Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση ενόπλου σε κάμπους του πανεπιστημίου του Οχάιο, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
ΗΠΑ: Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο του Οχάιο
Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ δύο ύποπτοι έχουν προσαχθεί.

Παράλληλα, λέγεται πως όταν εκκενώθηκε αίθουσα του κάμπους, οδηγός αυτοκινήτου αύξησε ταχύτητα και παρέσυρε φοιτητές. Αναλυτικότερα, ο δράστης φέρεται να οδήγησε το αυτοκίνητό του προς το πλήθος, στη συνέχεια τους επιτέθηκε με ματσέτα και στο τέλος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Εντούτοις, η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Ο «συναγερμός» σήμανε τις πρωινές ώρες όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί από το εργαστήριο Macquigg του πανεπιστημίου, με τον επίσημο λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Twitter να ενημερώνει για την παρουσία ενόπλου και να καλεί τους φοιτητές και το προσωπικό να βρουν καταφύγιο και να ακολουθούν τις εντολές της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο.

Η εφημερίδα του πανεπιστημίου «The Lantern», ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter που απεικονίζει οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην κοινότητα του Οχάιο», έγραψε ο κυβερνήτης Τζον Κασίς, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

«Ο συγκάτοικός μου και εγώ ακούσαμε γύρω στους τρεις, τέσσερις πυροβολισμούς από το δρόμο και αμέσως μετά ακούσαμε περιπολικά και ασθενοφόρα», δήλωσε ένας 19χρονος.

«Δεν μπορούμε να δούμε το κτίριο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί εξαιτίας ενός κοιτώνα που μας εμποδίζει την θέα. Πραγματικά ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί και αμέσως μετά ακούσαμε πολλές σειρήνες. Μπορούμε να δούμε τα περιπολικά από την εστία μας», συμπλήρωσε ο φοιτητής.

Ο 22χρονος Αντονι Φαλζαράνο δήλωσε πως βρισκόταν στην αίθουσα τη στιγμή του περιστατικού, συμπληρώνοντας: «Ακούσαμε πολλές σειρήνες. Βρισκόμουν στην τάξη και όλοι έλαβαν γραπτό μήνυμα την ίδια στιγμή για την έκτακτη κατάσταση. Κάποιος είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς πριν λάβουμε την ενημέρωση, αλλά εγώ δεν τους άκουσα. Βρισκόμαστε σε ασφαλές σημείο αυτή τη στιγμή στο διπλανό κτίριο».

Η πανεπιστημιούπολη είναι η μεγαλύτερη στο Κολόμπους του Οχάιο με περισσότερους από 65.000 φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου