Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Τέσσερις ημέρες μέχρι την έναρξη της "άσκησης" του ΝΑΤΟ ... και ίσως τον άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία.

 ΣΕΝΑΡΙΟ: "Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ανατολική Ευρώπη αμφισβητείται. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ. Μέσα σε λίγες ώρες, εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ μεταφέρονται στη Γερμανία για να πετάξουν εναντίον της Ρωσίας. Τα αεροσκάφη stealth F-35 με πυρηνικές ικανότητες προετοιμάζονται για ανάπτυξη - οι πρώτες ώρες ενός μεγάλου πολέμου έχουν ξημερώσει".


ο σενάριο αυτό αποτελεί τη βάση για την επερχόμενη άσκηση του ΝΑΤΟ "Air Defender 23" ..."


η οποία πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 24 Ιουνίου.

Ο αεροπορικός πόλεμος προσομοιώνεται εναντίον ενός φανταστικού εχθρού που διαθέτει και ο ίδιος μια ισχυρή αεροπορική δύναμη. Το πραγματικό νόημα αυτής της άσκησης είναι σαφές σε όποιον έχει μυαλό: Η Ρωσία. 

Μπορεί οι ελιγμοί να είναι ακόμα επιφυλακτικοί στη δημόσια επικοινωνία τους, αλλά ο Michael A. Loh, στρατηγός της Αμερικανικής Αεροπορικής Εθνοφρουράς, εξέφρασε τα κίνητρά του πριν από λίγο καιρό. Το 2021, ενόψει του " Air Defender ", επιθυμούσε να "σκεφτεί ο λαός του περισσότερο για τους επικείμενους κινδύνους μας - την Κίνα και τη Ρωσία ".

Ο ελιγμός πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή " Train as you fight ". Περιοχές εφαρμογής, τακτικές, υλικοτεχνική υποδομή - όλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανία γίνεται ο κεντρικός κόμβος της άσκησης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επίσης, αμέτρητα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα ξεκινούσαν και θα έβγαιναν κατά συρροή από τα γερμανικά αεροδρόμια. Οι διαδρομές πτήσης που θα δοκιμάσουν τα μαχητικά αεροπλάνα είναι εξίσου ρεαλιστικές. Οδηγούν στα ανατολικά σύνορα της περιοχής του ΝΑΤΟ, στα ρωσικά και ουκρανικά σύνορα. 

Με μια πρώτη ματιά, αυτό που μοιάζει με μια θρασύτατη αλλά συνηθισμένη πρόκληση είναι ένας απτός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη σε καιρό πολέμου. Ένα ατύχημα με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, μια λανθασμένη πλοήγηση ή ένα λάθος του πιλότου μπορεί να είναι αρκετά για να κάνουν μια εκπαιδευτική πτήση να μοιάζει με επίθεση. Γίνεται ιδιαίτερα απειλητικό αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει το ρεύμα πλεύσης της άσκησης του ΝΑΤΟ για να πραγματοποιήσει επιθέσεις, ενώ η ρωσική εναέρια επιτήρηση αναγκάζεται να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Το ρωσικό έδαφος βομβαρδίζεται σήμερα σχεδόν καθημερινά και ο Ουκρανός πρόεδρος απειλείται με μεγάλες επιθέσεις. Η δυνατότητα κλιμάκωσης ενός ουκρανικού στρατιωτικού πλήγματος, ενώ αεροσκάφη του ΝΑΤΟ περιπολούν σε κοντινή απόσταση, είναι προφανής σε αυτή την κατάσταση. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι μόνο πρόθυμη να αποδεχθεί αυτούς τους τεράστιους κινδύνους, αλλά αναστέλλει ακόμη και τα συνήθη μέτρα ασφαλείας. Δεν προσκαλούνται Ρώσοι παρατηρητές που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι η άσκηση δεν χρησιμοποιείται για την προετοιμασία μιας επίθεσης. Δεν πρέπει καν να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.  "Δεν θα τους γράψουμε μια επιστολή. Θα καταλάβουν την είδηση όταν τα αεροπλάνα μας θα σμηνουργήσουν", απάντησε στις αρχές Απριλίου ο ανώτατος στρατηγός της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας Ίνγκο Γκέρχαρτζ στην ερώτηση για το πώς ενημερώνεται η Ρωσία. 

Αυτή η απομάκρυνση από μια ασφαλιστική πολιτική συνοδεύεται από έναν αγώνα κατά της διπλωματίας. Την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας απαγόρευσε τη λειτουργία τεσσάρων προξενείων. Πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι, λίγο πριν από την άσκηση του ΝΑΤΟ, οι σχέσεις επιβαρύνονται περαιτέρω και σαμποτάρονται σημαντικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να οδηγήσει σε κλιμάκωση και να αυξήσει τον κίνδυνο η άσκηση να γίνει πικρή πραγματικότητα.

Το ΝΑΤΟ και οι όμοιοί του πρέπει να αποφασίσουν πολύ γρήγορα. Προφανώς, η επίθεση στην Ουκρανία έχει σταματήσει. Είναι πράγματι ένα ερώτημα αν ο στρατός της Ουκρανίας είναι καν σε θέση να κρατήσει τις θέσεις του ή όχι. Και ο ρωσικός στρατός κάνει μικρές αλλά συνεχείς προόδους. Είναι πιθανό ότι ο στρατός και το κράτος της Ουκρανίας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Εξαιτίας αυτού, ήρθε η ώρα να ληφθεί μια απόφαση. Είτε το ΝΑΤΟ μπαίνει επίσημα στη σύγκρουση είτε η Ουκρανία χάνεται.

Φυσικά, η καλύτερη στιγμή για να επιτεθεί ο ρωσικός στρατός θα ήταν όταν όλος ο εξοπλισμός και το προσωπικό του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Ευρώπη και εξασκούνται σε τέτοιου είδους σενάρια. Χρειαζόμαστε μόνο έναν κατασκευασμένο λόγο για πόλεμο. Κάτι σαν την 11η Σεπτεμβρίου στο WTC.

Η ιστορία δείχνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απολύτως πρόθυμη να εμπλακεί σε προδοσία για να προκαλέσει την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν μεγάλο πόλεμο.

Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η κυβέρνηση Ρούσβελτ ΓΝΩΡΙΖΕ ότι οι Ιάπωνες θα έρχονταν να επιτεθούν στο Περλ Χάρμπορ.   Το ήξεραν μέρες πριν.   Ενώ έλεγαν στον αμερικανικό στρατό "μπορεί να δεχτείτε επίθεση", δεν υπήρχε καμία ακλόνητη δήλωση ότι μια επίθεση ΗΤΑΝ ήδη καθ' οδόν.   Η ιαπωνική επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου 1941 προκάλεσε την ημερομηνία που έζησε στην ατιμία.  Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιήθηκε ως τροφή για κανόνια που χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν, φέρνοντας τις ΗΠΑ στον πόλεμο.

Το περιστατικό στον Κόλπο του Τόνκιν ήταν μια πραγματική επινόηση των ΗΠΑ για να μας βάλουν στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, κάθισε σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κράτησε ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ANTHRAX και είπε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ είχε "τόνους" αυτού του βιολογικού όπλου και θα μπορούσε να καταστρέψει τον μισό κόσμο.   Πήγαμε στο Ιράκ.  Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του Ιράκ, ψάξαμε παντού, αλλά μαντέψτε τι;  Κανένα όπλο μαζικής καταστροφής!   Όλα ήταν ψέματα.

Το 2014, οι ΗΠΑ, η ΕΕ υποκίνησαν, υποκίνησαν και διευκόλυναν τη βίαιη ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτο Γιανουκόβιτς, και στη συνέχεια χρηματοδότησαν μια κυβέρνηση-μαριονέτα ευνοϊκή για τη Δύση.   Οι ΗΠΑ/ΕΕ θέλουν να τοποθετήσουν αμερικανικούς πυραύλους στο έδαφος της Ουκρανίας, με πέντε περίπου λεπτά πτήσης προς τη Μόσχα.   Η Ρωσία είπε "όχι". Η Δύση είπε "Κρίμα, γαμώτο".  

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ρωσία προσπάθησε να διαπραγματευτεί σιδερένιες, νομικά εφαρμόσιμες εγγυήσεις ασφαλείας.  Η Δύση γέλασε και ουσιαστικά πέταξε τις διπλωματικές προτάσεις της Ρωσίας στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά προειδοποιούσαν ότι αν η Ρωσία δεν μπορούσε να αποκτήσει σιδερένιες, νομικά εφαρμόσιμες εγγυήσεις ασφαλείας, μέσω ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ μέσων, θα τις επιτύγχαναν μέσω στρατιωτικών ή στρατιωτικοτεχνικών μέσων.   Η Δύση κατέπνιξε και πάλι τις ρωσικές προτάσεις.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αφού έδωσε στην Ουκρανία ένα πεντάωρο τελεσίγραφο που δεν απαντήθηκε, ο ρωσικός στρατός εισήλθε στην Ουκρανία.   Η Δύση ταπεινώθηκε.  Ποτέ δεν ήταν μέσα στο πεδίο της πιθανότητας γι' αυτούς, ότι η Ρωσία θα έκανε πραγματικά αυτό που η Ρωσία είπε ότι θα έκανε!

Να 'μαστε, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, ο πόλεμος μαίνεται, εκατοντάδες χιλιάδες είναι νεκροί, και τώρα το ΝΑΤΟ ετοιμάζει (συμπτωματικά) τη μεγαλύτερη άσκηση αεράμυνας στην ιστορία του ... ακριβώς δίπλα στη μεγάλη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας ... όπου κάθε λάθος βήμα μπορεί να ανοίξει το κολαστήριο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Με δεδομένο το ιστορικό των ΗΠΑ στο να λένε ψέματα για να μας βάλουν σε πραγματικούς πολέμους, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα το ξανακάνουν, σε τέσσερις περίπου μέρες από τώρα;

Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω:   Αν, μια μέρα σύντομα, είστε ξύπνιος το πρωί και κάνετε αυτό που κάνετε συνήθως, και ξαφνικά, οι ήχοι του Συστήματος Εκπομπής Έκτακτης Ανάγκης αρχίζουν να βγαίνουν από το κινητό σας τηλέφωνο, ή από το κοντινό σας ραδιόφωνο, ή από την τηλεόρασή σας, και η ανακοίνωση σας λέει "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πυρηνική επίθεση από τη Ρωσία, καταφύγετε αμέσως." Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν έχουν ιδέα... ...καθόλου.   Θα καλέσετε το σύζυγό σας;   Θα κάνετε μια τρελή κούρσα για να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο; (Εσείς και όλοι οι άλλοι ... και θα βρείτε ένα άμεσο σενάριο "Mad Max" στους δρόμους).

Έχετε τρόφιμα, νερό, φάρμακα για έκτακτη ανάγκη για μετά το χτύπημα των βομβών και την κατάρρευση της χώρας;

Πιστεύετε πραγματικά ότι θα μπορέσετε να πάτε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσετε τρόφιμα;   Μετά από μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας, πιστεύετε ότι οι πιστωτικές/χρεωστικές σας κάρτες θα λειτουργήσουν πραγματικά ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τρόφιμα;   Όχι!

Καλύτερα να αρχίσετε να σκέφτεστε αυτά τα πράγματα, γιατί έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, σε τέσσερις μέρες από τώρα μπορεί να αλλάξει όλος ο κόσμος σας.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου