Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Γ.Γεραπετρίτης «αδειάζει» Μαξίμου: «Δεν ακυρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ρ.Σουνάκ για τα Γλυπτά» – Γιατί τότε;/ΑΝΕΓΚΥΡΟΣ ΙΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ.

«Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σουνάκ, καθώς επί της ουσίας διέψευσε ότι αυτό έγινε λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας για τη Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Όπως δήλωσε ο Γεραπετρίτης: «Σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι η ακύρωση προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω σε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πως είναι ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε. Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε. Είχαμε ισχυρή ατζέντα και συζητήσαμε με αρκετούς ανθρώπους».

Ουσιαστικά ο Γεραπετρίτης διαψεύδει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας της πρόθεσης του Έλληνα πρωθυπουργού να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων των θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και αδειάζει τον ίδιο τον Μητσοτάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του εμφανίστηκε ενοχλημένος για την απρέπεια του Σούνακ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.  Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Η δήλωση Γεραπετρίτη έρχεται να δυναμιτίσει και άλλο το κλίμα, ενώ παράλληλα «δείχνει» ότι πιθανόν πίσω από τις εξελίξεις, να υπάρχει μυστική διπλωματία, πρακτικές που όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

pronews.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Παραθέτουμε και μία χιουμοριστική άποψη πάνω στο θέμα.

ΑΝΕΓΚΥΡΟΣ ΙΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ.

Η ακύρωση την τελευταία στιγμή προγραμματισμένης συνάντησης αρχηγών κρατών είναι φαινόμενο τόσο ανήκουστο στα παγκόσμια χρονικά σε βαθμό που δεν είχε παρουσιαστεί ούτε την εποχή της στυγνότερης αποικιοκρατίας.Το γεγονός είναι ακόμα πιο δυσεξήγητό καθώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά ΜεΜΜΕ της Ελλάδας (που συμφωνούν με τον ίδιο) χαίρει παγκοσμίως τεράστιου κύρους κι έχει αναβαθμίσει όσο ποτέ την διεθνή θέση της χώρας.

Αυτό το έχει πετύχει συμφωνώντας κι επαυξάνοντας σε ότι λένε οι δυτικοί συνομιλητές του (πράγμα το οποίο προεβλέπετο να κάνει ούτως ή άλλος και με το βρετανό).

Η εξήγηση λοιπόν ότι το περιστατικό σχετίζεται με το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι προφανώς αστήρικτη.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική αιτία;

Σύμφωνα τους κοριούς μου στην Ντάουνινγκ Στριτ ο λόγος είναι ότι ο Ρίσι Σούνακ πληροφορήθηκε από τον προσωπικό του γκουρού Κούρτι Μαχαριμούρτι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπερβολικά κακό κάρμα και σκορπά σε όποιον σχετίζεται μαζί του την κακοτυχία.

Ο κορυφαίος στον κλάδο του ειδικός εξήγησε ότι ακόμα κι ένας κοινός άνθρωπος μπορεί να δει ότι από τον Ιούλιο του 2019 που κέρδισε τις εκλογές γίνονται φοβερά πράματα ανά την υφήλιο (θανατηφόροι ιοί που δεν τους πιάνουν τα εμβόλια τα οποία μάλιστα έχουν χειρότερες παρενέργειες, ανήκουστες δολοφονίες, πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές… ακόμα και κίνδυνος πυρηνικού πολέμου) πράγμα που ήταν κι ο λόγος για τον οποίο  οι Αμερικανοί ΦΟΡΕΣΑΝΕ ΣΚΟΡΔΑΚΑΙ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ (αλλά παρόλ' αυτά τις χάνει τις εκλογές).

Κατόπιν τούτου ο βρετανός πρωθυπουργός αισθάνθηκε βαθύτατα πληγωμένος και από τον ίδιο τον ελληνικό λαό καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για αυτά τα δεινά επειδή το 2023 ‘ξαναψήφισε τον γκαντέμη’ παρά το ότι προεκλογικά είχε προειδοποιήσει ο ίδιος ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ: ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 

Έτσι αποφάσισε να ακυρώσει την συνάντηση δίνοντας μια αστεία δικαιολογία…

… κι ακολούθως έσπευσε να προσευχηθεί…

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ επειδή φιλοσοφώτερον καὶ σπουδαιότερον ποίησις ἱστορίας (καί κατά μείζονα λόγον δημοσιογραφίας)
fantastikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου