Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ OLYMPIANS.

Ο τραγουδιστής Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1946.(73 ετών)στο Δοξάτο του νομού Δράμας.


Η καριέρα του ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία με το συγκρότημα των Olympians, ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. 

Το 1977 συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μαζί με τους Ρόμπερτ ΟυίλιαμςΜαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη, κερδίζοντας για την Ελλάδα την 5η θέση με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30  δίσκους, πολλοί εξ αυτών έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας τα 200.000 αντίτυπα. Ο πατέρας του, Γιάννης, ήταν από την Ανατολική Θράκη (Μάλγαρα – Καρατζάχαλι) και η μητέρα του, Βασιλική, Μακεδόνισσα από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών.Στα μέσα της δεκαετίας του 50 εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη.Στα δεκαέξι του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Drugstoremen, μετά τους Brahms και στα δεκαοκτώ του τους Olympians.

Είναι παντρεμένος με την Αλίκη Αρβανιτίδη, δικηγόρο και έχουν δύο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη, την Ζήνα (Ζηνοβία) η οποία ακολουθεί καριέρα μουσικού και σύνθετη. Το 2014 απέκτησαν μια εγγονή, την μικρή Αλίκη.

Tραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Olympians, έγραψε το τραγούδι «Ο τρόπος», το οποίο έφερε την επανάσταση στη μοντέρνα ελληνική μουσική. Για πρώτη φορά τραγουδήθηκαν ελληνικοί στίχοι σε ποπ τραγούδι.Συνθέτης και στιχουργός πολλών επιτυχιών των Olympians, ο Πασχάλης ξεδίπλωσε από πολύ νωρίς το ταλέντο του.

Το 1967-1968 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία στη Λάρισα, ενώ παράλληλα συνέχιζε την πορεία του με το συγκρότημά του ως το 1971, που διαλύθηκε οριστικά.
Το 1972 κατέβηκε στην Αθήνα και ακολούθησε σόλο καρριέρα.Η επιτυχία ήρθε αμέσως. «Τρέξε μεσ’ στη συντροφιά μας να μπεις»«Jesus Christo»«Ουρανέ που περνάς»«Το τραγούδι μου» και πολλές άλλες χρυσές επιτυχίες που έκαναν τον Πασχάλη σούπερ-σταρ, το ίνδαλμα της νεολαίας της δεκαετίας του 1970.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : STUDIO CAROLINE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου