Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η HSBC ζητά συγγνώμη καθώς χιλιάδες πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλείστηκαν από την ψηφιακή τραπεζική.

 
ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) - Χιλιάδες πελάτες της HSBC στη Βρετανία ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν είχαν πρόσβαση σε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κινητού και διαδικτύου, το τελευταίο σε μια μακρά σειρά τέτοιων προβλημάτων για τις βρετανικές τράπεζες.

Ο ιστότοπος Downdetector που παρακολουθεί τις διακοπές υπηρεσιών ανέφερε ότι οι καταγγελίες άρχισαν λίγο μετά τις 0700 GMT και κορυφώθηκαν σε περισσότερες από 4.000 μέχρι τις 0900, ενώ εκατοντάδες πελάτες εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται για προβλήματα μέχρι τις 1600 GMT.
Η HSBC αναγνώρισε τα προβλήματα.

"Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την υπηρεσία Mobile και Online Banking της HSBC UK, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης ηλεκτρονικών αγορών με κάρτες μέσω της εφαρμογής", δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

"Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό για ορισμένους από τους πελάτες μας και λυπούμαστε πραγματικά για την ταλαιπωρία".

Τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα "εσωτερικού προβλήματος του συστήματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι συνήγοροι των καταναλωτών δήλωσαν ότι τα προβλήματα στη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα, δεδομένου ότι είναι μια από τις πιο δραστήριες ημέρες αγορών της χώρας.

"Αυτή η διακοπή λειτουργίας της HSBC θα προκαλέσει πραγματικό πονοκέφαλο σε πολλούς πελάτες της. Στις χειρότερες περιπτώσεις θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανθρώπους να κάνουν βασικές πληρωμές, όπως το ενοίκιο και τους λογαριασμούς, αλλά πέφτει επίσης στη Μαύρη Παρασκευή, μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες αγορών του έτους", δήλωσε ο Sam Richardson, αναπληρωτής συντάκτης του περιοδικού υπεράσπισης των καταναλωτών Which?

Οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί τα τελευταία χρόνια έχουν επανειλημμένα καλέσει τις τράπεζες να αποτρέψουν τέτοια προβλήματα, σε μια εποχή που οι δανειστές μειώνουν τη φυσική τους παρουσία και ενθαρρύνουν τους πελάτες να βασίζονται σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, τον περασμένο Απρίλιο, είπε στις τράπεζες να επιταχύνουν την αποκατάσταση των βλαβών προκειμένου να μην υπονομευθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

(Δημοσίευση: Lawrence White, επιμέλεια: Hugh Lawson και Louise Heavens)

reuters.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου