Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η «Ασπίδα του Ευφράτη»… «δούλεψε» για τη Τουρκία: Καταστρώνει στρατιωτική βάση Ειδικών Δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας! (φωτό & βίντεο).

«Όσα γνωρίζει ο νοικοκύρης δεν γνωρίζει ο κόσμος όλος», λέει μια παλιά ελληνική παροιμία και  έχει απόλυτο δίκιο.tourkia-siria-2-620x450

Στην περίπτωση μας ο «νοικοκύρης» είναι οι Κούρδοι, οι οποίοι μέσω του  εκπροσώπου των κουρδικών δυνάμεων  της Συρίας  SDF, ανακοίνωσαν  ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία,  σε  έδαφός που έχει καταλάβει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πολεμικής επιχείρησης με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», αναφέρει κουρδικό ΜΜΕ.
Την είδηση αυτή επιβεβαιώνουν και πολλές ρωσικές πηγές στο έδαφος , οι οποίες έχουν πράγματι πρόσβαση στην περιοχή, και οι οποίες μιλούν για δράση του τουρκικού μηχανικού εδώ και ένα μήνα, το οποίο  εργάζεται  πυρετωδώς,  ετοιμάζοντας το έδαφος για να μεταφέρουν προκάτ υποδομές σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο. 

«Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία στο έδαφός που έχει  καταλάβει η ίδια  κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιχείρησης», δήλωσε ο  Zakariya Abdulmejjed,  εκπρόσωπος του στρατού των Σύρων Κούρδων στο πρακτορείο ειδήσεων  Sputnik  σήμερα .
«Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, η Τουρκία προτίθεται να κατασκευάσει μια ισχυρή  στρατιωτική βάση στο συριακό έδαφος κοντά στην περιοχή Akhtarin … Επί του παρόντος, η Τουρκία αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις για την δημιουργία  βάσης των ειδικών δυνάμεων της εδώ», είπε ο  Abdulmecit.
maxresde1001-617x364
Το μέλος των Σύρων Κούρδων SDF τόνισε ότι η Τουρκία επιδιώκει κυρίως να εμποδίσει την de facto αυτονόμηση του Κουρδικού τμήματος στην Συρία καθώς και το να ενωθούν οι κουρδικές  δυνάμεις  μεταξύ των πόλεων Ιεράπολης και Αφρίν .
«Έχοντας εξασφαλίσει τον έλεγχο της Jarabulus, η Τουρκία επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της και εδώ, για τον εκτουρκισμό  της περιοχής. », είπε ο Κούρδος αξιωματούχος .
Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν δημιουργήσει τρεις αυτόνομες ζώνες, ή καντόνια, αυτό της  Jazeera,  του Αΐν αλ-Αράμπ και του Αφρίν  και ετοιμάζουν μια κουρδική κυβέρνηση που θα ελέγχει ολόκληρο  το συριακό  Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) .
Ο Ερντογάν τα δίνει όλα σε συνεννόηση για να αποτρέψει την δημιουργία του Κουρδιστάν κάνοντας τα πάντα, αλλά ο ίδιος έχει μπλέξει με δυνάμεις και ηγέτες που διαθέτουν απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες από εκείνον .
Για αυτό και αυτό που είπε ο επερχόμενος νέος Αμερικανός ΥΠΑΜ και πρώην στρατηγός για την δημιουργία Κουρδιστάν, είναι η ωμή αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου