Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Η «καταιγίδα του αιώνα» χτυπά νότια Ρωσία και Κριμαία – Γιγάντια κύματα πλημμύρισαν τους δρόμους.

 Σφοδρή κακοκαιρία, την οποία  τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκαλέσει «καταιγίδα του αιώνα» και «μεγακαταιγίδα», μαίνεται από χθες, Κυριακή, στη νότια Ρωσία και την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.


Σφοδρές ριπές ανέμου και γιγάντια κύματα πλημμυρίζουν μέχρι και αυτοκινητοδρόμους.

Στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, στην οποία βρίσκονται οι λουτροπόλεις Σότσι και Ανάπα, τις οποίες προτιμούν για τις διακοπές τους πολλοί Ρώσοι, εκατοντάδες δένδρα καθώς και πολυάριθμες μεταλλικές κατασκευές στις παραλίες παρασύρθηκαν από τον άνεμο στη διάρκεια της περασμένης νύχτας προκαλώντας τραυματισμούς, ανακοίνωσε η τοπική διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στο Βιτιάζεβο, κοντά στην Ανάπα, μεγάλο φορτηγό πλοίο με σημαία Μπελίζ, το Blue Shark, εξόκειλε σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Στο Σότσι, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων εξαιτίας πτώσεων δένδρων στις σιδηρογραμμές.

Στο Νοβοροσιίσκ, επίσης στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, η Κοινοπραξία του Πετρελαιαγωγου της Κασπίας ανακοίνωσε πως ανέστειλε τη φόρτωση πετρελαίου και πως έστειλε τα πετρελαιοφόρα της σε καταφύγια εξαιτίας «εξαιρετικά δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών»: ριπές ανέμου ταχύτητας μέχρι και 24 μέτρων το δευτερόλεπτο και κύματα που φθάνουν σε ύψος τα 8 μέτρα.

Η Μαύρη Θάλασσα πλημμύρισε αυτοκινητοδρόμους

Στην Κριμαία, η Μαύρη Θάλασσα πλημμύρισε αυτοκινητοδρόμους, με τη ρωσική τηλεόραση να μεταδίδει εικόνες κυμάτων να σπάνε πάνω σε αυτοκίνητα που προσπαθούν να κινηθούν μέσα στο νερό.


Ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram πως κήρυξε αργία τη σημερινή ημέρα λόγω της κακοκαιρίας.

Η καταιγίδα αυτή έχει προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα περίπου 500.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό στην Κριμαία, σύμφωνα με ένα σύμβουλο του Ακσιόνοφ, τον Όλεγκ Κριούτσκοφ, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Στη Σεβαστούπολη, περισσότερα από 500 θαλάσσια ζώα έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρισε το τοπικό Ενυδρείο λόγω της καταιγίδας, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της πόλης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετεωρολογικές προγνώσεις δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές αυτή τη στιγμή, καθώς σήμερα στην Κριμαία αναμένονται βροχή, χιόνι και ριπές ανέμου ταχύτητας μέχρι και 30 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου