Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Με «Ράμπο» της ΟΠΚΕ θα προσπαθήσουν έλεγχο των hot spot.

Πιο θορυβημένη από ποτέ είναι η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.Αποτέλεσμα εικόνας για ομαδα οπκε

Και αυτό διότι τοπικές κοινωνίες, μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στα όριά τους. Αρμόδια στελέχη παρατηρούν αλλαγή του κλίματος, καθώς το κομμάτι των ανθρώπων που μέχρι σήμερα όχι απλά έδειχνε ανοχή, αλλά έβαζε και «πλάτη» στη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων περιορίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει πολλές συσκέψεις για την ελάφρυνση των νησιών, ενώ η ανάγκη για λήψη αποφάσεων εντάθηκε ύστερα από την έκρηξη σε σκηνή προσφύγων που προκάλεσε το θάνατο ενός 6χρονου παιδιού και της 66χρονης γιαγιάς του.
Ενίσχυση
Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στα πιο επιβαρυμμένα νησιά, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου,  να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση προκειμένου να μεταβούν από την 1η Δεκεμβρίου Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε Κω, Σάμο και Χίο. Σε πρώτη φάση θα φτάσει από μία ομάδα (αποτελούμενη από 10-12 αστυνομικούς) σε κάθε νησί. Πρόκειται για εκπαιδευμένους άνδρες που θεωρούνται από τους πλέον μάχιμους στην πάταξη του εγκλήματος. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη διαπίστωση ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση. Οι άνδρες που θα φύγουν από την Αθήνα θα έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό τους, αλλά όχι και τα τζιπάκια με τα οποία επιχειρούν στην πρωτεύουσα. Στα νησιά θα συμπράξουν με τις τοπικές ομάδες με στόχο να υπάρχουν σε κάθε νησί τουλάχιστον δύο ομάδες που θα επιβλέπουν -μεταξύ άλλων- και τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν hotspots.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

akalafatis@e-typos.com
http://www.eleftherostypos.gr/ellada/56392-me-rampo-tis-opke-tha-prospathisoyn-elegxo-ton-hot-spot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου