Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ θα περιμένει η Ρωσία τον Τραμπ με τα χέρια σταυρωμένα.


Αν και ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ εκφράζει την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην Συρία, ο τελευταίος δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο.

Ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή πως στόχος του είναι να σταματήσει «αυτή η τρέλα που συμβαίνει στην Συρία». Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως αν και στο Κρεμλίνο επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με τη διάθεση του Τραμπ για το συριακό, ο Πούτιν βλέπει πως το Κογκρέσο μπορεί να θέσει εμπόδια. Έτσι η Μόσχα δεν θα αναμένει παθητικά τις τελευταίες εβδομάδες διακυβέρνησης του Ομπάμα.
«H Μόσχα θεωρεί πως τώρα έχει την ευκαιρία και τον χρόνο να αποκομίσει μεγάλα οφέλη στην Συρία. Οι ρωσικές επιδρομές στο Ιντλίμπ και στη Χομς καθώς και η επίθεση των συριακών δυνάμεων στο Χαλέπι φαίνεται πως γίνονται με αυτή τη λογική», αναφέρει ο Μαξίμ Σουκόφ.
Την ίδια ώρα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες ρωσικές κινήσεις, η παράλληλη άμβλυνση τη αντιαμερικανικής ρητορείας, οι επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό ατού με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Την ίδια ώρα οι επιθέσεις έχουν στόχο να εξαναγκάσουν τις ανταρτικές ομάδες να καταφύγουν σε απευθείας διάλογο με τη Ρωσία. Η Μόσχα κινείται επίσης κατόπιν συνεννόησης με την Τεχεράνη και την Άγκυρα βάσει του δόγματος της διατήρησης της συριακής εδαφικής ακεραιότητας. Είναι σημαντικό για τη Ρωσία να βρει σημεία επαφής με τους περιφερειακούς δρώντες, στα βασικά ζητήματα», αναφέρει ο Σουκόφ. 
http://www.defence-point.gr/news/?p=165890

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου