Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Πολωνία: Δύο μεταλλωρύχοι νεκροί και έξι αγνοούμενοι μετά από σεισμό στην Πολωνία;

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων μεταλλωρύχων, που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί μετά τον σεισμό. Άλλοι δυο έχασαν τη ζωή τους     Δυο μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη έξι αγνοούνται μετά από τον σεισμό που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας, στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε.

Ο σεισμός που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 9:09 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος 10 χλμ μόνο, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.
"Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.
Μεταξύ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, ένας πέθανε. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιό βαριά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το RMF. Οι τραυματισμοί τους είναι κυρίως στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/polwnia-duo-metallwruxoi-nekroi-kai-eksi-agnooumenoi-meta-apo-seismo-sthn-polwnia.4403940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου