Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

«Κιου Σταρ»! Λένε πως ανακάλυψαν κάτι σπουδαίο και τρομακτικό: Η αλήθεια στο ΕΛ.

 Η ανθρωπότητα προ μεγάλων αλλαγών...


Ένα ύποπτο θέμα απασχολεί τις τελευταίες μέρες τον πλανήτη! Η εταιρεία OPEN AI της τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε την επιστροφή του επικεφαλής της του συνιδρυτή της Σαμ Άλτμαν, μερικές ημέρες μετά την απόλυσή του από την νεοφυή αυτή εταιρία, δημιουργό του ChatGPT.

Τι συνέβη ακριβώς;;;

Γίνεται λόγος για μια ισχυρή ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης που είπαν ότι θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα!

Σημειώνεται πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στην τελική μορφή της, κατά την οποία θα έχει δική της προσωπικότητα και θα λαμβάνει αυτόνομες αποφάσεις (ΕΔΩ η αλήθεια για το τελικό σχέδιο)!

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Reuters, την απόλυση του Αλτμαν προκάλεσε επιστολή μερίδας των ερευνητών που εργάζονται στην OpenAI. Οι εν λόγω ερευνητές ανησυχούσαν για μια πανίσχυρη ανακάλυψη της τεχνητής νοημοσύνης που θα απειλήσει την ανθρωπότητα.

Η εν λόγω επιστολή προστέθηκε σε έναν μακρύ κατάλογο από προβληματισμούς και ανησυχίες των μελών του Δ.Σ. για τον Αλτμαν, καθώς είχε παραδεχθεί πως βρίσκεται μια ανάσα πριν από μία μεγάλη ανακάλυψη! πίστευε πως βρίσκεται προ των πυλών μεγάλης ανακάλυψης.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, το οποίο επικοινώνησε με την OpenAI, η εταιρεία γνωστοποίησε πως αιτία του προβληματισμού ήταν ένα σχέδιο με ονομασία Q*!!!!

Ομάδα συνεργατών της OpenAI θεωρούν ότι το Q* (Κιου-σταρ/Κιου – αστέρι) δύναται να αποτελέσει το μέγα άλμα στην αναζήτηση της «γενικής τεχνητής νοημοσύνης»!!!!!

Όλο αυτό χαρακτηρίζεται ως μία θεαματική πρόοδος στα αυτόνομα συστήματα που θα υπερβαίνουν τις δυνατότητες των ανθρώπων σχεδόν σε όλο εύρος της οικονομικής δραστηριότητας και όχι μόνο!!! Το νέο μοντέλο που φέρεται να βρίσκεται προ των πυλών θα μπορεί να επιλύει συγκεκριμένα μαθηματικά προβλήματα.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα μαθηματικά αποτελούν σύνορο της γενετικής ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Επί του παρόντος, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι καλή στην γραφή και τη μετάφραση γλώσσας προβλέποντας στατιστικά την επόμενη λέξη και οι απαντήσεις στην ίδια ερώτηση μπορεί να διαφέρουν. Αλλά η κατάκτηση της ικανότητας να κάνει μαθηματικά – όπου υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση – σημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει μεγαλύτερες ικανότητες συλλογισμού που μοιάζουν με την ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε νέα επιστημονική έρευνα πιστεύουν οι ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης.

Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τον κίνδυνο που θέτουν οι εξαιρετικά ευφυείς μηχανές, για παράδειγμα εάν θα μπορούσαν να αποφασίσουν ότι η καταστροφή της ανθρωπότητας ήταν προς το συμφέρον τους.

Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης την εργασία μιας ομάδας «επιστημόνων AI», την ύπαρξη της οποίας επιβεβαίωσαν πολλές πηγές. Η ομάδα, που σχηματίστηκε συνδυάζοντας προηγούμενες ομάδες “Code Gen” και “Math Gen”, διερευνούσε πώς να βελτιστοποιήσει τα υπάρχοντα μοντέλα AI για να βελτιώσει την συλλογιστική τους και όλα να περάσουνς το επόμενο στάδιο!

Ο Altman ηγήθηκε των προσπαθειών για να γίνει το ChatGPT μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές λογισμικού στην ιστορία και άντλησε επενδύσεις – και υπολογιστικούς πόρους – απαραίτητους από τη Microsoft για να πλησιάσει το AGI.

Μένει να φανεί γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος;;;

Πάντως «προφήτης» και θεωρητικός του Great Reset και της νέας εποχής αλλά και συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Yuval Noah Harari, έχει βάλει ωστόσε νέα δεδομένα για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στην τελική μορφή της.

Όπως έχει δηλώσει:

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους η/και να εξελιχθεί από μονή της σε πραγματικά απρόβλεπτες κατευθύνσεις. Το σημαντικό είναι ότι ενώ οι προηγούμενες καταστροφικές τεχνολογίες αφορούσαν την υλική καταστροφή του ανθρωπίνου πολιτισμού, η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την κοινωνική, ψυχολογική ακόμη και πνευματική καταστροφή της ανθρωπότητας καταστρέφοντας τις κοινωνικές σχέσεις και την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και υποσκάπτοντας τα βαθύτερα συναισθήματα μας, τους φόβους, τις ελπίδες μας.

Έχει τεράστιες ενδεχόμενες δυνατότητες, γι’ αυτό είναι τόσο δελεαστική. άλλα αν την χρησιμοποιήσουμε λανθασμένα, αυτό θα μπορούσε επίσης να ‘ναι το τέλος του πολιτισμού μας. Και αυτό που μαθαίνουμε από την ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολύ κάλοι στην χρήση νέων τεχνολογιών. Τελικά μαθαίνουν πως να το κάνουν άλλα υπάρχει μία δύσκολη μεταβατική περίοδος οπού κάνουμε πολλά λάθη, κι η σπουδαιότητα των λαθών που μπορεί να κάνουμε αυτή τη φορά, σημαίνει ότι ίσως να μην επανέλθουμε από τα λάθη μας…».

Ο βασιλιάς του Podcast, Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, συζητά για την πιθανότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ! Μάλιστα παρουσιάζεται ως αδιάφθορη και ικανή να δίνει λύσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας!

Σημειώνεται πως η τεχνητή υπερνοημοσύνη θα έχει δική της προσωπικότητα και δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στους ανθρώπους στην τελική, ας πούμε, μορφή της (ΕΔΩ τι ισχύει πραγματικά).

Όπως ειπώθηκε στην συζήτηση του Ρόγκαν:

«Μιλούσαμε για ένα πρόεδρο «ΑΙ-Τεχνητής Νοημοσύνης». -Ναι! Χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο που να έχει ανοσία σε τάσεις διαφθοράς μεροληψίας και, κάποιος που απλώς να βλέπει τα πράγματα με ορθολογικό και έξυπνο τρόπο, ο οποίος να καλύπτει όλους τους κλάδους, σωστά;

Πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος πραγματικά να είναι ειδικός στην εξωτερική πολιτική, το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη τα έργα υποδομής, την μετανάστευση, -δεν είναι δυνατό! Πώς θα μπορούσε ένα άτομο πραγματικά να γνωρίζει τις σωστές λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα!

Πώς θα μπορούσε κάποιος να διαχειριστεί όλα αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε.  Η «ΑΙ» δεν έχει γιό που να παίρνει χρήματα».

Θυμηθείτε ακόμα περισσότερα βίντεο του ΕΛ:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου