Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ! Τι είπε στον Ερντογάν.

erdogan-merkel
Η νέα απειλή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει στην Ευρώπη 3.000.000 πρόσφυγες προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από πολλές ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, μεταξύ αυτών και το Βερολίνο.
  

Η τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι «προς το συμφέρον και της ΕΕ αλλά και της Τουρκίας», σημειώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στον απόηχο της νέας απειλής από την Άγκυρα για ακύρωσή της.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει πως «θα ανοίξει τις πύλες» ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός είχε πει πως η Τουρκία είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ «δεν έχει πλημμυρίσει με πρόσφυγες».
Η πρώτη αντίδραση από την ευρωπαϊκή πλευρά ήρθε από το Βερολίνο, ενώ η γερμανική ηγεσία ήταν εκείνη που είχε πιέσει εντονότερα για την υπογραφή της συμφωνίας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής πως «η παραμονή στα συμφωνηθέντα είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ και της Τουρκίας».
http://www.crashonline.gr/%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου