Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τουρκική αντιπροσωπεία -για το θέμα των Τατάρων- στην Κριμαία.Αντιδράσεις από την Ουκρανική κυβέρνηση.

Tην Κριμαία επισκέφθηκε Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης της Ευρασίας, Χασάν Cengiz. Συνολικά, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει 22 εκπροσώπους των τουρκικών πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών κύκλων. Μεταξύ αυτών - και ο επίσημος εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, η τουρκική πλευρά είχε την πρόθεση να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.Турецкая делегация в Крыму: "На Западе лгут о бедственном положении крымских татар на полуострове"

Η Τουρκική αντιπροσωπεία δεν έκρυψε, ότι έφτασε στη χερσόνησο για να αποσαφηνίσει την κατάσταση με τους μουσουλμάνους της  Κριμαίας - ιδίως, τους Τατάρους της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον Cengiz, οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό δημοσιεύθηκαν στο δυτικό Τύπο, για να το θέσω ήπια, μακριά από την πραγματικότητα. Αφού μίλησε με τους τοπικούς γέροντες των Τατάρων της Κριμαίας, και άλλους εκπροσώπους αυτής της εθνοτικής ομάδας, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Τουρκίας, δήλωσαν σύμφωνα με τις δυτικές πηγές ότι δεν  υπερβάλλουν με την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας στην χερσόνησο, αλλά ειλικρινά είναι ψέμα.
Οι Τούρκοι εκπρόσωποι σημείωσαν την κατασκευή τζαμιού στην Κριμαία.
Ένας από τους Τούρκους είχε συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της τουρκικής αντιπροσωπείας έμαθαν ότι η Ουκρανία έχει κινήσει διαδικασία εναντίον των Τούρκων πολιτικών και επιχειρηματιών, που περιλαμβάνονται στην αντιπροσωπεία. Στο Κίεβο, ονομάστηκε «απαράδεκτη η επίσκεψη των υψηλόβαθμων Τούρκων πολιτικών και κάποιων επιχειρηματιών στην κατεχόμενη Κριμαία χωρίς τη συγκατάθεση των αρχών της Ουκρανίας."

Οι Τούρκοι αντιπρόσωποι δήλωσαν ότι γνώριζαν "πόσο επικινδύνο είναι», προσθέτοντας ότι το Ουκρανικό διάβημα εν πάση περιπτώσει, τους αναγκάζει να αλλάξουν τη θέση τους, η οποία διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη χερσόνησο.
Ο Χασάν Cengiz, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αναφέρεται από το "Kryminform":
Με το ρυθμό της επαναπροσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, πιστεύω ότι η αναγνώριση (της Κριμαίας από την  Τουρκία) θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο περισσότερα θα έχουμε από κοινού, τόσο πιο γρήγορα επιταχύνετε η διαδικασία αναγνώρισης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου