Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το Κίεβο ζητά κοινές περιπολίες με το ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλασσα.

Η Ουκρανία και το NATO έχουν συζητήσει για κοινές περιπολίες στην Μαύρη θάλασσα,ανέφερε κορυφαίος υπάλληλος της Ουκρανικής Ασφάλειας,επικαλούμενοι τη Ρωσική «συμπεριφορά στην περιοχή.»FILE PHOTO: The Italian frigate ITS Zeffiro (front C) leads a flotilla of NATO warships © CPO Luigi Cotrufo-Italian Navy

«Είμαστε έτοιμοι και συζητούμε αυτήν την επιλογή [σχετικά με τις κοινές περιπολίες με το ΝΑΤΟ],» δήλωσε ο Γραμματέας της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, και του Συμβούλιου Άμυνας (NSDC), Αλεξάντρ Turchynov.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  κυριαρχούν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την κατάληψη της Κριμαίας. Δεν υπάρχει καμία πραγματική εναλλακτική λύση γαυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει  ισχυρός στόλος του ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλασσα. Δεν ήταν απαραίτητο στο παρελθόν, αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη δήλωσε ο Turchynov στο Interfax-Ουκρανίας , την Τετάρτη.
Οι ουκρανοί επίσημοι διηγήθηκαν τη Ρωσική «πρόοδο» στην περιοχή της Βαλτικής, αναφέρθηκαν σε  ενίσχυση δυνάμεων στο Καλίνινγκραντ και τη Μεσόγειο, και σημείωσαν τη ρωσική βάση στη Συρία.
«Όλο αυτό απαιτεί μια κατάλληλη απάντηση, κυρίως, από πλευράς ΝΑΤΟ είπε ο Turchynov, προσθέτοντας ότι «ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ενεργά παρόν στη Μαύρη θάλασσα
Η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να καταστήσει  το ΝΑΤΟ με πλήρη υποστήριξη, με την προσφορά σε λιμάνια σαν οικοδεσπότες για την έναρξη κοινών δραστηριοτήτων του Ουκρανικού Ναυτικού και του ΝΑΤΟ.
Δεν έχουμε πολλά πλοία αλλά είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε κοινά σχέδια, όπως κοινές περιπολίες.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου