Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλες τράπεζες κλείνουν πάνω από 3.000 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, με πρόσφατα 50+ κλεισίματα από την Bank of America σε μόλις μία εβδομάδα.

 


Τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φαίνεται να επιταχύνουν μια τάση που πολλοί συντηρητικοί βρίσκουν ανησυχητική: το κλείσιμο των φυσικών τραπεζικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με δελτίο που δημοσίευσε την Παρασκευή το Γραφείο του Ελεγκτή Νομίσματος (OCC), η Bank of America πρωτοστάτησε κλείνοντας 21 υποκαταστήματα μόνο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η Wells Fargo δεν έμεινε πολύ πίσω με 15 κλεισίματα, ενώ η US Bank και η Chase ανέφεραν το κλείσιμο εννέα και τριών υποκαταστημάτων αντίστοιχα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Συνολικά, περίπου 54 καταστήματα είτε έκλεισαν είτε επρόκειτο να κλείσουν μεταξύ 1ης και 7ης Οκτωβρίου. Από τα συνολικά κλεισίματα, τρία ήταν στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Οκτώ από τα 21 κλεισίματα της Bank of America ήταν στην Καλιφόρνια.

Την Παρασκευή, οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo και της JPMorgan Chase, ανακοίνωσαν τα κέρδη τους για το τρίτο τρίμηνο. Τα αυξημένα έσοδα χάρη στα υψηλότερα επιτόκια είδαν τα έσοδα και των δύο τραπεζών να αυξάνονται.

Το κλείσιμο των τραπεζών αυτού του μήνα έρχεται μετά από αποκλειστική δημοσκόπηση της DailyMail.com που αποκάλυψε ότι το 51% των καταναλωτών δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ή κάπως για τη μείωση του αριθμού των τραπεζικών καταστημάτων. Μόνο το 18 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν ανησυχεί καθόλου.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι επιτόπιες υπηρεσίες είναι λιγότερο προσιτές στους μαύρους Αμερικανούς. Ενώ το 14 τοις εκατό των μαύρων Αμερικανών δήλωσε ότι δεν έχει τοπικό υποκατάστημα, αυτό συνέβαινε μόνο για το 8 τοις εκατό των λευκών Αμερικανών.

Το Kiplinger Letter ανέφερε ότι πάνω από 3.000 υποκαταστήματα τραπεζών έκλεισαν σε εθνικό επίπεδο.

Οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα ταχύτερα από ό,τι ανοίγουν νέα. Οι αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν πέρυσι πάνω από 3.000 υποκαταστήματα, ενώ άνοιξαν μόλις 1.000. Η JPMorgan Chase ηγήθηκε του κλεισίματος υποκαταστημάτων πέρυσι, κλείνοντας 144 υποκαταστήματα, ενώ άνοιξε 133. Η τάση αυτή πιθανότατα θα συνεχιστεί, καθώς οι τράπεζες αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό για καταθέσεις και νεότερους πελάτες από τις διαδικτυακές τράπεζες, τις εταιρείες fintech και τη Μεγάλη Τεχνολογία.

Σημειώστε ότι ο αριθμός των κλεισίματος τραπεζών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανά περιοχή. Μεταξύ του 2017 και του 2021, περισσότερα από 7.000 υποκαταστήματα έκλεισαν στις ΗΠΑ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 9% όλων των τοποθεσιών. Το ένα τρίτο από αυτά τα κλεισίματα έγινε σε περιοχές με μεγάλους μειονοτικούς πληθυσμούς.

Το αρχικό κύμα κλεισίματος προκλήθηκε από συγχωνεύσεις και εξαγορές στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Πιο πρόσφατα, οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και η βελτίωση της τραπεζικής τεχνολογίας είναι οι λόγοι που αναφέρονται για την εγκατάλειψη των θυγατρικών. Αυτό δείχνει ότι οι επενδύσεις των μεγάλων τραπεζών στην τεχνολογία αποδίδουν, καθώς οι νέες εφαρμογές και οι ιστότοποι με ένα διευρυνόμενο φάσμα υπηρεσιών έχουν προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Παρακολουθείστε:

Ο Clive Thompson, συνταξιούχος διευθύνων σύμβουλος διαχείρισης πλούτου που εργαζόταν παλαιότερα στην ελβετική ιδιωτική τραπεζική, δήλωσε ότι κάποια στιγμή η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε κρίση. Πιστεύει ότι οι τράπεζες θα κλείσουν, και στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση για την εξάπλωση των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDCs).

thegatewaypundit.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου