Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εκρήξεις στο Yellowstone.

Το Steamboat Geyser του Εθνικού Πάρκου του Yellowstone είναι αρκετά ενεργό αυτή τη στιγμή και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για ποιο λόγο.Yellowstone έκρηξη geyser ατμόπλοιο συνεχίζει να σπάει τα αρχεία τον Ιούνιο του 2019, εγγραφή έκρηξη geyser yellowstone steamboat

Το geyser επιτάχυνε τον κύκλο της έκρηξης τον Ιούνιο και έθεσε ένα νέο ρεκόρ για διαστήματα μεταξύ των εκρήξεων στις 15 Ιουνίου, όταν πυρπολούν τρεις ημέρες, τρεις ώρες και 48 λεπτά μετά την προηγούμενη έκρηξη.

Αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτή την αυξημένη εκρηκτικότητα;

Θα ήθελα να σας πω ", δήλωσε ο Michael Manga, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley.
Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει το Steamboat και το geysers εν γένει, τόσο συναρπαστικό είναι ότι υπάρχουν αυτές οι ερωτήσεις που δεν μπορούμε να απαντήσουμε ", πρόσθεσε ο Manga.
Εν τω μεταξύ, ο Michael Poland, ο επιστήμονας που είναι υπεύθυνος για το παρατηρητήριο ηφαιστείων του Yellowstone, ο οποίος προσπαθεί συχνά να υποτιμά τις αναφορές για τις εκρήξεις στο Yellowstone Σούπερ-ηφαίστειο, δήλωσε ότι οι εκρήξεις του Steamboat και είναι απλώς "μία αναταραχή".

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα έδειξε ότι το ρεκόρ έκρηξης του Steamboat Geyser δεν έχει καμία σχέση με το διαβόητο σούπερ-ηφαίστειο.
Το πρακτορείο είπε ότι «οι geysers υποτίθεται ότι ξεσπούν και οι περισσότεροι είναι ασταθείς, όπως το Steamboat ».
Εν τω μεταξύ, ο AVY προσθέτει : "Το Steamboat Geyser, στη λεκάνη του Norris Geyser, φαίνεται να εισήλθε σε μια φάση συχνότερων υδατικών εκρήξεων, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. "
Τόνισε επίσης ότι δεν έχει να κάνει με το ηφαίστειο. Αν και αυτές οι εκρήξεις δεν έχουν επιπτώσεις στη μελλοντική ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Yellowstone, είναι εντούτοις θεαματικές και πολλοί άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν το Στάιμποτ σε έκρηξη κατά το καλοκαίρι του 2018 και τώρα το καλοκαίρι του 2019 " έγραψε.
Το Παρατηρητήριο είπε επίσης ότι η λέξη "geyser" προέρχεται από τη λέξη geysir, που είναι ένα όνομα που δόθηκε από Ισλανδούς τον 17ο αιώνα για να αναφερθούν σε μια θερμή πηγή στην νοτιοδυτική Ισλανδία.
"Η συμπεριφορά που μοιάζει με γέισα σε φυσικά συστήματα έχει επίσης παρατηρηθεί στο βυθό του ωκεανού και συνάγεται ότι συμβαίνει στο φεγγάρι του Κρόνου Enceladus και το φεγγάρι του Τρίτωνα του Ποσειδώνα. Τα φυσικά geysers στη Γη δεν είναι κοινά. υπάρχουν λιγότερα από 1.000 παγκοσμίως και περίπου τα μισά από αυτά βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone », γράφει ο οργανισμός.
Πολλοί λαοί που ζουν γύρω από το Yellowstone και στις ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμελούνται από την ένταση των εκρήξεων του Steamboat. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι πραγματικά σημάδια της επόμενης έκρηξης του Μεξικάνικου Yellowstone ...
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου