Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ο Σύρος πρόεδρος και η οικογένεια ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ. Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ είναι "πιθανόν" εντός "ωρών"

 Πολλές πηγές αναφέρουν ότι το Ιράν πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα μια απάντηση κατά του Ισραήλ τις επόμενες ώρες. 


 

Αυτό θα ήταν αντίποινα για τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στο σπίτι του Ιρανού Πρέσβη, στο έδαφος της Ιρανικής Πρεσβείας, στη Δαμασκό της Συρίας, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ ότι πρέπει να εκκενωθεί αμέσως. Υπάρχουν τώρα αναφορές ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ, η οικογένειά του και η κυβέρνησή του έχουν μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο βομβών κοντά στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Χμεϊμίμ .

Η ισραηλινή τηλεόραση, Channel 10, λέει στους πολίτες να περιμένουν επίθεση στο Τελ Αβίβ.

Ο ιρανικός εναέριος χώρος φέρεται να ήταν κλειστός μέχρι τις 4/11. (Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το επιβεβαιώσω)

ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΕ!

Το Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση για τις αεροπορικές αποστολές (NOTAM) ανακοινώνοντας «Εκτοξεύσεις πυραύλων…Λέγεται στο CNN ότι πολλές ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Τέλος, ο λιβανέζικος στρατός επανατοποθετείται επί του παρόντος στα σύνορα με το Ισραήλ .

 

Στην Τεχεράνη, είναι τώρα 4:10 π.μ. της Τρίτης — η τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού.

Όποιες και αν είναι οι ενέργειες αντιποίνων που προτίθεται να λάβει το Ιράν κατά των δυνάμεων του Ισραήλ και των ΗΠΑ, πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων 24-48 ωρών. (Επεξεργασία: Το Ραμαζάνι τελειώνει με τη δύση του ηλίου με τη θέαση της μισοφέγγαρου και το τριήμερο φεστιβάλ Eid al-Fitr θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα. Προφανώς, η έκλειψη σήμερα απέκρυψε την παρατήρηση της σελήνης και προκάλεσε καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής στο Ραμαζάνι τέλος, οπότε το Eid αναμένεται τώρα να ξεκινήσει την Τετάρτη.)

Πριν από λίγες ώρες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσει το Ιράν στο Ισραήλ θα γίνει ξεκάθαρος στο πεδίο της μάχης... Από τη Δαμασκό, δηλώνω δυνατά και ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ θα τιμωρηθεί. Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία και πρέπει να λογαριαστούν».

Τι θα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μια τέτοια απάντηση δεν είναι σαφές. Όμως, τώρα που η Χαμάς απέρριψε την τελευταία πρόταση κατάπαυσης του πυρός (σύμφωνα με πληροφορίες επειδή είναι πολύ λίγοι όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί), δεν έχουν απομείνει σημαντικές ράμπες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Ιράν για να αποκλιμακώσει την κατάσταση ενώ εξακολουθεί να σώζει το πρόσωπο μετά από όλη τη ρητορική του για αντίποινα.

Αυτή η κατάσταση είναι πιο ασταθής και επικίνδυνη από ό,τι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται.

Ένας κορυφαίος Ιρανός πυρηνικός εμπειρογνώμονας υπέρ του καθεστώτος στην Τεχεράνη δήλωσε ότι ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ ενδέχεται να τερματίσει επισήμως τη φετβά του κατά της παραγωγής πυρηνικών όπλων αυτήν την Τρίτη (δηλαδή σήμερα).

Όπως με το Ιράκ το 1981 και τη Συρία το 2007, το Ισραήλ δεν αντιμετωπίζει ευγενικά αυτήν την απειλή.

Η πιο πρόσφατη κατασκευή στην πυρηνική εγκατάσταση Natanz του Ιράν είναι τόσο πολύ υπόγεια που ακόμη και τα πιο εξειδικευμένα συμβατικά όπλα πιθανότατα δεν μπορούν να την αγγίξουν .

Για να το θέσω ελαφρά, αυτό κολλάει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μεταξύ ενός βράχου και ενός σκληρού τόπου.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ άσχημο, παιδιά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο. 

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου