταξία και το χάος θα κυριαρχήσουν από όλες τις πλευρές. Ωστόσο, ανάμεσα στις καταστροφικές πυρκαγιές και τη συμφορά, ο κόσμος θα ακούσει ένα ένδοξο τραγούδι να τραγουδιέται: «Δοξάστε τον Κύριο στις φωτιές, ακόμη και το όνομα του Κυρίου του Θεού του Ισραήλ… Από την άκρη της γης έχουμε ακούσει τραγούδια, ακόμη και δόξα στον δίκαιο [Ένα]» (Ησαΐας 24:15–16).

Ένα ιερό υπόλειμμα πρόκειται να ξυπνήσει και  ένα τραγούδι θα γεννηθεί στη φωτιά . Αντί να πανικοβληθεί, ο λαός του Θεού θα επαινεί τη φοβερή μεγαλειότητά του. Φανταστείτε το: στην πιο σκοτεινή ώρα όλων των εποχών, μια συλλογική φωνή θα υψωθεί κατά εκατομμύρια από κάθε έθνος, όχι με φόβο ή αγωνία, αλλά με χαρούμενο έπαινο προς τον Κύριο. ( Προσοχή: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απειλή του αιώνα )

Πώς θα συμβεί αυτό, ρωτάτε; Σε μια ώρα, ο Θεός πρόκειται να αναγεννήσει και να αποκαταστήσει την εκκλησία του. Τα ξερά οστά θα τρέμουν και θα κροταλίζουν, και οι δίκαιοι θα αφυπνιστούν, καθώς το Άγιο Πνεύμα καλεί πλήθη χλιαρούς πιστούς πίσω στην πρώτη τους αγάπη. Στο έλεός του, θα ξεσηκώσει όσους τον έχουν παραμελήσει, αγνοώντας τον Λόγο του, αποφεύγοντας την προσευχή, ίσως ακόμη και να σκέπτονται το διαζύγιο. Ξαφνικά, οι ψυχές τους θα πλημμυρίσουν από τύψεις και θεϊκή θλίψη. Και πολλοί θα πέσουν στα γόνατα, φωνάζοντας μετάνοια.

Θα υπάρξει μια αναβίωση της δοξολογίας του μεγαλείου του Θεού. Και το τραγούδι αυτής της αναγέννησης θα ακουστεί από τα απώτατα μέρη της γης. Ανατολή, δύση, βόρεια και νότια - από τα αραβικά εδάφη μέχρι την Κίνα, την Ινδονησία, την Αφρική και όλα τα μέρη της γης - ένα ένδοξο τραγούδι θα ξεσηκωθεί από τη μέση των πυρκαγιών. Σε μια μέρα, όσοι επέζησαν από τις πυρκαγιές θα τραγουδήσουν ένα νέο τραγούδι σε όλο τον κόσμο. Το Ησαΐας 25 μας λέει ότι θα έρθουν υπέροχα θαύματα αυτή τη στιγμή, καθώς «ο Θεός κάνει τα πάντα νέα».

Σε όλο τον κόσμο, ο λαός του Κυρίου πρόκειται να «γιορτάσει» τον Λόγο του: «Σε αυτό το βουνό ο Κύριος των δυνάμεων θα κάνει σε όλους τους ανθρώπους μια γιορτή με παχύρρευστα πράγματα, μια γιορτή κρασιών στις οινολάσπες, με λιπαρά πράγματα γεμάτα μεδούλι, από κρασιά στις οινολάσπες καλά εξευγενισμένα» (Ησαΐας 25:6).

«Και θα καταστρέψει σε αυτό το βουνό το πρόσωπο του καλύμματος που είναι σκεπασμένο πάνω σε όλους τους ανθρώπους και το πέπλο που είναι απλωμένο σε όλα τα έθνη» (25:7). Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την εποχή ευημερίας, οι μάζες του κόσμου φαίνεται να είναι καλυμμένες με ένα πέπλο, ανίκανες να δουν την αλήθεια του Ιησού Χριστού. Αλλά όταν ο Θεός εγερθεί για να ταρακουνήσει τον κόσμο μέσω της κρίσης, τα σάβανα που καλύπτουν τα μυαλά δισεκατομμυρίων θα πεταχτούν στην άκρη. Το πέπλο του σκότους θα αφαιρεθεί, και πολλοί θα δουν τον Κύριο στη δόξα του. Το Άγιο Πνεύμα δεν θα εξαναγκάσει τον Χριστό σε αυτά τα ανοιχτά μάτια και καρδιές. Μάλλον ένα υπόλοιπο θα ξεσηκωθεί από ανάμεσά τους.

Πιστεύω ότι τα πιο σκοτεινά σάβανα σήμερα είναι πάνω από τα μάτια και τις καρδιές των νέων σε όλο τον κόσμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φοιτητές κολεγιακής ηλικίας, των οποίων η πίστη βομβαρδίζεται για έως και τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μυαλό τους έχει κατηχηθεί από άσπονδους καθηγητές σε τάξεις όπου η πίστη δέχεται επίθεση, χλευάζεται και περιφρονείται. Τώρα η πίστη αυτών των νεαρών ανδρών και γυναικών έχει ναυαγήσει. Φεύγουν από το κολέγιο πεπεισμένοι ότι ο Θεός είναι νεκρός.

Αλλά σε μια ώρα καταστροφής —πυρηνική, οικονομική και κοινωνική— όλα αυτά τα υποκριτικά πέπλα θα πέσουν μακριά. Οι ίδιοι καθηγητές που τους κορόιδευαν θα συνειδητοποιήσουν, καθώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του θανάτου, πρέπει να γίνει μια επιλογή: «Τι γίνεται με την αιωνιότητα; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;» Θα ψάξουν κάποιον να τους εξηγήσει όλα αυτά που συμβαίνουν.

Όταν το τραγούδι τραγουδιέται, πρόκειται να το ακούσουν νέοι από κάθε κοινωνικό στρώμα, από κάθε έθνος κάτω από τον ήλιο. Πολλοί θα σκληρύνουν τις καρδιές τους και θα βρίζουν τον Θεό στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού, αλλά πλήθη άλλων θα ενωθούν τραγουδώντας τη μεγαλειότητά του.3. Σε μια ώρα, ο Θεός πρόκειται να  μας αλλάξει ως άτομα .

Σε μια μόνο ώρα, το επίκεντρο της ζωής μας θα αλλάξει. Δεν θα έχουμε πλέον εμμονή με τις δικές μας αντιξοότητες και προβλήματα. Ξαφνικά, τόσα πολλά πράγματα που αγαπούσαμε δεν θα έχουν πλέον καμία αξία για εμάς. Γιατί; Εκείνη την ώρα, όλοι θα είναι στην ίδια βάρκα:

«Θα γίνει, όπως με τον λαό, έτσι και με τον ιερέα. Όπως με τον υπηρέτη, έτσι και με τον κύριό του. όπως με την καμαριέρα, έτσι και με την ερωμένη της. όπως με τον αγοραστή, έτσι και με τον πωλητή. όπως με τον δανειστή, έτσι και με τον δανειολήπτη. όπως με τον τοκογλύφο, έτσι και με τον τοκογλύφο σε αυτόν» (Ησαΐας 24:2).

Η ξαφνική κρίση που θα έρθει δεν θα σεβαστεί κανέναν. Αντίθετα, πρόκειται να αγγίξει όλους όσοι βρίσκονται στη σφαίρα της οργής του. Πρόεδροι, βασιλιάδες, οι πλουσιότεροι και οι πιο διάσημοι του κόσμου — όλοι θα τρέμουν όπως οι πιο φτωχοί της γης. Και αυτό το κατακλυσμικό γεγονός θα αφανίσει κάθε είδωλο, εξαγνίζοντας την ανομία και γκρεμίζοντας όλους τους ψεύτικους βωμούς:

«Με αυτήν [τη συμφορά] θα εξαλειφθεί λοιπόν η ανομία του Ιακώβ. Και αυτό είναι όλος ο καρπός για να αφαιρέσει την αμαρτία του. όταν κάνει όλες τις πέτρες του θυσιαστηρίου σαν κιμωλιόλιθους που χτυπιούνται, τα άλση και οι εικόνες δεν θα σηκωθούν [να μείνουν όρθια]» (Ησαΐας 27:9).

Το πιο σημαντικό είδωλο στον κόσμο είναι το χρήμα, και αυτή τη στιγμή η Αμερική αντιμετωπίζει μια τερατώδη οικονομική καταστροφή. Οι επενδυτές προσπαθούν να μετακινήσουν τα χρήματά τους από ταμεία υψηλού κινδύνου και οι εταιρείες στεγαστικών δανείων χρεοκοπούν. Ένας πρόσφατος οικονομικός τίτλος έγραφε, "Εγκατέλειψε το πλοίο!" Όλοι πουλάνε και κανείς δεν αγοράζει. Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε πανικό, καθώς εν μία νυκτί η ζωή τους αλλάζει. Σκέφτομαι τον πρόεδρο ενός hedge fund πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος πρόσφατα έβγαλε προς πώληση το 142 πόδια γιοτ του και την έπαυλή του με δεκαέξι υπνοδωμάτια στο Άσπεν του Κολοράντο. Το ταμείο του είχε στερέψει σχεδόν εν μία νυκτί.

Έρχεται η μέρα που ο αθλητισμός θα είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν έχω τίποτα εναντίον του αθλητισμού, αλλά σύντομα δεν θα υπάρξουν άλλες προσφορές 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αθλητές, όταν τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου λιμοκτονεί. Όλα τα είδωλα θα καταρρεύσουν, θα συντριβούν σε σκόνη, και ο αγωνιστικός χώρος θα ισοπεδωθεί. Οι πιο πλούσιοι και οι φτωχότεροι θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνθήκες.

Όλα θα γίνουν μέσα σε μια μέρα. «Όταν θα πουν, Ειρήνη και ασφάλεια. Τότε τους έρχεται ξαφνική καταστροφή, σαν βάσανος σε γυναίκα με παιδί. και δεν θα γλιτώσουν» (1 Θεσσαλονικείς 5:3). Γιατί τέτοιες αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις;

Μπορεί να αναρωτιέστε: τι καλό μπορεί να έχει αυτά τα προφητικά μηνύματα; Γιατί κάποιος πρέπει να ζει κάτω από τέτοιο άγχος;

Σας υπενθυμίζω, ο Ιησούς προειδοποίησε την Ιερουσαλήμ για ξαφνική καταστροφή που θα επέλθει σε αυτήν την πόλη. Επρόκειτο να καεί ολοσχερώς, με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να δολοφονηθούν. Ο Χριστός εξήγησε την προειδοποίησή του: «Σας είπα πριν γίνει, για να πιστέψετε, όταν γίνει» (Ιωάννης 14:29). Έλεγε, στην ουσία, «Όταν συμβεί, θα ξέρετε ότι υπάρχει ένας Θεός που σας αγαπά και σας προειδοποίησε».

Ο Παύλος αποκαλεί αυτές τις προειδοποιήσεις «φως», ενοράσεις που διώχνουν το σκοτάδι. Λέει εν συντομία: «Είστε παιδιά του φωτός, γιατί ξέρετε τι έρχεται στο μέλλον. Έτσι, όταν έρθει η καταστροφή, και υπάρχει πανικός παντού, θα έχετε την ηρεμία του Αγίου Πνεύματος. Κάτι θα επιταχυνθεί μέσα σου, και θα θυμηθείς, «Ο Θεός με προειδοποίησε». Αυτή η προφητεία δεν είναι ένα μήνυμα οργής προς το λαό του Θεού, αλλά μια κλήση αφύπνισης για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε».

«Ο Θεός δεν μας όρισε για οργή, αλλά για να λάβουμε τη σωτηρία από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος πέθανε για μας, ώστε, είτε ξυπνήσουμε είτε κοιμηθούμε, να ζήσουμε μαζί του» (Α’ Θεσσαλονικείς 5:9–10). Ο Παύλος μιλάει εδώ για μια εποχή πιθανής καταστροφής. Γι' αυτό, λέει: «Παρηγορείτε μαζί και εποικοδομείτε ο ένας τον άλλον, όπως και εσείς» (5:11).

Σε αυτήν την ημέρα ευημερίας, κανείς δεν θέλει να ακούσει ένα μήνυμα σαν αυτό του Ησαΐα. Σίγουρα δεν θέλω να το ακούσω. Αλλά δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, γιατί είναι εδώ στην πόρτα μας. Σε τέτοιες στιγμές, λέει ο Παύλος, όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ξαφνική καταστροφή, δεν πρέπει να τρέμουμε ή να λυπόμαστε όπως ο κόσμος. Αντίθετα, πρέπει να παρηγορούμε ο ένας τον άλλον με πίστη, γνωρίζοντας ότι ο Θεός κυβερνά κάθε πτυχή της ζωής μας.

«Να είστε νηφάλιοι, φορώντας τον θώρακα της πίστης και της αγάπης. και για κράνος ελπίδα σωτηρίας» (5:8). Ο Παύλος δίνει οδηγίες: «Οπλίσου με πίστη. Δημιουργήστε την πίστη σας τώρα, πριν έρθει η μέρα. Μάθε το τραγούδι σου και θα μπορέσεις να το τραγουδήσεις στη φωτιά σου». «Δοξάστε τον Κύριο στις φωτιές, το όνομα του Κυρίου του Θεού του Ισραήλ» (Ησαΐας 24:15).

Αυτή είναι η ελπίδα της πιο ιερής μας πίστης: ο  Κύριός μας κάνει ένα τραγούδι να βγει από τις πιο σκοτεινές εποχές . Ξεκινήστε τώρα να χτίζετε την αγία σας πίστη σε αυτόν και μάθετε να επαινείτε τη μεγαλειότητά του ήσυχα στην καρδιά σας. Όταν τραγουδάτε το τραγούδι σας, θα ενδυναμώσει και θα ενθαρρύνει τους αδελφούς και τις αδελφές σας. Και θα μαρτυρήσει στον κόσμο: «Ο Κύριός μας βασιλεύει στον Κατακλυσμό!» 

prepper1cense.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου