Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Θα είναι η Γερμανία η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει; – Θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ;»

«Το δολάριο είναι πλέον χαρτί τουαλέτας»


Με αφορμή το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η γερμανική, μπήκε σε ύφεση ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, πιστεύει πως αυτό μπορεί να είναι η έναρξη ενός κύματος πτωχεύσεων τόσο σε εταιρικό όσο και σε κρατικό επίπεδο παγκοσμίως, ειδικά μετά τις πρόσφατες χρεοκοπίες τραπεζών, και διερωτάται αν η Γερμανία θα μπορούσε να είναι η πρώτη μεγάλη χώρα που θα πτωχεύσει ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ.

«”Πρώτα ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στη συνέχεια ΟΙ ΧΩΡΕΣ; Θα είναι η Γερμανία η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει; Θα πτωχεύσει; Αν η ΓΕΡΜΑΝΙΑ πτωχεύσει, ποια χώρα θα ακολουθήσει; Θα προχωρήσει σε χρεοκοπία η Αμερική μετά τη Γερμανία;».

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, τα γερμανικά νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στη σημαντική αύξηση στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας στη Ζώνη του Ευρώ, με το γερμανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να είναι χαμηλότερο κατά 0,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Νωρίτερα, ο γνωστός συγγραφέας προειδοποίησε τους ακροατές του πόντκαστ του ότι οι «ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος μιας πιθανής μεγάλης κατάθλιψης» λόγω της πιθανότητας οι μικρές περιφερειακές τράπεζες να ακολουθήσουν στον βυθό τις μεγαλύτερες τράπεζες που πτώχευσαν, αλλά χωρίς να έχουν την προοπτική κυβερνητικών ενισχύσεων.

Όσον αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου ανάληψης χρέους στις ΗΠΑ, ώστε να αποτραπεί η πτώχευση, ο συγγραφέας τις συγκρίνει με μια “κακή κωμωδία” και “θέατρο καμπούκι”, υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι ήδη χρεοκοπημένη.

Συμβουλεύει δε τους ακολούθους του να επενδύσουν σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin (BTC).
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι τα “μετρητά είναι σκουπίδια”.

Μάλιστα, συχνά χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά νομίσματα ως “ψεύτικο χρήμα” και “χαρτί τουαλέτας”, με ιδιαίτερα καυστικές παρατηρήσεις για το αμερικανικό δολάριο, το οποίο πιστεύει ότι θα πέσει και θα οδηγήσει την αμερικανική αυτοκρατορία στην καταστροφή.

Δεδομένου ότι χάνει τη θέση του ως “ηγεμόνος” στον παγκόσμιο οικονομικό “χώρο “, με τις χώρες των BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – να σκέφτονται μια εναλλακτική για παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα, ο Κιγιοσάκι εκτιμά ότι αυτό θα επιστρέψει “σαν παλίρροια από χαρτί τουαλέτας πάνω στην Αμερική”, καθώς η κυριαρχία του τελειώνει.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου