Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότεροα μαχητικά στον Περσικό Κόλπο, καθώς η ένταση του Ιράν σιγοβράζει.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει ένα στρατιωτικό σώμα F-22 σε μια αεροπορική βάση στο Κατάρ για να "υπερασπιστεί τις αμερικανικές δυνάμεις και συμφέροντα" στην περιοχή καθώς οι εντάσεις με το Ιράν παραμένουν υψηλές.

Η Κεντρική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την εγκατάσταση
των στελθ-μαχητικών στην αεροπορική βάση του Αλ-Ουδεΐντ, στο Κατάρ, την Παρασκευή, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από κάποια από τα αεροπλάνα που φθάνουν στην έρημο αυτή την εβδομάδα.
Η ανάπτυξη έρχεται αφού ο Πρόεδρος Τραμπ απείλησε το Ιράν με "συντριπτική δύναμη" και "εξολόθρευση", μετά την κατάρρευση του αμερικανικού ναυτικού του ΝΑΤΟ, πριν από μία εβδομάδα. 
Παρά την απότομη αύξηση της πολεμικής ρητορικής, τα F-22 ζητήθηκαν από την κεντρική διοίκηση - την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που επιβλέπει τη Μέση Ανατολή - τον Μάιο, ανέφερε η AP. Καθώς οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποίησαν για μια απροσδιόριστη αλλά "αξιόπιστη απειλή" από το Ιράν, η διοίκηση Tραμπ ανέπτυξε αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά αεροπλάνα στην περιοχή τον Μάιο, ακολουθώντας αυτά με επιπλέον 1.000 στρατιώτες στο έδαφος.
Επιπλέον, μια αποστολή  πυραυλικής προστασίας Patriot εστάλη επίσης στην περιοχή του Κόλπου τις τελευταίες εβδομάδες.
Παρόλο που η κατάσταση στον Κόλπο παραμένει γεμάτη, το Ιράν και οι ευρωπαίοι υπογράφοντες την πυρηνική συμφωνία του Ιράν - που διενήργησαν οι ΗΠΑ το περασμένο έτος - επέτυχαν μια σημαντική ανακάλυψη την Παρασκευή, ανακοινώνοντας ότι ένα ειδικό εμπορικό κανάλι που επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και το εμπόριο με το Ιράν είναι πλέον λειτουργικό .
Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν την σκληρή οικονομική πολιτική τους έναντι της Ισλαμικής Δημοκρατίας, απειλώντας να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα διαπιστωθεί ότι εισάγει ιρανικό πετρέλαιο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου