Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η στρατηγική αύξηση του αποθέματος βομβών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία καταβάλλει αδιάκοπη προσπάθεια να ενισχύσει και να επεκτείνει το τεράστιο απόθεμα πυρομαχικών της. Οι επικεφαλής της άμυνας του Ισραήλ πιστεύουν ότι ένα ισχυρό απόθεμα βομβών και πυραύλων είναι ζωτικής σημασίας για μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας με το Ιράν ή έναν περιφερειακό πόλεμο.Μεγάλο μέρος αυτής της στρατιωτικής συσσώρευσης λαμβάνει χώρα αθόρυβα, στο παρασκήνιο. Το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται πλέον από περίπου δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας διαφόρων τύπων.

Παράλληλα, οι IDF διεύρυναν τον κατάλογο των στόχων για επιθέσεις στον Λίβανο, το Ιράν και αλλού. Τα υπάρχοντα αποθέματα πυρομαχικών καθώς και ο νέος οπλισμός που αγοράζει το Ισραήλ θα επιτρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία να δημιουργήσει πολύ ευρείες δυνατότητες κρούσης, ανέφερε το Walla News.

Οι αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και παραγωγής ενός ευρέος φάσματος προηγμένων πυρομαχικών. Αυτοί οι εξοπλισμοί είναι ειδικά προσαρμοσμένοι για να ανταποκρίνονται στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι IDF για την προστασία της χώρας.

Το ισραηλινό οπλοστάσιο περιλαμβάνει πυρομαχικά καθοδηγούμενα με ακρίβεια, πυραύλους αέρος-επιφανείας και έξυπνες βόμβες που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις παράπλευρες απώλειες.

Το Ισραήλ τροποποιεί τις αμερικανικές βόμβες

Εκτός από την τοπική παραγωγή, το Ισραήλ ξεκίνησε ένα στρατηγικό σχέδιο προμήθειας προηγμένων πυρομαχικών στο εξωτερικό, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ισχυρή αμυντική εταιρική σχέση του Ισραήλ με την Αμερική και άλλους συμμάχους επέτρεψε στις IDF να αποκτήσουν όπλα αιχμής και να διαφοροποιήσουν το πυραυλικό τους οπλοστάσιο.

Το 2021, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια κρίσιμη επίσκεψη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της αεροπορικής ισχύος του Ισραήλ.  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συναντήθηκε με αμερικανικές αμυντικές εταιρείες που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του στρατιωτικού οπλοστασίου του Ισραήλ.

Η ισραηλινοαμερικανική συνεργασία περιλαμβάνει επίσης κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και μεταφορές τεχνολογίας. Παράλληλα, οι IDF προσαρμόζουν και βελτιώνουν τα αμερικανικά όπλα για χρήση στο πεδίο της μάχης.

Στην πρόσφατη αναζωπύρωση της Γάζας κατά της Ισλαμικής Τζιχάντ, το Ισραήλ χρησιμοποίησε τροποποιημένες βόμβες αμερικανικής κατασκευής για να δολοφονήσει ηγέτες της τρομοκρατίας. Ο στρατός κατασκεύασε τα πυρομαχικά ώστε να διαπερνούν με ακρίβεια τα παράθυρα των κτιρίων, ανέφερε το Walla News. Επιπλέον, τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να ρίξουν τις βόμβες από απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων για να διατηρήσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Το Ισραήλ υπερέχει επίσης στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αποθεμάτων. Οι αμυντικοί μηχανικοί εξοπλίζουν τα παλαιότερα πυρομαχικά με προηγμένα συστήματα καθοδήγησης για να ενισχύσουν περαιτέρω το εύρος και την αποτελεσματικότητα της δύναμης πυρός του Ισραήλ.

Οι πιλότοι λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Η Πολεμική Αεροπορία επενδύει επίσης σε εξειδικευμένη εκπαίδευση και ρεαλιστικές προσομοιώσεις για να ενισχύσει τις επιχειρησιακές της δεξιότητες. Αυτό επιτρέπει στους πιλότους και τα πληρώματα εδάφους να αποκτήσουν επάρκεια στη χρήση διαφόρων πυρομαχικών και διασφαλίζει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με προηγμένα συστήματα αεροσκαφών. Πλέον, το Ισραήλ μπορεί να αναπτύσσει αποτελεσματικά την αεροπορική του δύναμη για την αντιμετώπιση μιας σειράς σεναρίων μάχης και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ένα τεράστιο απόθεμα πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι κρίσιμο αν οι ηγέτες του Ισραήλ διατάξουν ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Παράλληλα, οι IDF επεκτείνουν το οπλοστάσιο των αναχαιτιστικών αεροσκαφών αεράμυνας για την προστασία του εσωτερικού μετώπου. [Δείτε περισσότερα για το σχέδιο δράσης του Ισραήλ για έναν πυραυλικό πόλεμο]

Συνολικά, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτίζει μεθοδικά μια εξαιρετικά ικανή και καλά προετοιμασμένη πολεμική μηχανή. Καθώς οι εντάσεις με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ αυξάνονται, και καθώς η Τεχεράνη πλησιάζει όλο και πιο κοντά σε μια πυρηνική βόμβα, ο κίνδυνος μιας μεγάλης σύγκρουσης αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, βήμα προς βήμα, το Ισραήλ αναπτύσσει τη δύναμη πυρός που απαιτείται για έναν περιφερειακό πόλεμο.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου