Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μόσχα σε ΗΠΑ: αφού δεν μπορείτε ή δε θέλετε να πολεμήσετε την ISIS, ε φύγετε απ'τα πόδια μας!

Freepen.gr - Ανεβάζει τους τόνους η Μόσχα στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ γύρω από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο στρατηγός Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας κληθείς να σχολιάσει τις προτροπές - συστάσεις των ΗΠΑ να μην παρασχεθεί καμία βοήθεια στα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις στη Συρία, δήλωσε πως αν η Ουάσιγκτον δεν μπορεί ή δε θέλει να πολεμήσει τους τρομοκράτες, δε θα πρέπει να στέκεται [σαν εμπόδιο] μες τη μέση.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κάλεσε τις άλλες χώρες να μην παρέχουν υποστήριξη για τα ρωσικά δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο για τις ανάγκες των αεροσκαφών που επιχειρούν στη Συρία.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν μόνο τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία ποτέ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ», δήλωσε ο Konashenkov.

Η Ουάσιγκτον είχε εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις, δεν διαχωρίζει τους τρομοκράτες από την πραγματική αντιπολίτευση και τώρα κάλεσε ανοιχτά τις άλλες χώρες να παρεμποδίζουν την αντιτρομοκρατική μάχη της Μόσχας στη Συρία "για να υποβαθμίσει κατά κάποιο τρόπο τις αποτυχίες των πολιτικών των ΗΠΑ στη χώρα από το 2014", δήλωσε ο Konashenkov.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ μπορεί μόνο να ονειρεύεται επιτυχία συγκρίσιμη με εκείνη της Ρωσίας στη Συρία: 

> πάνω από 2.000 συμφωνίες εκεχειρίας, 86 ένοπλες ομάδες έχουν σταματήσει να δραστηριοποιούνται και εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν επιστρέψει στην ειρηνική ζωή και την ανοικοδόμηση της χώρας.

«Έτσι, αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να καταπολεμήσει την ISIL και την al-Nusra Front - τουλάχιστον μην μπαίνετε στο δρόμο μας. Η αεροπορική μας δύναμη στη Συρία είναι επαρκώς εξοπλισμένη για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου