Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η σύγκρουση των συριακών και τουρκικών στρατευμάτων είναι τώρα σχεδόν αναπόφευκτη, - γνώμη.

Στο πλαίσιο της τεράστιας επιτυχίας των συριακών στρατευμάτων στο Χαλέπι, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της επίθεσης του στρατού του - δεν είναι το Ισλαμικό κράτος αλλά  οι Κούρδοι, και η ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ.Σύγκρουση των συριακών και τουρκικά στρατεύματα είναι τώρα σχεδόν αναπόφευκτη - Κριτική | Ρωσική άνοιξη
Τώρα μπορεί να ονομαστεί η κατά προσέγγιση ημερομηνία της πρώτης μάχης των δύο στρατών, τον τόπο της συνεδρίασης και τα ονόματα των μερών, τα οποία θα λάβουν το μεγαλύτερο βάρος.του Συριακού πολέμου που εισέρχεται σε μια νέα φάση.

Οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαλείψει το λεγόμενο βόρειο-ανατολικό λέβητα, ο οποίος σχηματίστηκε μετά τις επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες. Σε λίγες μόνο ώρες, απελευθερώθηκε περίπου το 40% που προηγουμένως ονομαζόταν «ανατολικό Χαλέπι, ανταρτών."
Υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, πέρασε μια περιοχή με σχεδόν εκατό χιλιάδες πληθυσμού, με πάνω από 10 χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να έχουν μετακινηθεί στο δυτικό τμήμα της πόλης, που είναι εδώ και καιρό χωρίς τζιχαντιστές.
 Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα δειλά  δεδομένα, στο νότιο-ανατολικό τμήμα της πόλης - το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στο Χαλέπι - έχουν μετακινηθεί περίπου 10 χιλιάδες μαχητές από το βορρά.

Ο συνολικός αριθμός του τοπικού πληθυσμού που είναι υπό τον έλεγχό τους μπορεί να εκτιμηθεί σε 90 χιλιάδες άτομα, που είναι επίσης ένα πρόβλημα.
  Το πιο πιθανό, αυτό είναι καθαρά,η περιστασιακή δράση - υπό την καθοδήγηση του Σεΐχη Λούτφι συγκεντρώθηκαν με την υψηλότερη ποιότητα και ικανές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης,Οι "Αετοί της ερήμου", η Δημοκρατική Φρουρά, η Παλαιστινιακή ομάδα «Liuaa Al-Quds" και "Liuaa αλ-Μπακίρ" - σουνίτες εθελοντές, οι οποίοι συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις  δυνάμεις της τζιχάντ που υποχωρούν και σχεδόν νίκησε στο "Φατάχ-Χαλεπίου".
Οι Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις υπέστησαν επίσης απώλειες.
Η σύγκρουση των συριακών και τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή Al-Bab έγινε αναπόφευκτη.

Και λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του Ερντογάν ότι «τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στη Συρία για την ανατροπή από την εξουσία, του Άσαντ» είναι ακόμα κριτικά επικίνδυνη.
 Τη Δευτέρα, οι Συριακές δυνάμεις στην πραγματικότητα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους Τούρκους.
Η Δημοκρατική Φρουρά στη συνέχεια πήγε στο χωριό Azraq, το οποίο ελέγχουν οι φιλο-τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Και με δεδομένο το ρυθμό της επίθεσης (εκτός, φυσικά, αν κολλήσουν στο Azraq), αυτό θα συμβεί το πολύ τρεις ημέρες. Και να έχετε κατά νου ότι η τουρκική παρέμβαση οδήγησε στην διάσπαση σε άτομα του στρατού  στο El Baba,σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή,που  ξεκίνησε σχεδόν ένας πόλεμος όλων εναντίον όλων.
Εν τω μεταξύ  τοτελεσίγραφο έληξε, που η Δαμασκός παρουσίασε στα υπόλοιπα μέρη του LIH και "en-Nusra» * στον πρώην παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό "Yarmuk" κοντά στη Δαμασκό. Μη έχοντας λάβει θετική απάντηση στην πρόταση, να κινηθεί προς Ιντλίμπ, οι κυβερνητικές δυνάμεις κτύπησαν τις θέσεις των μαχητών με βαριά όπλα.
http://rusvesna.su/recent_opinions/1480452381
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου