Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερα άρματα M60T Sabra στέλνουν οι Τούρκοι στη Συρία.


Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις ξεκίνησαν την ανάπτυξη περισσοτέρων αρμάτων μάχης τύπου M60T Sabra στη Συρία και τη περιοχή της πόλεως Αλ Μπαμπ, καθώς επίσης και άλλων τύπων τεθωρακισμένα οχήματα, για να αντικαταστήσουν τις εκτεταμένες απώλειες από τις σκληρές μάχες που διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Η ανάπτυξη των αρμάτων εντοπίστηκε τόσο κατά την κίνησή τους στο τουρκικό έδαφος όσο και στη Συρία και χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν βαφτεί στο χρώμα της ερήμου για να ταιριάζουν καλύτερα στο επιχειρησιακό περιβάλλον και να πετυχαίνουν καλύτερη απόκρυψη.
Υπενθυμίζεται, ότι οι μαχητές του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», το γνωστό ISIS, κατάφεραν να καταστρέψουν άρματα του τύπου καθώς επίσης και Leopard 2A4, ενώ φέρονται να κατέλαβαν και κάποια άρματα των Τούρκων τα οποία ενδεχομένως και να είναι αξιοποιήσιμα στο πεδίο της μάχης.
Τα τουρκικά M60 Patton υπέστησαν πρόγραμμα σαρωτικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων από την Israel Military Industries (IMI), στη διαμόρφωση MkII. Το πρώτο παραδόθηκε το 2005 για τη διεξαγωγή δοκιμών οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 206 και το διάστημα 2007-2009 αναβαθμίστηκαν 170 τουρκικά άρματα του τύπου, έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε σε τουρκικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.


http://www.defence-point.gr/news/?p=170175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου