Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η Ελλάδα πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα στο ψηφιακό «χάραγμα»! Αποθέωση από Γερμανία, vid.

 Τι μεταδίδεται...«Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα πρότυπο αναφορικά με την ψηφιοποίηση. Με την βοήθεια ειδικών εφαρμογών, το κινητό μετατρέπεται σε ψηφιακό πορτοφόλι. Επιπλέον ολοένα και περισσότερες επαφές με το δημόσιο πραγματοποιούνται ψηφιακά»!

Αυτό αναφέρει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND!

Όπως σημειώνεται:

«Οι οδηγοί στην Ελλάδα σύντομα θα χρειάζεται να δείχνουν, κατά την διάρκεια ελέχγων, στους αστυνομικούς μόνο το κινητό τους! Σε αυτό θα βρίσκονται αποθηκευμένα η άδεια οδήγησης, ασφάλιση και ο τελευταίος έλεγχος ΚΤΕΟ. Ο ελεγκτής μπορεί μάλιστα να δει αμέσως αν έχει πληρωθεί ο φόρος οχημάτων.

«My Auto» ονομάζεται η νέα εφαρμογή που μπορεί να κατέβει στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο. Είναι μέρος του συστήματος «gov.gr My Wallet». Αυτό σημαίνει ότι το smartphone στην Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Στην Ελλάδα, 1543 υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης είναι ήδη προσβάσιμες μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, από πιστοποιητικά γέννησης έως αιτήσεις για άδειες αλιείας έως φιλικά διαζύγια.

Το 2021, 500 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολιτών και διοίκησης πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά. Πέρυσι ξεπεράστηκε το όριο του 1,2 δις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοικος έχει χρησιμοποιήσει ψηφιακές υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης κατά μέσο όρο 120 φορές. Μέχρι το 2027, ο αρμόδιος για την ψηφιοποίηση υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου, θέλει να επεκτείνει τις διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρονται ψηφιακά από περίπου 1.500 σε 5.000. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα βοηθά επίσης τους πολίτες να απαντούν σε μεμονωμένες ερωτήσεις για τις οποίες έπρεπε προηγουμένως να καλέσουν τις αρχές (ΕΔΩ τι αναμένεται να συμβεί με την τεχνητή νοημοσύνη)».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

Εκτός των παραπάνω που αποθεώνουν οι Γερμανοί, σημειώνεται πως τον επόμενο κιόλας μήνα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη, μία…μεταρρύθμιση η οποία βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια (όπως και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες).

Θυμίζουμε πως ο Προσωπικός Αριθμός προβλεπόταν από τον Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον οποίο είχε καταθέσει στη Βουλή η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2020!

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με φόρα, βλέπουμε πώς θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, πιο ασφαλή, να αλλάξει πολλά δεδομένα. Σε μερικές μέρες έρχεται ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr», ο οποίος μάλιστα θα απαντά σε συνδυαστικές ερωτήσεις και θα καθοδηγεί τους πολίτες πού θα πρέπει να απευθύνονται για να διεκπεραιώσουν την δουλειά του.

«Πλέον, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη ανάλυση των διαδικασιών με σκοπό να γίνουν όλα πολύ πιο απλά. Στην ουσία, είναι η πρώτη προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου να μπει στην τεχνητή νοημοσύνη, σε μια συμφωνία πακέτο που έχουμε με τις εταιρείες που δουλεύουν τις μηχανές ΑΙ».

Ειδικά για τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για καινοτομία, μεταρρύθμιση:

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να “καθαρίσουμε” τα μητρώα του κράτους, με τον προσωπικό αριθμό είναι δεδομένο ότι θα ξέρουμε ποιος είναι πλέον ο πολίτης».

«Με τον Προσωπικό Αριθμό, όσοι λένε ότι αυτά είναι του Αντιχρίστου , του Διαβόλου, ότι “εγώ δεν θα το πάρω”, μέχρι πότε έχουν περιθώριο να λένε ότι “εγώ είμαι αρνητής;;”», ρώτησε εκείνη την ώρα ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης για να λάβει την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

«Είναι υπερβολές όλα αυτά. Ο Προσωπικός Αριθμός είναι καινοτομία. Είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία εκ των οποίων τα δύο μπορούμε να τα επιλέξουμε εμείς. Έχουν περιθώριο μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα. Το πρώτο διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξουμε εμείς τον αριθμό, από το επόμενο τετράμηνο και μετά θα βγαίνει αυτόματα για όλους τους πολίτες».

Αλλά και σε άλλο ΜΜΕ ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που η παρουσιάστρια επέλεξε να το διαβάσει φωναχτά, προκαλώντας τα…γέλια δημοσιογράφων αλλά και του αρμόδιου Υπουργού.

«Κι όπως σωστά λέει ένας φίλος εδώ, ο Προσωπικός Αριθμός έχει να κάνει με το Χάραγμα και τα τσιπάκια. Τα αντιμετωπίσαμε αυτά τους προηγούμενους μήνες».

Ένας μάλιστα εξ αυτών, μέσα στα γέλια, «πέταξε» την εξής κουβέντα:

«Εγώ γίνομαι δωρητής σώματος αν θέλουν. Χάραγμα ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αν είναι να λυθεί η γραφειοκρατία να πηγαίνω να σκανάρω το μέτωπό μου δεν έχω πρόβλημα»!!!

«Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε», του απάντησαν:

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, το ID2020 και η Digital Impact Alliance ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την προώθηση πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων, όπως ισχυρίζονται, την ώρα που προωθείται παντού το ψηφιακό νόμισμα-ταυτότητα!!!! 

Όπως επιδιώκεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδεθεί με το ψηφιακό πορτοφόλι και την ψηφιακή ταυτότητα, ενδεχομένως σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακό «χάραγμα» και το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ή να πουλά χωρίς αυτό! 

Άλλωστε προωθείται και το Worldcoin, όπως αποκλειστικά έχετε διαβάσει στο ΕΛ!!!

Τελικά, τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας) ενδεχομένως θα φορτωθούν σε μικρά μικροτσίπ ή βιοτσίπ, προκειμένου να ενσωματωθούν στον οργανισμό, καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα!

Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα σε όλα αυτά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και όπως είναι φυσικό αποθεώνεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου