Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αποκαλύψεις για τον θάνατο της 24χρονης Ειρήνης μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της στη Θεσσαλονίκη – Τι αναφέρει το πόρισμα.

 

Στο «φως» τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στο να χάσει τη ζωή της.

Την προχειρότητα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του θερμοσίφωνα, που τελικά προκάλεσε την ηλεκτροπληξία στην άτυχη Ειρήνη, την 24χρονη που πέθανε ενώ έκανε μπάνιο στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκηαποκαλύπτει το πόρισμα των ειδικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πρόβαλε το πρωί της Τρίτης (28/11) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο το πόρισμα των ειδικών για τα αίτια που οδήγησαν στην ηλεκτροπληξία και στον θάνατο της 24χρονης Ειρήνης μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύπτει σοβαρά λάθη και παραλείψεις.

Το πρώτο πράγμα που είδαν οι εμπειρογνώμονες ήταν ότι είχε κοπεί το καλώδιο γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα, πιθανότατα επειδή δε χωρούσε να τοποθετηθεί λόγω του στενού χώρου.

Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), παρ’ ότι δεν υπήρχε.

Τρίτον, στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης τα στοιχεία αφορούσαν τα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα και από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια όταν πήγε να την σώσει θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης.

Την σορό της κοπέλας είχε εντόπισε ο 54χρονος σύντροφος της, με τον οποίο συζούσε.

Ο άνδρας είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν όμως επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, ο 54χρονος είχε κάνει λόγο για σενάριο ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εισαγγελέας είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης που διέμενε στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός της είχε αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, ενώ η εισαγγελική παραγγελία αναζητούσε τυχόν ποινικές ευθύνες.

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου