Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

«Βόμβες» Σαμαρά: Καλύτερα μην έρθει ο Ερντογάν - «Οχι» στην πολιτική κατευνασμού λέμε εγώ και ο Καραμανλής.

Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου.

Ηχηρά μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ο πρώην πρωθυπουργος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέκα μόλις μέρες πριν την έλευση του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, επιμένει να αποκαλεί τον Ερντογάν «πειρατή», ενώ, επικαλούμενος και τη λέξη «κατευνασμός» που έχει χρησιμοποιήσει και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζει πως δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορεί «να κάνουν τόσο λάθος».


Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» και τον Στ. Παπαντωνίου, ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό εκτιμά πως η κοινωνία κινείται δεξιότερα και η Ν.Δ. σήμερα δεν κινδυνεύει από τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερά της, αλλά μόνο από τον εαυτό της όταν στοχεύει αποκλειστικά στο κέντρο, δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του στη στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα.

Ως πρώην πρωθυπουργός έχω υποχρέωση να μιλάω και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό για εμάς. Οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν μειωθεί προσωρινά τουλάχιστον αλλά οι προκλήσεις όχι. Ενώ τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία εις βάρος μας εξακολουθούν να ισχύουν. Και επί των δικών μου ημερών οι παραβιάσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί. Το θυμάστε. Ομως αυτό δεν εμπόδισε καθόλου την Τουρκία αργότερα να επανέλθει και να τις κλιμακώσει» και συμπληρώνει με νόημα ο κ. Σαμαράς. «Ο κατευνασμός όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος Λέτε δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Και πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς: «Υπάρχει το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Υπάρχουν οι έμπρακτες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις θαλάσσιες περιοχές ΑΟΖ κ.λπ. Και υπάρχουν οι πολύ πρόσφατες διακηρύξεις του Τούρκου ΑΓΕΝ για τα νησιά μας που τους έχουμε δήθεν καταλάβει. Θέλετε μήπως να θυμίσω και τις προχθεσινές δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν ότι η καρδιά του χτυπά στη Θεσσαλονίκη.

Η Τουρκία λοιπόν προκαλεί συνεχώς. Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Αν αλλάξει αν πάρει πίσω τα τετελεσμένα το συζητάμε. Αλλά όχι πριν. Όσο επιμένουν στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο όσο συνεχίζεται ο εποικισμός της Αμμοχώστου τώρα μάλιστα θέλουν να φτιάξουν και ναύσταθμο εκεί όσο υποκινούν μειονοτικά ζητήματα σε Θράκη και Δωδεκάνησα τι νόημα έχει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης μεταξύ μας. Προσέξτε. Από την κυβέρνησή μας το 2012-15 χτίσαμε δύο πολυσήμαντες τριμερείς συμμαχίες Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος. Πώς νομίζετε ότι προσλαμβάνουν σήμερα το Ισραήλ και η Αίγυπτος την εδώ επίσκεψη του Ερντογάν δηλαδή του επίσημου προστάτη της Χαμάς. Οταν δημιουργούν τετελεσμένα εναντίον σου κι ύστερα σου λένε έλα να τα βρούμε εσύ απαιτείς πρώτα να πάρουν πίσω τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος». 

ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

 1. ΑΧΑΧΑΧΑΑΑ 🤣🤪

  ΕΊΠΕ...
  Ο ΔΙΣ! ΠΡΟΔΌΤΗΣ!!!

  ΤΙ ΧΟΎΙ ΕΙΝ
  ΑΥΤΌ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  ΝΑ ΤΟ ΠΑΊΖΟΥΝ
  ΚΑΤΌΠΙΝ ΕΟΡΤΉΣ
  ΜΠΑΤΙΡΙΩΤΕΣ
  €€€???
  ΧΑΖΑΡΟΑΝΩΜΑΛΙΕΣ
  ΓΙΑ ΜΠΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
  ΑΒΟΥΛΑ ΧΑΖΑΡΟΠΙΟΝΙΑ.

  Ο ΕΧΘΡΌΣ ΕΚ ΤΩΝ ΈΣΩ


  ΗΘΙΚΌΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ 🇬🇷🧬 ΑΝΑΡΊΘΜΗΤΟΙ...


  ΑπάντησηΔιαγραφή