Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Νέες ταυτότητες: Μετά την 1η Μάϊου θα μπορεί η κυβέρνηση να μας εκβιάσει για την υποχρεωτικότητά τους.

 σχόλιο Γ.Θ : Χωρίς Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη θα μπορούμε να πράττουμε συναλλαγές με το κράτος;
Μπορεί το ’26 είναι η καταλυτική ημερομηνία για την υποχρεωτικότητα των μασονικών τους ταυτοτήτων, αλλά κάτι μου λέει ότι χωρίς τον Προσωπικό Αριθμό, θα μπορούν να μας εκβιάσουν ότι δεν θα έχουμε ούτε νοσοκομειακή περίθαλψη και ούτε συναλλαγές με το δημόσιο… 

Από 1η Μαΐου όλα αυτά θα είναι ηλεκτρονικά δήλωσε ο υπουργός Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη, με τον οποίο θα γίνονται στο εξής όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο. Στόχος είναι η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και η ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Μιλώντας για τον Προσωπικό Αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι ο αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και μητρώο πολιτών σύντομα θα «αντικατασταθούν» από τον Προσωπικό Αριθμό, έναν μοναδικό για τον κάθε πολίτη αριθμό που θα χρησιμοποιεί στις συναλλαγές του με το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Ο Προσωπικός Αριθμός θα διέπει οριζόντια όλα τα παραπάνω μητρώα, θα είναι ο μόνος που θα χρειαστεί να ξέρουμε και θα τον «φτιάχνει» ο κάθε πολίτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν οι πολίτες επισκέπτονται π.χ. κάποιον γιατρό, θα δίνουν τον προσωπικό τους αριθμό και εκείνος θα εντοπίζει τον ΑΜΚΑ για να τους γράψει τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό της εξέτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

Ο Προσωπικός Αριθμός που θα μας ακολουθεί στο υπόλοιπο της ζωής μας, θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί). Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο, ενώ τα τελευταία ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Αυτός ο αριθμός θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που μας συνοδεύουν τη ζωή μας: Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ, τον Αριθμό Διαβατηρίου και πιθανότατα και τον αριθμό διπλώματος.

romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου