Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Έλληνες Αντιαεροπόροι απαντούν στις τουρκικές απειλές με τους Πυραύλους «Bora»…Δοκιμάστε το και εμείς θα κατεβάσουμε σαν παπιά!


Επειδή βομβαρδιστήκαμε απο τον Τούρκικο Πύραυλο της «Καταιγίδας και της Boras» καλά θα είναι κάποιοι να θυμηθούν οτι ο Εναέριος Χώρος της Ελλάδος είναι ο καλύτερα φυλασσόμενος Χώρος στο ΝΑΤΟ!
Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς επεξεργάζεται σενάρια πολέμου με την Ελλάδα και για το πώς μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε περίπτωση που η Αθήνα κάνει κάποια κίνηση εναντίον της Τουρκίας και επιτεθεί σε κάποιο από τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε η Τουρκία θα πλήξει τη χώρα μας με πυραύλους από τη Σμύρνη!
Tι απαντούν όμως οι Έλληνες Αντιαεροπόροι για τις Τούρκικες Απειλές με τους  πυραύλους Bora και τις  Τούρκικες Καταγίδες…Δοκιμάστε το και εμείς θα τα κατεβάσουμε σαν παπιά !!
Άσε που  κάποιοι από το Βορρά είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ισοπεδώσουν τις Τουρκικές Βάσεις της Σμύρνης και τους χώρους εκτοξεύσεως
Η διάταξη του ελληνικού δικτύου αεράμυνας έχει ως κάτωθι:- Για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας-Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 συστοιχίες MIM-104 Patriot PAC-3 οι οποίες εξοπλίζουν την 21 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23 και 24 της Θεσσαλονίκης, την 25 της Χρυσούπολης και την 26 ΜΚΒ στο Κατσιμίδι Αττικής.
Η 22 ΜΚΒ βρίσκεται στη Σκύρο προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄επέκταση.
– Η Κρήτη αλλά και η δίοδος προς την Κύπρο προστατεύονται από 2 συστοιχίες S-300 PMU1.
– Για τη προστασία στρατηγικών στόχων σε Αττική , Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΕΣ διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα βλήματα ΜΙΜ-23Β I-HAWK
– Τέλος, όλοι οι μείζονες σχηματισμοί των ΕΣ του Δ΄ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ προστατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βάσεις διατίθενται συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης).
Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι το μοναδικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει σε υπηρεσία δύο από τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στον κόσμο: το Αμερικανικό MIM-104 Patriot PAC-3 και το ρωσικό S-300 PMU-1.
Αν ο Τούρκικος Πύραυλος χρειάζεται να διανύσει 280 χλμ το Μέγιστο Βεληνεκές σε ενα χώρο χωρίς παρεμβολές και αντίμετρα …Η Αναχαίτιση και η Κατάρριψη απο την Ελληνική Αεράμυνα είναι απλά «CLEAR &  FIRE»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου