Τη στιγμή που οι Τούρκοι αμφισβητούσαν την ελληνική κυριαρχία γύρω από την Κρήτη, ο Α/ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς, βρισκόταν ήδη στο νησί και πραγματοποιούσε επισκέψεις σε κρίσιμες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και του Πεζικού.


Ο Α/ΓΕΣ βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους Τούρκους, οι οποίοι μέσω της προπαγάνδας και των συνεχών προκλήσεων προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Αυτό που συναντούν όμως, είναι η ετοιμότητα και η ψυχραιμία των πανίσχυρων ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τη «σκιά» των τουρκικών ενεργειών.
Ο Έλληνας Α/ΓΕΣ βρίσκεται κοντά στους φύλακες του Αιγαίου και στέλνει συνεχώς ηχηρά μηνύματα ισχύος και αποτροπής προς την Άγκυρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:
«Tη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδες στη νήσο Κρήτη, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού (5 ΤΑΞΠΖ – V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ), Ταξίαρχο Στυλιανό Γασπαράκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΣ:
– Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες.
– Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Μονάδων.
– Πραγματοποίησε ομιλίες και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό.
– Επιθεώρησε τα καθορισμένα Τμήματα Ετοιμοτήτων.
Επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ), όπου διαπίστωσε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.
Στη συνέχεια μετέβηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) συνοδευόμενος από το Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Βασίλειο Βασιλειάδη όπου ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και έδωσε οδηγίες – κατευθύνσεις στο προσωπικό της.»
pentapostagma.gr