Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

«Στημένο» χτύπημα στο Ισραήλ από το Ιράν; Τι λένε οι πληροφορίες.

 Δημοσίευμα του Politico δίνει άλλη διάσταση.


Όπως διαβάσατε νωρίτερα, υπάρχει διπλωματικός μαραθώνιος, προκειμένου να μην γίνει επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ (ΕΔΩ)!

Δημοσίευμα του Politico έρχεται να δώσει νέα διάσταση, καθώς υποστηρίζει ότι η επίθεση της Τεχεράνης θα πραγματοποιηθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε αφενός να πάρει εκδίκηση απέναντι στο Ισραήλ για την επίθεση στην ιρανική Πρεσβεία στην Δαμασκό και τον θάνατο Ιρανών στρατιωτικών για να ανακτήσει το κύρος της, αλλά να μην σύρει τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες σε μεγάλο πόλεμο!

Λέγεται πως η Τεχεράνη δε έχει πάρει ακόμα απόφαση σχετικά με το πως θα γίνει η επίθεση, ωστόσο φέρονται να υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες!

Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις στο Politico, ισχυρίστηκαν πως το Ιράν θα χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας για να πλήξει συγκεκριμένους στόχους, ενώ σχεδιάζεται και επίθεση με drones!

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν θα πρόκειται για συγκεκριμένα χτυπήματα drones ή μαζική επίθεση, δεδομένου ότι το Ισραήλ διαθέτει την δυνατή αντιπυραυλική ασπίδα Iron Dome.

Επιπλέον, φέρονται να ετοιμάζονται η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και οι Χούθι για υποστηρικτικό ρόλο, ή δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν ως πρωταγωνιστές της επίθεσης!

Ουδείς δεν γνωρίζει τους στόχους της πιθανής επίθεσης! Υπάρχουν εικασίες για κυβερνητικούς στόχους, στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή και ενεργειακές μονάδες.

Δεν αποκλείεται, τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκτός Politico, αν τελικά γίνει το χτύπημα, να είναι μελετημένο και σε συνεννόηση με όλες τις πλευρές, ώστε απλά να αξιοποιηθεί για άλλους υποχθόνιους πολιτικούς σκοπούς ένθεν και ένθεν!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-IRANIAN ARMY OFFICE
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου