Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Σε λίγες ημέρες αλλάζουν ΟΛΑ: Οι κινήσεις που μαρτυρούν αυτό που ετοιμάζεται στις πλάτες των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ).

Όλοι μετράμε αντίστροφα προς τις Εθνικές εκλογές...
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου
Κάποιοι ωστόσο, μετρούν αντίστροφα για κάτι άλλο.
Ο νέος ποινικός κώδικας «κλείνει» το μάτι, στους πολυισοβίτες, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και τα άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», δίνοντάς τους το δικαίωμα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με το άρθρο 105Β (παράγραφος 6) ορίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα για 20 έτη και εάν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει 25 έτη».
Όπως επιβεβαιώνουν νομικοί, σε αυτό το άρθρο θα «πατήσουν» τα καταδικασμένα μέλη της «17Ν» ώστε να αποφυλακιστούν, αφού ο νέος κώδικας, ορίζει ξεκάθαρα πως οποιοσδήποτε πολυισοβίτης, μπορεί να βγει από τη φυλακή, αρκεί να έχει παραμείνει εντός αυτής 25 έτη.
Επίσης, δεύτερο «παραθυράκι» προς την ελευθερία, για τους καταδικασθέντες, αποτελεί η διάταξη του άρθρου 110Α. Αυτό προβλέπει την απόλυσή τους από τις φυλακές, με τον όρο της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής τους με ηλεκτρονική επιτήρηση. Για να κάνουν χρήση του άρθρου 110Α απαιτείται να έχουν παραμείνει τουλάχιστον 16 έτη στις φυλακές.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αφού τα μέλη της «17Ν» έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 17 χρόνια (φυλακίστηκαν το 2002), από την 1η Ιουλίου που αρχίζει να ισχύει ο νέος ποινικός κώδικας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αρχίσουν να εκτίουν την ποινή της τους από…το σπίτι τους.

Πονοκέφαλο στους δικαστές φέρνουν οι νέες διατάξεις, αφού αναμένεται να δοθούν «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες για το αν στην περίπτωση των μελών της «17Ν» πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος ή ο παλιός ποινικός κώδικας.

Βάσει του νέου κώδικα, θα διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους και οι Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Σάββας Ξηρός, συγχωνεύοντας τις ποινές τους.
Δεν είναι όμως μόνο η «17Ν» που «γλυκοκοιτάει» την ελευθερία. Και καταδικασθέντα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ετοιμάζονται να βγουν από τις φυλακές.
Ταυτόχρονα, οι εισαγγελείς καλούν να αποσυρθεί άμεσα και οπωσδήποτε ο νέος κώδικας, πριν τεθεί σε εφαρμογή. Όπως λένε δεν θα έχει επιστροφή ο δρόμος των αποφυλακίσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά! Πρόκειται σύμφωνα με τις αρχές, να αποφυλακιστούν μαζικά εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για πολυάριθμα εγκλήματα.
Όπως οι ίδιοι οι εισαγελλείς λένε ζητούν την απόσυρσή του διότι επιφέρει «τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας».
Να σημειωθεί, πως οι ποινικολόγοι δεν έχουν προλάβει να δουν και βρουν όλο το φάσμα του ευνοϊκού καθεστώς που κρύβουν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάστηκαν τα νέα δεδομένα και προχώρησαν σε «εκτίμηση απειλής» αποτυπώνοντας τα συμπεράσματά τους σε διαβαθμισμένα έγγραφα, το περιεχόμενο των οποίων τέθηκε υπόψη της εφημερίδας.

Σε αυτά επισημαίνεται ο κίνδυνος κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο η περαιτέρω ευνοϊκή ποινική αντιμετώπιση των διαρρηκτών να προσελκύσει στη χώρα μέλη ξένων εγκληματικών ομάδων με εξειδίκευση στα εγκλήματα «κατά της ιδιοκτησίας».


Σε άτυπες συζητήσεις τους, εξάλλου, με τους αστυνομικούς τα μέλη της γεωργιανής μαφίας που κατά καιρούς συλλαμβάνονται στη χώρα εξομολογούνται ότι επιλέγουν να εγκαθίστανται και να δρουν στην Ελλάδα λόγω ακριβώς της ευνοϊκής της νομοθεσίας.
Όλα τα παραπάνω, θέλοντας και μη, μας φέρνουν στο μυαλό μονάχα σενάρια που απευχόμαστε να συμβούν.
Παρότι όλα δείχνουν, πως η αριστερά στην Ελλάδα φεύγει από την εξουσία σε λίγες ημέρες, φαίνεται πως η ίδια δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Εχθές ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι αντίπαλοί του :«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά».
Ποια θα είναι άραγε η αντίδραση του αριστερού παρακράτους, όταν αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση;
Οι ποινές-χάδι για την κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, οι μαζικές αποφυλακίσεις εγκληματιών και εν γένει ο νέος «φιλο-εκγληματικός», κατά πολλούς νομικούς, ποινικός κώδικας, συνθέτουν ένα σκηνικό που προμηνύει «ΠΟΛΕΜΟ».
Ξαναλέμε πως φυσικά απευχόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά όλα τα δεδομένα σε αυτό το σενάριο συντελούν.
Αν και απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο, ευχόμαστε η επόμενη κυβέρνηση, η οποία όλα δείχνουν πως θα είναι η ΝΔ, να είναι προετοιμασμένη για όλα.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου