Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κικίλιας: Όχι σε οικουμενική.

Να κλείσει κάθε συζήτηση για σενάρια οικουμενικής ή άλλου είδους συναίνεσης με την κυβέρνηση θέλησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή». Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να κλείσει άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση όπως επισταμένα αξιώνει και η ΝΔ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει οφείλει να παραιτηθεί. Ας μη ζητά συνενόχους. Από την παρούσα βουλή άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί».


Για τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ο Βασίλης Κικίλιας επέρριψε αποκλειστικά στην κυβέρνηση την ευθύνη υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με συμφωνία. Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για «συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης» να «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου που οδηγεί σε νέα επώδυνα μέτρα.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα να προσυπογράψει η ΝΔ τέταρτο μνημόνιο, ή να ψηφίσει από κοινού με την κυβέρνηση νέα μέτρα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση. Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι απόντας και «πουλάει την παρουσία του στην Κούβα ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης».  
Σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας για όλη την περιοχή με τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Λοζάνης, τη στάση του στο Κυπριακό και τις απειλές προς την ΕΕ για το προσφυγικό και κάλεσε σε παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ προς την Άγκυρα, προτρέποντας ταυτόχρονα την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/kikilias-oxi-se-oikoymenikh.4405404.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου