Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σύμβουλος νέου Αμερικανού προέδρου: Θα προκύψουν 3 ή 4 νέα κράτη στη Μέση Ανατολή.


«Δεξί χέρι του Τράμπ: Θα δούμε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν», γράφει το δημοσίευμαΑναμένεται  να διορισθεί ως  γενικός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Φλιν (Mike Flynn), ο οποίος αποδίδει μεγάλη σημασία στους Κούρδους, σημειώνει η τουρκική OdaTV στην ιστοσελίδα της.
Ο Τραμπ ανέφερε ότι νέες εξελίξεις θα καταγραφούν στη Μέση Ανατολή και θα πρέπει να υποστηριχθούν οι Κούρδοι.
Εξάλλου, ο Φλιν, δήλωσε ότι ‘ένα μελλοντικό ανεξάρτητο κράτος του Κουρδιστάν’ θα μπορούσε να δημιουργηθεί.
Μιλώντας σε  τηλεοπτική εκπομπή του ‘Κ24’, που εκπέμπει στο  ιρακινό Κουρδιστάν, ο Φλιν τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δίδει μεγάλη σημασία στους Κούρδους.
Ο Φλιν αναφερόμενος στις δυνάμεις Πεσμεργκά παραδέχθηκε ότι κάνουν ηρωικούς αγώνες και έχουν μια σημαντική οργανωτική δομή. «Οπωσδήποτε θα χρειασθούν περισσότερη βοήθεια από τις ΗΠΑ», είπε.
Σύμφωνα με την Κ24, ο Φλιν είπε: «Νομίζω ότι οι Κούρδοι είναι μία από τις πιο ηρωικές κοινότητες που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα και ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα αποδειχθεί σημαντικό για την υποστήριξη των ΗΠΑ και των χωρών του συνασπισμού».
Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Μάικ Φλιν πρόσθεσε: 
«Μια νέα Μέση Ανατολή θα δημιουργηθεί. Η προστασία της ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας έχει σπάσει. Πιστεύω ότι θα προκύψουν τρία ή τέσσερα νέα κράτη στη Μέση Ανατολή και μέσα σε αυτά υπάρχει και το μελλοντικό ανεξάρτητο Κουρδιστάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου