Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Doppelgänger, shapeshifters και skinwalkers: Όντα που προκαλούν τρόμο κι ανατριχίλα…

 

Τι γίνεται όταν μέσα στη νύχτα σου χτυπάει κάποιος την πόρτα και βλέπεις ότι είναι εσύ; Ή όταν περπατάς τη νύχτα και μπροστά σου βλέπεις τον εαυτό σου να έρχεται κατά πάνω σου;

γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)


Σε αυτό το άρθρο, είπα να ασχοληθώ με τρεις βασικές μορφές όντων τα οποία έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν μορφές. Η επιλογή αυτή, έγινε διότι υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις πάνω στο θέμα και πολλοί μπερδεύουν τα όντα αυτά μεταξύ τους. Μία από τις βασικές παρεξηγήσεις είναι ότι τα όντα αυτά, κατατάσσονται στο χώρο του μεταφυσικού. Προσωπικά, τις περιπτώσεις των shapeshifters και των skinwalkers, τις κατατάσσω στο χώρο της κρυπτοζωολογίας. Μόνο την περίπτωση των doppelgänger τις κατατάσσω στο μεταφυσικό. Στη συνέχεια του άρθρου, θα δείτε το γιατί.

Doppelgänger

Η λέξη Doppelgänger προέρχεται από τη γερμανική γλώσσα και σημαίνει «δίδυμος περιπατητής». Η λέξη ορίστηκε για να περιγράψει τους σωσίες αρχικά. Όλοι μας, λίγο – πολύ, σε κάποιο μέρος έχουμε έναν άνθρωπο που μας μοιάζει. Είναι ο σωσίας μας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε στη μεταφυσική, προκειμένου να προσδιορίσει ένα δαιμονικό πλάσμα, άκρως επικίνδυνο. Στην ελληνική γλώσσα, αυτό το πλάσμα θα μπορούσαμε να το πούμε «σωσία» ή πιο σωστά «διπλότυπο» ή «πανομοιότυπο» .

Ενώ πολλοί κατατάσσουν αυτό το πλάσμα στους δαίμονες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ανήκει στην κατηγορία των κακόβουλων πνευμάτων. Κι εδώ πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα.

Τη διαφορά μεταξύ δαιμόνων και ψυχών, φαντάζομαι την καταλαβαίνουμε όλοι. Οι ψυχές έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Σε αυτήν την κατηγορία, ανήκουν και τα «θορυβοποιά πνεύματα» (poltergeists). Θα πούμε για αυτά σε συγκεκριμένο άρθρο. Τα διπλότυπα ωστόσο, δεν είναι ούτε δαίμονες, ούτε ψυχές. Είναι ξεχωριστές οντότητες, όπως ήταν οι Σάτυροι και η Λάμια στην αρχαία Ελλάδα. Η ξεχωριστή τους ιδιότητα είναι ότι μπορούν και κινούνται τόσο στη φυσική διάσταση, όσο και στον κόσμο των πνευμάτων. Μπορούν να είναι αόρατοι, αλλά μπορούν και να λάβουν υλική υπόσταση.

Τα πλάσματα αυτά, έχουν την ιδιότητα να λαμβάνουν τη μορφή ανθρώπων και να μεταμορφώνονται. Μην μπερδεύεστε όμως! Δεν είναι shapeshifters με την κλειστή έννοια του όρου. Σε αντίθεση με τα διπλότυπα, οι shape shifters λαμβάνουν τυχαίες μορφές, ακόμη και μορφές ζώων (δείτε παρακάτω) κι έχουν υλική υπόσταση. Τα διπλότυπα λαμβάνουν τη μορφή εκείνου στον οποίο θέλουν να επιτεθούν. Ποτέ ζώου ή τυχαίου προσώπου.

Εάν – φευ – βρεθείτε ενώπιον ενός προσώπου που είναι ίδιο εσείς, επειδή όντως μπορεί να έχετε μπροστά σας έναν πραγματικό άνθρωπο που είναι ο πραγματικός εν ζωή σωσίας σας, πριν τρελαθείτε από το φόβο σας και το βάλετε στα πόδια, θα πρέπει να κοιτάξετε γρήγορα τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι έχετε να κάνετε με άνθρωπο ή με ένα doppelgänger.

Οι doppelgänger (στη γερμανική γλώσσα, στον πληθυντικό αριθμό, η λέξη παραμένει ίδια, ενώ στην αγγλική λαμβάνει το «s» του πληθυντικού και γίνεται «doppelgangers»), όπως ανέφερα παραπάνω, είναι μη υλικά όντα. Αυτό σημαίνει ότι δε αναπνέουν. Επομένως, ένας από τους τρόπους του να καταλάβει κάποιος ότι έχει απέναντί του αυτό το πλάσμα, είναι η έλλειψη αναπνευστικής κίνησης στο σώμα του. Εννοείται βέβαια ότι το πρώτο σημείο αναγνώρισης είναι ότι μοιάζει σα να κοιτάτε στον καθρέφτη. Άλλο ένα σημείο είναι τα μάτια του, τα οποία είναι μαύρα σε όλη τους την επιφάνεια.

Τα όντα αυτά, αν και μπορούν να μεταμορφωθούν σε άνθρωπο, δεν μπορούν να αναπτύξουν τα ζωτικά όργανα του ανθρώπου, όπως η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι αρτηρίες, οι φλέβες κλπ. Ουσιαστικά, απουσιάζουν οι καρδιακοί παλμοί. Αυτό είναι άλλο ένα σημείο αναγνώρισης. Όμως, αν μπείτε στη διαδικασία να ελέγξετε τους καρδιακούς του παλμούς κι έχετε όντως απέναντί σας ένα doppelgänger, πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε στη ζωή σας. Οπότε τα μαύρα μάτια κι η έλλειψη αναπνοής, είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να τρέξετε για τη ζωή σας. Και για να ολοκληρώσω τα χαρακτηριστικά αυτού του όντος, δεν κυκλοφορεί την ημέρα. Κυκλοφορεί μόνο νυχτερινές ώρες.

Οι «διατροφικές συνήθειες» ενός doppelgänger περιλαμβάνουν αφ’ ενός μεν την ενέργεια που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα κι αφ’ ετέρου τα όργανα που το ίδιο δε διαθέτει. Δηλαδή, αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

Μέχρι στιγμής, αναφορές για εμφάνιση αυτού του πλάσματος έχουν υπάρξει από την Ιορδανία, το Πακιστάν, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Όσο έψαξα, δεν έχω βρει σχετικές αναφορές στον ευρωπαϊκό χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο του να υπάρχει και στην Ευρώπη. Η αντιμετώπισή του απαιτεί πολύ εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες κατέχουν ελάχιστοι (όχι! Δεν είμαι ένας από αυτούς…). Οπότε, για εμάς τους υπόλοιπους που δεν κατέχουμε αυτήν τη γνώση, το καλύτερο είναι να… «βάλουμε τα πόδια στον ώμο» και να τρέξουμε όσο πιο μακρυά μπορούμε. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι δεν μπαίνει σε ένα σπίτι, εάν δεν του ανοίξουμε την πόρτα ή κάποιο παράθυρο… Κάτι είναι κι αυτό…

Shapeshifters

Με τους shapeshifters (αλλαζόμορφους = αλλάζουν μορφή) μπαίνουνε πλέον στο κεφάλαιο της κρυπτοζωολογίας. Αυτό το κεφάλαιο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς έχει να μας προσφέρει μια τεράστια γκάμα πλασμάτων που η επίσημη «επιστήμη» δεν έχει ακόμα… «ανακαλύψει» ή που αρνείται την ύπαρξή τους (π.χ. Μεγαλοπόδαρος, γιέτι, γοργόνες κλπ). Σε αυτό το κεφάλαιο λοιπόν κατατάσσω τους shapeshifters και τους skinwalkers που θα δούμε παρακάτω.

Η λογοτεχνία, οι θρύλοι και ο κινηματογράφος, έχουν να μας παρουσιάσουν μια σειρά από shapeshifters, όπως οι λυκάνθρωποι ή άνθρωποι που μεταμορφώνονται σε άλλα ζώα, όπως ελάφια, κοράκια, σκύλοι, γεράκια κλπ. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι shapeshifters χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες κι από εκεί σε αρκετές υποκατηγορίες, ανάλογα με τις ιδιότητές τους και τις συνήθειές τους.

Οι τρεις βασικές κατηγορίες shapeshifters είναι:

 1. Οι αβιοπολυμορφικοί (abiopolymorphics)
 2. Οι βιομορφικοί (bioshifters) και
 3. Οι μονοανιμορφικοί (monoanishifters)

Ναι! Ξέρω! Δύσκολα ονόματα! Κι εγώ δυσκολεύομαι να τα προφέρω, αλλά αυτά έχει η μελέτη…

Οι αβιοπολυμορφικοί shapeshifters έχουν την ιδιότητα να μπορούν να μεταμορφώνονται σε οτιδήποτε θέλουν. Ακόμη και σε αντικείμενα. Οι βιομορφικοί, έχουν την ιδιότητα να λαμβάνουν τη μορφή ζωντανών πλασμάτων (ανθρώπων ή ζώων) και τέλος οι μονοανιμορφικοί, μεταμορφώνονται μόνο σε ένα είδος (πχ λυκάνθρωποι).

Μία ιδιαίτερη κατηγορία, είναι οι πολυανθρωπομορφικοί! Όπως λέει και το όνομά τους, μπορούν να μεταμορφωθούν σε οποιοδήποτε άλλο συγκεκριμένο πρόσωπο. Υπάρχουν επίσης πολυανθρωπομορφικοί με μισό σώμα, οι οποίοι δεν μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικά χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων. Ορισμένοι μπορούν επίσης να αλλάξουν το χρώμα ή το σχήμα του σώματός τους για καμουφλάζ ή για να φαίνονται διαφορετικοί. Το είδος που μπορεί πλήρως να αλλάζει τη μορφή του, μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανθρώπους, να ζει και να εργάζεται όπως όλοι μας, χωρίς να δίνει στόχο. Είναι κυρίως για μοναχικά όντα, που αποφεύγουν την κοινωνική ζωή. Η κοινωνικοποίηση, ενέχει πάντα τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύουν αυτό το είδος shapeshifters με τους «reptilians» (ερπετοειδή), με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.

Και βλέποντας το παραπάνω βίντεο, πριν προλάβει κάποιος να πει ότι φταίει η «συμπίεση» ή ότι υπάρχει πρόβλημα (glitch) στην εμφάνιση της εικόνας, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο αυτό το «πρόβλημα» εμφανίζεται μόνο στα συγκεκριμένα άτομα κι όχι στους υπόλοιπους…

Ας δούμε τώρα όλες τις κατηγορίες shapeshifters και τις υποκατηγορίες τους:

 1. Βιομορφικοί: Μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλα φυτά και ζώα. Υπάρχουν επίσης οι βιομορφικοί οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τμήματα διαφορετικών φυτών και ζώων.
 2. Ημιβιομορφικοί: Δεν μπορούν να μετατραπούν πλήρως σε άλλες μορφές ζωής. Είτε μόνο κατά τμήματα, είτε με συνδυασμό δύο μορφών ζωής. Ή και τα δύο.
 3. Werebeasts (Wb) (ημίκτηνα): Μπορούν να μεταμορφωθούν μόνο σε συνδυασμό αυτού που είναι κανονικά και ενός άλλου ζώου. Και μόνο ολόκληρο το σώμα ταυτόχρονα. Είναι επίσης μονοβιόμορφοι. Μπορούν να μεταμορφωθούν μόνο σε ένα ζώο, όχι σε οποιοδήποτε ζώο. (πχ λυκάνθρωποι)
 4. Βλαστομεταμορφιστές (Pl): Υπάρχουν μονοβλαστομορφιστές, που μπορούν να μεταμορφωθούν μόνο σε ένα είδος φυτού, και πολυβλαστομορφιστές, που μπορούν να μεταμορφωθούν σε διαφορετικά είδη φυτών. Και πολυμορφικοί βλαστομεταμορφιστές, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μέρη διαφορετικών φυτών.
 5. Ανιμορφικοί μισού σώματος (HBA): Υπάρχουν οι μονοανιμορφικοί, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο ζώο, και οι πολυανιμορφικοί, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά ζώα. Και υπάρχουν πολυμορφικοί, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μέρη διαφορετικών ζώων (εκτός από την κανονική τους μορφή).
 6. Ανιμορφικοί πλήρους σώματος: Μπορούν να μεταμορφώνουν ολόκληρο το σώμα τους σε διαφορετικό ζώο. Αυτοί χωρίζονται επίσης σε μονοανιμορφικούς και πολυανιμορφικούς.
 7. Πρωτεύοντες ανιμορφικοί: μπορούν να μεταμορφωθούν μερικώς ή πλήρως σε διαφορετικά ζώα
 8. Πολυπρωτεύοντες ανιμορφικοί: Μπορούν να μεταμορφωθούν σε ζώα μερικώς ή πλήρως, καθώς και να συνδυάσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών ζώων.
 9. Πρωτεύοντες μονοανιμορφικοί: Μπορούν να κάνουν τα ίδια με τους πρωτεύοντες ανιμορφικοί, αλλά μόνο με ένα ζώο.
 10. Αβιοπολυμορφικοί: Μπορούν να μεταμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα μπορούν να φανταστούν, αλλά όταν μεταμορφώνονται σε διαφορετικές μορφές ζωής ή διαφορετικούς ανθρώπους, εξακολουθούν να διακρίνονται σαφέστατα, καθώς δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα όργανο που δεν έχουν από τη φύση τους. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να δημιουργήσουν τους βρωμερούς αδένες ενός κουνάβιου ή τον αδένα παραγωγής μεταξιού μιας αράχνης. Υπάρχουν επίσης οι ατελείς αβιοπολυμορφικοί, δεν μπορούν να αλλάξουν το σχήμα ολόκληρου του σώματός τους. Και αντίθετα, υπάρχουν οι μη ατελείς αβιοπολυμορφικοί, οι οποίοι μπορούν να ονομαστούν και πλήρως αβιοπολυμορφικοί.
 11. Οι ημιπολυανθρωπομορφικοί: Μπορούν να μεταμορφωθούν σε διαφορετικούς ανθρώπους, να συνδυάσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων και να μεταμορφωθούν σε διαφορετικά ζώα εντελώς, εν μέρει και σε ανθρωπόμορφα ζώα, αλλά δεν μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικά ζώα (εκτός από το αρχικό τους είδος).
 12. Οι πολυ-μονοανθρωπομορφικοί: Μπορούν να μεταμορφωθούν αλλά και να συνδυάσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων αλλά μόνο ενός ζώου. Μπορούν να είναι ημίσωμοι, μη μπορώντας να μεταμορφωθούν πλήρως σε άλλο ζώο, ή ολόσωμοι, έχοντας την ικανότητα να μεταμορφωθούν πλήρως σε άλλο ζώο.
 13. Πολυανθρωπομορφικοί μισού σώματος: Μπορούν να μεταμορφωθούν και να συνδυάσουν τα χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων ή ζώων, αλλά δεν μπορούν να μεταμορφωθούν πλήρως σε άλλα ζώα.
 14. Πολυανθρωπομορφικοί πλήρους σώματος: Μπορούν να μεταμορφωθούν και να συνδυάσουν τα χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων και μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλα ζώα, αλλά δεν μπορούν να μεταμορφωθούν μερικώς σε διαφορετικά ζώα.
 15. Πολυανθρωπομορφικοί του ενός τετάρτου του σώματος: Δεν μπορούν να συνδυάσουν μέρη διαφορετικών ανθρώπων ή να μεταμορφωθούν πλήρως σε ζώα. Μπορούν να μεταμορφώνουν μόνο μέρη του σώματος όπως χέρια ή πόδια ή κεφάλι.
 16. Πολυανθρωπομορφικοί πλήρους ημίσεως σώματος: Δεν μπορούν να συνδυάσουν μέρη διαφορετικών ανθρώπων ή να μεταμορφωθούν εν μέρει σε διαφορετικά ζώα.
 17. Πολυανθρωπομορφικοί μισού πρωτεύοντος σώματος: Δεν μπορούν να συνδυάσουν μέρη διαφορετικών ανθρώπων αλλά μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά ζώα τόσο μερικώς όσο και πλήρως.
 18. Πολυανθρωποβλαστομορφικοί: Μπορούν να μετατραπούν μόνο σε ένα είδος φυτού.
 19. Πολυανθρωποβλαστομορφικοί μισού σώματος: Μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά φυτά ταυτόχρονα, αλλά δεν μπορούν να συνδυάσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων.
 20. Πολυανθρωπο-μονοβλαστομορφικοί μισού σώματος: Δεν μπορούν να συνδυάσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών ανθρώπων και μπορούν να μετατραπούν μόνο σε ένα είδος φυτού.
 21. Αβιοπολυμορφικοί πολυανθρωπομορφικοί: Μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα μπορούν να φανταστούν, και όταν μεταμορφώνονται για να μοιάσουν σε κάποιον ή κάτι, δεν διακρίνονται οπτικά από το πρωτότυπο. Αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν όργανα που δεν έχουν από τη φύση τους.
 22. Αβιοπολυμορφικοί ημιπολυανθρωπομορφικοί: Μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή μπορούν να φανταστούν και να δημιουργήσουν διαφορετικά όργανα, αλλά όταν προσπαθούν να μοιάσουν με άλλες μορφές ζωής, οι διάφορες είναι ορατές. Όπως για παράδειγμα, μπορούν να μεταμορφωθούν σε τίγρη, αλλά μόνο όπως θα ήταν αν ήταν τίγρης, όχι πανομοιότυποι με οποιαδήποτε άλλη τίγρη.
 23. Αβιοπολυμορφικοί πολυανθρωπομορφικοί: Μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα μπορούν να φανταστούν, να δημιουργήσουν διαφορετικά όργανα και μπορούν να πάρουν τη μορφή οποιουδήποτε ή απ’ οτιδήποτε και να είναι μην είναι εμφανείς οι διαφορές.
 24. Αντικειμενομορφικοί: Αυτοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι αυτοί που μπορούν να μεταμορφωθούν σε αντικείμενα. Αν κάποιο άλλο είδος αλλαζόμορφου έχει επίσης αυτή τη δύναμη και δεν είναι αβιοπολυμορφικός, μπορεί να ονομαστεί «αντικειμενομορφικός«.

Εν τάξει! Το παραδέχομαι! Οι ονομασίες είναι γλωσσοδέτες! Μην ανησυχείτε όμως! Κι ο δικός μου εγκέφαλος «κάηκε» προσπαθώντας να τα θυμηθώ όλα αυτά και να τα συγκεντρώσω…

Οι διατροφικές συνήθειες αυτών των όντων ποικίλουν. Σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιες με αυτές των κοινών ανθρώπων, με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις όπου κι η ανθρώπινη ωμή σάρκα συμπεριλαμβάνεται στο… μενού. Εκείνο που δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, είναι η κατανάλωση εντόμων. Πολλά από τα όντα αυτά, αρέσκονται στο να τρώνε έντομα, σκουλήκια, αρθρόποδα και άλλα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανθρώπινες γαστριμαργικές συνήθειες.

Skinwalkers

Last but not least, όπως λένε κι οι Βρετανοί, οι skinwalkers! Στα ελληνικά, θα μεταφράζαμε τη λέξη ως «αδύνατοι περιπατητές» αν το λαμβάναμε κυριολεκτικά. Ωστόσο, η μετάφραση δε θα μπορούσε να εκφράσει τον τρόμο που κάποιος θα ένοιωθε εάν βρισκόταν απέναντι σε αυτό το πλάσμα.

Οι skinwalkers, είναι πλάσματα του φυσικού κόσμου και τα κατατάσσω στην κρυπτοζωολογία. Εντούτοις, κι αυτά χωρίζονται σε δύο είδη: το ένα είναι ένα πλάσμα σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας και το άλλο ανάγεται στους θρύλους των Νάβαχο.

Οι Ινδιάνοι Νάβαχο, είχαν ένα θρύλο σύμφωνα με τον οποίο οι πολύ δυνατοί κι επιβλαβείς μάγοι της φυλής είχαν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε ζώα. Τους αποκαλούν «yee naaldlooshii» (αυτός που πηγαίνει στα τέσσερα)! Ουσιαστικά, αυτοί οι θρύλοι αναφέρονται σε αλλαζόμορφους (shapeshifters) που είδαμε παραπάνω.

Μερικές φορές, αυτές οι μάγισσες εξελίχθηκαν από το να ζουν ως αξιοσέβαστοι θεραπευτές ή πνευματικοί οδηγοί. Αυτοί, κάποια στιγμή, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για το κακό. Αν και μπορεί να είναι είτε άνδρες είτε γυναίκες, είναι συχνότερα άνδρες. Κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στη φυλή κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταμορφώνονται κρυφά κάτω από τη σκέπη της νύχτας.

Για να γίνει ένας Skinwalker, πρέπει να μυηθεί από μια μυστική κοινωνία που απαιτεί την πιο κακή πράξη: τη δολοφονία ενός στενού μέλους της οικογένειας, συχνότερα ενός αδελφού. Αφού ολοκληρώσει αυτό το καθήκον, το άτομο αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες του δίνουν την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ζώα. Συχνά εμφανίζονται ως κογιότ, λύκοι, αλεπούδες, κούγκαρ, σκύλοι και αρκούδες, αλλά μπορούν να πάρουν τη μορφή οποιουδήποτε ζώου. Στη συνέχεια φορούν τα δέρματα των ζώων στα οποία μεταμορφώνονται και κάπως έτσι ονομάστηκαν Skinwalkers (εκείνος που περπατάει με δέρμα). Μερικές φορές, φορούσαν επίσης κρανία ζώων ή κέρατα στην κορυφή του κεφαλιού τους, δίνοντάς τους περισσότερη δύναμη. Επιλέγουν σε ποιο ζώο θέλουν να μεταμορφωθούν, ανάλογα με τις ικανότητες που χρειάζονται για μια συγκεκριμένη εργασία, όπως ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, μυστικότητα, νύχια, δόντια κ.λπ. Μπορούν να μεταμορφωθούν ξανά αν προσπαθούν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

Η άλλη κατηγορία, αναφέρεται σε ανθρωποειδή όντα που είναι χαρακτηριστικά αδύνατα, χωρίς τριχοφυΐα, χλωμό δέρμα, μαύρα μάτια και εμφανίζονται να έχουν νύχια.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί γι’ αυτήν την κατηγορία skinwalkers, τα όντα αυτά ζουν κυρίως απομονωμένα σε δασικές περιοχές, αποφεύγοντας την επαφή με τους ανθρώπους. Κυνηγούν διάφορα ζώα του δάσους που αποτελούν την κυρία πηγή τροφής τους αν και τρέφονται και με διάφορους καρπούς.

Η περιέργεια κι ενίοτε η έλλειψη τροφής, τα φέρνει μερικές φορές σε αγροικίες. Κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Πλησιάζουν ως επί το πλείστον απομονωμένα αγροτόσπιτα και εξαιρετικά αραιοκατοικημένους οικισμούς. Όταν δεν τα αναγκάζει η έλλειψη τροφής να πλησιάσουν τον άνθρωπο, τα τραβάει το φως που θα τύχει να δουν σε κάποιο σπίτι ή ακόμη κι η ικανοποίηση της περιέργειάς τους να δουν τα πλάσματα που λέγονται «άνθρωποι» κι αυτές τις… «περίεργες φωλιές» που λέγονται σπίτια.

Συνήθως αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους. Αν συναντήσουν κάποιον, θα προτιμήσουν να κρυφτούν. Καθώς είναι όντα που προστατεύουν την περιοχή τους, επιτίθενται σε όποιον παραβιάσει τα όριά της. Άλλος ένας λόγος για να επιτεθούν σε άνθρωπο, είναι το να νιώσουν ότι απειλούνται.

Επειδή ακριβώς ζουν απομονωμένα, δεν έχουμε καταφέρει να συλλεξουμε πολλές πληροφορίες για τους skinwalkers. Κι η επιθετικότητα που επιδεικνύουν, δυσκολεύει την παρατήρησή τους όταν εντοπίζονται.


Πηγές άρθρου:

 1. Wikipedia
 2. Paranormal guide
 3. Bustle
 4. Wikipedia
 5. Legends of America
 6. History
 7. Daily motion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου