Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Iταλία: "Δάκρυσε" το άγαλμα της Μαντόνα - Η αντίδραση του Πάπα Φραγκίσκου.

 Οι εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας δεν είναι πάντα αληθινές, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Προσκυνητές άρχισαν να συρρέουν για να προσευχηθούν πλάι στο άγαλμα της Παναγίας κοντά στη Ρώμη όπου αναφέρεται ότι άρχισαν να τρέχουν δάκρυα με αίμα.

Απατεώνισσα ή «Αγία» η 53χρονη Ιταλίδα που «κρύβεται» πίσω από το «θαύμα»;

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος για το «θαύμα» που υποτίθεται πως συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στην πόλη Τρεβιγιάνο, κοντά στη Ρώμη.

Χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την Ιταλία και κάθε γωνιά του πλανήτη συρρέουν κάθε μήνα για να προσευχηθούν μπροστά στο αγαλματίδιο της Παρθένου από το οποίο τρέχουν δάκρυα με αίμα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Μαρία Γκιουζέπα Σκαρπούλα, μια γυναίκα που κατοικεί στην περιοχή και παροτρύνει τους πιστούς να επισκεφθούν το Τρεβιγιάνο. Την Κυριακή ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παραχώρησε συνέντευξη στο RAI 1 και όταν ρωτήθηκε για τις «εμφανίσεις» της Παρθένου δεν δίστασε να απαντήσει:

«Οι εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας δεν είναι πάντα αληθινές. Υπάρχουν εμφανίσεις της Παναγίας που είναι αληθινές, αλλά η Παναγία δεν έχει ποτέ προκαλέσει την προσοχή προς την ίδια. Μου αρέσει να τη βλέπω με το δάχτυλο να δείχνει προς τον Ιησού», τόνισε ο Ποντίφικας, χωρίς να αναφέρει το όνομα της γυναίκας που έχει προκαλέσει σάλο στην πόλη.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πριν μερικές μέρες οι κάτοικοι του Τρεβιγιάνο ζήτησαν από τον Πάπα Φραγκίσκο να επέμβει για το «θαύμα» που συντελείται στην πόλη με ιθύνοντα νου την Μαρία Γκιουζέπα Σκαρπούλα, την οποία αποκαλούν «Αγία» και «μελλοντολόγο». Η γυναίκα, όπως καταγγέλουν, τα τελευταία πέντε χρόνια οργανώνει κάθε μήνα τελετές με προσευχή σε πάρκο κοντά στη λίμνη Μπρατσιάνο, όπου βρίσκεται το αγαλματίδιο της Παρθένου Μαρίας μέσα σε γυάλινη προθήκη.

Από αίμα... χοίρου τα δάκρυα, καταγγέλει ιδιωτικός ερευνητής.

Το επίμαχο αγαλματίδιο έφερε από την Βοσνία και το εγκατέστησε στην περιοχή η ίδια η Σκαρπούλα, γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Gisella Cardia. Το 2016 η Σκαρπούλα ταξίδεψε για να προσκυνήσει στο χωριό Medjugorje στη Βοσνία, όπου το 1981 έξι έφηβοι ανέφεραν πως είδαν οράματα με την Παναγία. Έκτοτε, προσκυνητές άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή ενώ ακόμα περισσότεροι πιστοί υποστήριζαν πως και αυτοί είχαν βιώσει αντίστοιχα οράματα. Το 2017 ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει πως τα οράματα των έξι εφήβων αξίζει να διερευνηθούν σε βάθος. Ο ίδιος, είχε τονίσει πως οι ισχυρισμοί από άλλα άτομα για ανάλογες εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας έχουν αμφίβολη αξία.

Τον Αύγουστο του 2020 σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Catholic News Service η Σκαρπούλα είχε δηλώσει πως τον Σεπτέμβριο του 2019 σε όραμα η Παναγία την προειδοποίησε για «έναν ιό που θα ερχόταν από την Κίνα»...
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Σκαρπούλα εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ιταλία όπου παραχωρεί συνενεύξεις και υποστηρίζει πως η Παρθένος Μαρία εμφανίζεται συχνά σε εκείνη και της δίνει μηνύματα. Την περασμένη εβδομάδα ο τοπικός επίσκοπος Μάρκο Σάλβι κάλεσε τους προσκυνητές να σταματήσουν να συρρέουν κάθε 3 του μήνα για προσευχή στο αγαλματίδιο της Σκαρπούλα και δήλωσε πως η επισκοπή θα διερευνήσει την υπόθεση. Αλλά και η ιταλική δικαιοσύνη προτίθεται να διεξάγει έρευνα για το ίδιο θέμα μετά την καταγγελία ιδιωτικού ερευνητή που δήλωσε πως τα δάκρυα με αίμα που τρέχουν από τα μάτια της Παρθένου είναι από αίμα... χοίρου.

Η ίδια γυναίκα που υποστηρίζει πως βλέπει οράματα με την Παναγία έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για «δόλια χρεοκοπία». Η 53χρονη Ιταλίδα είχε δημιουργήσει φιλανθρωπική οργάνωση μέσω της οποίας δεχόταν δωρέες για την ίδρυση κέντρου για άρρωστα παιδιά. Όπως δήλωσε ένας άνδρας στην La Repubblica ο ίδιος και η σύζυγός του δεν είχαν παιδιά και δώρισαν στην γυναίκα 123.000 ευρώ για να ανακαλύψουν εκ των υστέρων πως έπεσαν θύματα απάτης.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου