Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Οι υποστηρικτές του ISIS απειλούν να βομβαρδίσουν το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και να επιτεθούν σε αεροπλάνο σε ψύχραιμες αφίσες.

Οι υποστηρικτές του ISIS απειλούν να βομβαρδίσουν το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και να επιτεθούν σε αεροπλάνο σε μια σειρά ψυχρών αφισών.

Οι φανατικοί της τρομοκρατίας μοιράστηκαν μια εικόνα του Μπιγκ Μπεν, στο
παλάτι του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο που εκρήγνυται με φλόγες, με μια λεζάντα που γράφει: "Σύντομα θα έρθω".
 Οι υποστηρικτές του ISIS απειλούν να βομβαρδίσουν το Big Ben στο παλάτι του Westminster στο Λονδίνο

Οι υποστηρικτές του ISIS απειλούν να βομβαρδίσουν το Μπιγκ Μπεν, στο παλάτι του Westminster, στο Λονδίνο
 Η γέφυρα του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη φαινόταν να είναι ένας άλλος στόχος στις αφίσες της τρομοκρατίας
Η γέφυρα του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη φαινόταν να είναι ένας ακόμη στόχος στις αφίσες της τρομοκρατίας.
 Οι υποστηρικτές του ISIS μοιράστηκαν επίσης μια εικόνα ενός καυτού αεροπλάνου το οποίο φάνηκε να έχει προσγειωθεί σε ένα ποτάμι κοντά σε μια μεγάλη πόλη
Οι υποστηρικτές του ISIS μοιράστηκαν επίσης μια εικόνα ενός φλεγόμενου αεροπλάνου το οποίο φάνηκε να έχει προσγειωθεί σε ένα ποτάμι κοντά σε μια μεγάλη πόλη.
Η γέφυρα του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη φαινόταν να είναι ένας ακόμη στόχος, καθώς μία από τις αφίσες έδειξε ότι ένας αμερικανός στρατιώτης φεύγει από μια εμφανή επίθεση στην περιοχή.
Στην αφίσα που παρουσιάζει  εξολοθρευμένο το Big Ben, ένας  μαχητής φαίνεται  να κρατάει ένα όπλο τύπου Μπαζούκα και να επιθεωρεί τα συντρίμμια στην καρδιά του Λονδίνου.
Ο επιτιθέμενος φαίνεται να στέκεται στη Γέφυρα του Γουέστμινστερ, προκαλώντας τρομακτικές αναμνήσεις από την τρομοκρατική επίθεση του 2017 που άφησε έξι νεκρούς.
Μια λεζάντα στην αφίσα αναφέρει: "Σκοτώστε τους όπου και αν βρίσκεστε και να τους συλλάβετε και να τους πολιορκείτε και να τους περιμένετε σε κάθε σημείο της ενέδρας".
Μια άλλη αφίσα τρόμου δείχνει ότι ένας αμερικανός στρατιώτης δραπετεύει από τη σκηνή μιας επίθεσης στη Νέα Υόρκη, κοντά στη Γέφυρα του Μανχάταν.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΙΟΥΛΙΟΥ.

Ερευνητική αντιτρομοκρατική  ομάδα TRAC προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των επερχόμενων τελετών της Τετάρτης Ιουλίου.
Η προπαγάνδα δεν αναφέρεται ρητά στις εορτές των ΗΠΑ, αλλά οι υποστηρικτές του ISIS δεσμεύονται να ακολουθήσουν "άπιστους στην πατρίδα τους".
"Ξέρετε τον απίστευτο Σταυροφόρο ότι εσείς - ο Αλλάχ πρόθυμος - σύντομα θα επιδιωχθείτε στην πατρίδα σας", αναφέρει.
"Θα ακολουθηθείτε στους δρόμους και στα σοκάκια και θα καείτε από τις φλόγες των IEDs.
«Μόνο αυτή τη φορά θα αισθανθείτε τον πόνο που έχετε προκαλέσει εδώ και δεκαετίες στους μουσουλμάνους, τη δολοφονία, την καύση, την καταστροφή και τον εκτοπισμό σε στρατόπεδα προσφύγων.
"Αυτό που έρχεται θα είναι - ο Αλλάχ πρόθυμος - και θα απευθύνεται σε εσάς και στην πατρίδα σας.
"Γι 'αυτό λοιπόν να είστε επιφυλακτικοί μέχρι τότε."
Δεν είναι αμέσως σαφές τι είδους επίθεση η αφίσα της Νέας Υόρκης απεικονίζει, αλλά ένα φορτηγό φαίνεται στη δεξιά πλευρά της εικόνας.
Η εικόνα προκαλεί τη φρίκη της επίθεσης με φορτηγά στη Νίκαιας το 2016, όπου τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγό επιτέθηκε σκόπιμα σε πλήθη την Ημέρα της Βαστίλης.
Αυτή η τρομοκρατική τακτική χρησιμοποιήθηκε επίσης στην επίθεση της αγοράς των Χριστουγέννων στο Βερολίνο όταν ένα φορτηγό επιτέθηκε σε οικογένειες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα.
Το ISIS διενήργησε ορισμένους βομβαρδισμούς με στόχο τα τζαμιά και τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες.
Οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει φόβους ότι η ομάδα, η οποία πραγματοποίησε πολυάριθμες επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αφού έφτασε στο διεθνές προσκήνιο το 2014, σχεδιάζει νέες επιθέσεις κατά της Δύσης.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος έχει έδρα στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι το κύμα επιθέσεων στην Καμπούλ είναι «πρακτικές διαδρομές» για μεγαλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη και την Αμερική.
"Αυτή η ομάδα είναι η πιο βραχυπρόθεσμη απειλή για τις πατρίδες μας από το Αφγανιστάν", δήλωσε ο αξιωματούχος στο AP.
"Η βασική εντολή IS είναι: Θα διεξάγετε εξωτερικές επιθέσεις" στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
"Αυτός είναι ο στόχος τους, είναι θέμα χρόνου, είναι πολύ τρομακτικό".
Πρόσθεσε ότι ο συνεργάτης ISIS του Αφγανιστάν θα μπορούσε να εκτελέσει μια μεγάλη επίθεση στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη εντός του επόμενου έτους.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι μαχητές του ISIS που έχουν καταγραφεί στο Αφγανιστάν έχουν βρεθεί σε επαφή με συναδέλφους μαχητές σε άλλες χώρες.
Ο Μέρβαν Καμίσλο, διοικητής στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, δήλωσε ότι τα μέλη του ηττημένου χαλιφάτου έχουν πάει στο έδαφος στη Συρία και τώρα σχεδιάζουν επιθέσεις εκδίκησης σε χώρες όπως η Βρετανία.
Δυτικές υποστηριζόμενες κουρδικές δυνάμεις έχουν οδηγήσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει χάσει τώρα σχεδόν όλη την επικράτεια που κατάφερε να συλλάβει εν μέσω της αναταραχής του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου της Συρίας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου