Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΘΑ ΜΑΣ ΛΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ… TA BΡΟΥΝ; ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ).

tora

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη ότι εάν δεν λάβει ισχυρή εντολή, τότε θα στηθούν κάλπες με απλή αναλογική τον Δεκαπενταύγουστο, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε χιουμορ. «Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως στις εκλογές υπάρχει το εξής δίλημμα:
«Εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα, ή με κορμό της Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Γιατί όποιος πάρει τις 50 έδρες bonus έχουμε την εμπειρία, έχουμε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμβεί αυτό, έχει τη δυνατότητα την άλλη μέρα να διαμορφώσει συσχετισμούς κυβέρνησης».


Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρα δημιουργίας κλίματος κινδυνολογίας: «Ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ διότι φαντάζομαι ότι για να τα λέει αυτά βλέπει κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές, προς τη θάλασσα, 7 Ιουλίου είναι οι εκλογές και γι’ αυτό το λόγο κινδυνολογεί».
«Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει τον προγραμματικό διάλογο»
Ο κ. Τσίπρας έδωσε απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις κατηγορίες σε βάρος του ότι εκστομίζει «διχαστικό και αποκρουστικό πολιτικό λόγο». Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν επιθυμεί να προσέλθει σε προγραμματικό διάλογο Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο πολιτικός του αντίπαλος «προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Και στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν προσήλθε σε συζήτηση και σε αυτές τις εκλογές προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση, το διάλογο, το debate, την αντίκρουση επιχειρημάτων».
«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.
Επανερχόμενος στα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την άρνηση του προέδρου της ΝΔ να προσέλθει σε ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως εδώ και 20 ημέρες που προκηρύχθηκαν εκλογές, «δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος. Έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να πει τίποτα ουσιαστικό όλες αυτές τις ημέρες;»
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου