Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Οικονομικό χάος στην Ινδία.

Η κυβέρνηση έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό, που εμπιστεύονται το Δολάριο ΗΠΑ, περισσότερο από το δικό τους νόμισμα. Ο πρωθυπουργός κ. Ναρέντρα Μόντι έχει india-cash-protest
βγεί από την εν λόγω αλλαγή του νομίσματος ,θα μπορούσε να πάρει ακόμα μερικές εβδομάδες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσχέρειες, σύμφωνα με το περιοδικό Brics. Η Ινδική οικονομία είναι μια οικονομία με συναλλαγές σε μετρητά ,σε πολύ  μεγαλύτερο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η κυβέρνηση έφερε την οικονομία σε στασιμότητα σχεδόν. Τα Καταστήματα
τροφίμων βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο επειδή οι πελάτες δεν έχουν χρήματα. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν σταματήσει την λειτουργία τους, διότι τα τιμολόγια δεν πληρώνονται.
Οι Ινδοί συμμετέχουν σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης που έτσι απλά ακύρωσε τα χαρτονομίσματα, τα 500 και 1.000-Ρουπία.
Αυτό έχει εξαπολύσει πραγματικό χάος στην Ινδία και το πείραμα αποδεικνύεται ότι είναι μια πλήρης καταστροφή, η οποία είναι καλή είδηση για τη Δύση. Κυριολεκτικά, εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί έχουν εισέβαλαν στα ΑΤΜ και προσπαθούν να πάρουν μετρητά, αναφέρει η Hindustan Times. Προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά τους έξω από τις τράπεζες. Αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλά σημεία, να είναι αδύνατο, καθώς τα μετρητά είναι σε "σύντομο ανεφοδιασμό".
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/india/india-economic-falls-into-chaos-dollar-rise-in-huge-demand/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑRMSTRONG ECONOMICS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου