Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα επερχόμενα γεγονότα - Ιράν και Ουκρανία.

 Guest Post από τον Martin Armstrong

Ο κόσμος τρελαίνεται τελείως. Οι αγορές ανεβαίνουν με αργό, χρυσό και δολάριο εν αναμονή μιας ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ. Ο μήνας Μάιος φαίνεται να είναι πολύ κρίσιμος για τις αγορές σε παγκόσμια κλίμακα — μην ανησυχείτε για τη Διάσκεψη μας στο Λονδίνο. Δεν θα το κρατούσαμε στο Λονδίνο αν φαινόταν ότι ήταν ρίσκο. Οι κίνδυνοι περιορίζονται στη Ρωσία/Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Ο Πούτιν είναι πολύ Έξυπνος

Έχουμε μια κρίσιμη καμπή στις 7 Μαΐου, που τυγχάνει να είναι η ημέρα της ορκωμοσίας του Πούτιν στη Ρωσία. Οι Ουκρανοί κάνουν ό,τι τους λένε, ακόμη και η επίθεση στη Μόσχα οργανώθηκε από τη Δύση και δεν προσπάθησαν καν να το κρύψουν. Προσεύχονταν ότι ο Πούτιν θα ανταπαντήσει και θα επιτεθεί σε οτιδήποτε στο ΝΑΤΟ, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να δει τι προσπαθούν να κάνουν. Τον χρειάζονται για να επιτεθεί για να μπορούν να ισχυριστούν ότι ήταν απρόκλητο, όπως έκαναν στην Ιαπωνία για να βάλουν τις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοβάμαι ότι η Ουκρανία θα ακολουθήσει εντολές και θα επιχειρήσει ένα ηλίθιο κόλπο εναντίον του Πούτιν απευθείας για τις 7 Μαΐου.

Πολλοί Ουκρανοί ξύπνησαν αφού δημοσιεύτηκε στην κύρια εφημερίδα τους ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε πηδήξει σε ένα αεροπλάνο και έδωσε εντολή στον Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία. Επρόκειτο να δεσμεύσει όλους τους Ουκρανούς σε θάνατο με την ελπίδα να αποδυναμώσει τη Ρωσία ώστε το ΝΑΤΟ να μπορέσει να εισβάλει. Ο Ζελένσκι έχει στείλει πάνω από 500.000 Ουκρανούς να πεθάνουν για εδάφη που οι Ρώσοι έχουν καταλάβει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η Κριμαία είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ λιμάνι ζεστού νερού της Ρωσίας και αυτός ο πόλεμος είχε να κάνει με την προσπάθεια να το κατακτήσει και να το μετατρέψει σε λιμάνι του ΝΑΤΟ.

Zelensky.Κρανία

Αυτό δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος για τους Ουκρανούς και έχουν χρησιμοποιηθεί ως πιόνια στο γεωπολιτικό παιχνίδι που υποκίνησε η Δύση υπό την ηγεσία της Victoria Nuland. Ο Ζελένσκι ακύρωσε όλες τις εκλογές επειδή ο λαός θα τον έδιωχνε ως προδότη που έπαιρνε εντολές από τη Δύση χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ζωές των Ουκρανών.

ECM Ukraine 8,6 R

Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η αποστολή σφαιρών δεν βοηθάει εάν δεν έχετε άτομα να τις χρησιμοποιούν ακόμα. Πλησιάζουμε σε μια κρίσιμη καμπή στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας στις 19/20 Απριλίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ηττηθεί η Ρωσία. Κανείς στη Δύση δεν πίστευε ποτέ ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει. Η Ρωσία είχε 4,5 εκατομμύρια στο στρατό χωρίς επιστράτευση. Ο Πούτιν θα μπορούσε εύκολα να έχει καταλάβει όλη την Ουκρανία, αλλά έχει μείνει σε αυτό που είπε αρχικά – μια ειδική επιχείρηση μόνο για την υπεράσπιση του Ντονμπάς. Οι σκληροπυρηνικοί επικρίνουν τον Πούτιν γιατί θα έπρεπε να είχε πάρει την Ουκρανία όπως έκαναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ και ο πόλεμος θα είχε τελειώσει σε 6 εβδομάδες. Έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο για να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία για τον τελικό στόχο της κατάκτησης της Ρωσίας και της απογύμνωσης του πλούτου της.

Ιράν 2

Στη συνέχεια, στη Μέση Ανατολή, οι αγορές ανταποκρίνονται με το δολάριο, τον χρυσό και το πετρέλαιο στην προσφορά, καθώς πολλοί περιμένουν την αναπόφευκτη επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν. Οι αγορές έχουν αυξηθεί μετά από αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο. Πολλοί αναμένουν ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες.

Iranian_Rial M Array 4 12 24

Όταν εξετάζουμε τα μοντέλα μας στο Ιράν, είναι ο μήνας Μάιος που ήταν ο κύριος στόχος και η αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι δύσκολο να ερμηνευτούν τα θεμελιώδη. Ξεκινά το Ιράν τα αντίποινά του τον Απρίλιο και η μεγάλη απάντηση στο Ιράν τον Μάιο ή το Ιράν περιμένει την 7η Μαΐου για να απαντήσει;

Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου δρομολόγησε την αλλαγή της τάσης. Η Daily Array εντόπισε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, ως σημείο καμπής με μια Διπλή Αλλαγή Κατεύθυνσης. Αλλά υπήρξαν τρεις αλλαγές κατεύθυνσης τη Δευτέρα, 1 Απριλίου. 

 

 

Ο Εβδομαδιαίος πίνακας έδειξε μια αλλαγή κατεύθυνσης ξεκινώντας την εβδομάδα της 8ης Απριλίου. Δείτε τον επόμενο πρωταρχικό στόχο – την εβδομάδα ECM της 7ης Μαΐου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η 7η Μαΐου θα μπορούσε να είναι περισσότερα από ένα περιστατικό.

ECM Ισλαμικό Κράτος Κύμα 10

Τα μοντέλα μας στη Μέση Ανατολή έρχονται σε μια σημαντική καμπή το επόμενο έτος, 2025.22 (21/22 Μαρτίου 2025). Τα μοντέλα μας για το αργό πετρέλαιο δείχνουν μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης το 2025.
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν στο νότιο ή βόρειο Ισραήλ και έχει αναφερθεί ότι το περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μια πηγή που λέει στη Wall Street Journal. Ωστόσο, είπαν στην εφημερίδα ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αν και τα σχέδια για απεργία βρίσκονται υπό συζήτηση.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ απαγόρευσε την Πέμπτη στους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τις οικογένειές τους τα προσωπικά ταξίδια εκτός Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Μπερ Σεβά «από άφθονη προσοχή» μέχρι νεωτέρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θα απαντήσει. Το ερώτημα είναι πότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου