Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Δαλάι Λάμα: Δεν μπορεί να γίνει ολόκληρη η Ευρώπη μουσουλμανική ή αφρικανική.

Τις θέσεις του για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, την Ευρώπη, το Brexit, τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και για το πώς πρέπει να είναι μια... γυναικεία εκδοχή του, εξέφρασε ανοιχτά ο Δαλάι Λάμα.
Την άποψη ότι «η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους» εξέφρασε ο Δαλάι Λάμα, σε συνέντευξή του στο BBC, εξηγώντας τη θέση του για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα.Ο Δαλάι Λάμα.

Όπως είπε ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή των μεταναστών - προσφύγων στις χώρες τους, αφού θα έχουν λάβει εκπαίδευση στην Ευρώπη. Ο ίδιος επεσήμανε, άλλωστε, ότι είναι αδύνατον να καταστεί ολόκληρη η Ευρώπη μουσουλμανική ή αφρικανική.
Ειδικότερα, ο Δαλάι Λάμα προχώρησε στις εν λόγω δηλώσεις, αναφερόμενος στο θέμα του Brexit. Δήλωσε «θαυμαστής του πνεύματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζοντας ότι «είναι καλύτερα η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ».
Η δημοσιογράφος του BBC αναφέρθηκε, εν συνεχεία, στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, όπου οι υπεύθυνοι είχαν χρησιμοποίησει μία από τις θέσεις του Δαλάι Λάμα, ότι «Στόχος πρέπει να είναι οι μετανάστες να επιστρέψουν και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους. Πρέπει να είμαστε πρακτικοί. Είναι απίθανο να έλθουν όλοι».
Και ο Δαλάι Λάμα επανέλαβε: «Οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να δέχονται αυτούς τους πρόσφυγες και να τους παράσχουν εκπαίδευση με στόχο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους». 
Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να έχουν αυτήν τη δυνατότητα, όσοι θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη, ο ίδιος απάντησε: «Ένας περιορισμένος αριθμός... εντάξει. Αλλά ολόκληρη η Ευρώπη να καταλήξει να γίνει μουσουλμανική; Αδύνατον. Ή αφρικανική; Επίσης αδύνατον. Είναι καλύτερα για τους ίδιους να βρίσκονται στη δική τους χώρα. Ας μείνει η Ευρώπη για τους Ευρωπαίους».
Ο Δαλάι Λάμα, στη συνέντευξή του, αναφέρθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τηρώντας κριτική στάση απέναντι στις πολιτικές του:
«Τη μία ημέρα λέει κάτι και την άλλη, κάτι άλλο. Αλλά πιστεύω ότι εκλείπει η ηθική αρχή», είπε.
Σχολιάζοντας το βασικό του σύνθημα «Πρώτα η Αμερική», ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι λάθος, κάθως όπως είπε, οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν παγκόσμια ευθύνη.

Όσο για μια πιθανή γυναίκα διάδοχό του, σύμφωνα με τον ίδιο, μια γυναικεία εκδοχή του Δαλάι Λάμα «θα πρέπει να είναι πιο ελκυστική».
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου