Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

«Μύλος» η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

 Προ ημερών και με αφορμή επερχόμενο νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκλήθηκαν διάφορες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.


Ξεκάθαρα αντίθετος εμφανίστηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι δεν προτίθεται να το ψηφίσει  και πως σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας», όπως είπε, θα παραιτηθεί.

Αρκετοί ωστόσο είναι και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκφράζουν τις ενστάσεις τους με βασικό ζήτημα την τεκνοθεσία.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Εστία», μόνο 30 Βουλευτές της ΝΔ φέρονται πρόθυμοι να ψηφίσουν νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων αν κατατεθεί στην Βουλή, ενώ έγραφε επίσης, ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, είναι στο άλλο άκρο και φέρεται να δηλώνει ότι εάν ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών δεν ψηφισθεί έως το τέλος του έτους, θα παραιτηθεί!

Το «μπλέξιμο» αυτό που επικρατεί στην οδό Πειραιώς, έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο, η χθεσινοβραδινή δήλωση-μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη:

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο Πρωθυπουργός που διορίζει τους Υπουργούς, δεν μπορούν οι Υπουργοί να μην ψηφίσουν. Όποιος Υπουργός δεν θέλει να ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται», είπε ο πρώην Υπουργός στο Attica TV και «φούντωσε» ακόμα περισσότερο τη «φωτιά» που έχει ανάψει!

newsbreak.gr

1 σχόλιο: