Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Πυρπόλησαν το Συνεδριακό κέντρο του ΟΑΣΕ, στο Αμβούργο.

40 κουκουλοφόροι πέταξαν μολότωφ στην είσοδο του Συνεδριακού κέντρου του ΟΑΣΕ στο © RuptlyΑμβούργο με αποτέλεσμα να καεί η πρόσοψη του κτιρίου και η φωτιά να επεκταθεί στον πρώτο όροφο.Η πυροσβεστική απέτρεψε τα χειρότερα αφού έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο γρήγορα.Οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν αστραπιαία,όπως εμφανίστηκαν.

Η εμπρηστική επίθεση συνέβη περίπου μιάμισι εβδομάδα πριν από τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, στο Αμβούργο,που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθείαπό τις  8-9 Δεκεμβρίου  στο ίδιο κτίριο.
Εχει 57 κράτη μέλη σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, ο ΟΑΣΕ είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος οργανισμός ασφαλείας. Από την ίδρυσή του το 1975, η οργάνωση έχει επικεντρωθεί στην πρόληψη των συγκρούσεων,την  διαχείριση κρίσεων και την αποκατάσταση μετά την σύγκρουση.
Παρά τις υποψίες ότι η επίθεση ήταν με πολιτικά κίνητρα, τίποτα δεν είναι γνωστό και σίγουρο σχετικά με τους δράστες. Σύμφωνα με το περιοδικό, η άκρα αριστερά ομάδα, όπως η συμμαχία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, έχουν ήδη ανακοινώσει συλλαλητήρια ενάντια στη σύνοδο.
Το Αμβούργο, μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις και υλικοτεχνικό κέντρο, θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των G20 το καλοκαίρι του 2017, και αντι-παγκοσμιοποίηση ογκώδη συλλαλητήρια αναμένεται να ακολουθήσουν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου