Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Πώς να υπολογίσετε και να μειώσετε το ατομικό σας αποτύπωμα άνθρακα!»

 Το COP 28 θα διεξαχθεί σε τέσσερις ημέρες στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όλες οι χώρες καλούνται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ένας δείκτης ελέγχεται προσεκτικά, το αποτύπωμα άνθρακα, για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις.

Το αποτύπωμα άνθρακα είναι πλέον ένας όρος που όλοι γνωρίζουν. Πώς να το υπολογίσετε όμως; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαδικτυακή εφαρμογή και να αναλύσετε ολόκληρη την καθημερινότητά σας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη χρήση των μεταφορών, των τροφίμων, ένα στοιχείο που γενικά βαραίνει περισσότερο μεταξύ των νοικοκυριών, τον τύπο καταλύματος που κατοικείται ή ακόμα και τον αριθμό των παντελονιών που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια το έτος. 

Στοχεύστε δύο τόνους 

Ο γαλλικός μέσος όρος είναι περίπου εννέα τόνοι ανά κάτοικο ετησίως. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρέπει να υπερβούμε τους δύο τόνους για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.Ο υπολογισμός του αποτυπώματος άνθρακα σάς επιτρέπει να προσδιορίζετε καλύτερα τις περιοχές όπου μπορείτε να μειώσετε τις εκπομπές σας. Αυτός ο υπολογισμός είναι υποχρεωτικός εδώ και δέκα χρόνια σε μεγάλες εταιρείες. Στη Γαλλία, η βιομηχανία ευθύνεται για το 18% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

(Σχόλιο: Για να κατεβεί μια χώρα στους δύο από τους εννιά τόνους, δεν μπορείτε να φανταστείτε, πόσα πράγματα θα καταργήσετε. Η δυστοπία μόλις ξεκίνησε…)

 

francetvinfo.fr

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου