Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ… ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

588e6de167b0a93250d298f2Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Σαν ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, φαίνεται πως είναι η είδηση που μεταδίδουν με ανησυχία οι Τούρκοι, ότι στα σύνορα της χώρας τους με την Αρμενία οι Ρώσοι εγκατέστησαν το μεγαλύτερο ραντάρ παρακολούθησης μεγάλο μέρος της ανατολικής Τουρκίας και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφοριες, οι Ρώσοι στην περιοχή Gümrü, στα σύνορα Αρμενίας και Τουρκίας και στην εκεί μεγάλη στρατιωτική -αεροπορική βάση, εγκατέστησαν το νέο μεγάλο υπερσύγχρονο ραντάρ, τύπου Nebo- M, το οποίο έχει βεληνεκές παρακολούθησης στα 600 χιλιόμετρα.
Την αποκάλυψη για την εγκατάσταση αυτού του ραντάρ, την έκανε το στέλεχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Yevgeniy Damantsev, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rus Rosbalt. Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως η Ρωσία στην προσπάθεια της να ελέγχει όλες τις κινήσεις της ευρύτερης περιοχής του Καυκάσου και δυτικά της τουρκικής επικράτειας, προχώρησε σε αυτή την με ιδιαίτερη σημασία στρατηγική κίνηση της εγκατάστασης του νέου αυτό ραντάρ στο αρμενικό έδαφος.
Στην Άγκυρα αναφέρουν σχετικά ότι με το ραντάρ αυτό οι Ρώσοι αποκτούν τον πλήρη έλεγχο όλων των κινήσεων εκτός των άλλων και της νατοϊκής βάσης του Ιντζιρλίκ, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με αρμενικές πηγές πληροφοριών, οι Ρώσοι επιδιώκουν να αποκτήσουν πλήρη υπεροπλία των κινήσεων στην ευρύτερη περιοχή και για τον λόγο αυτό εγκατέστησαν το ραντάρ αυτό που δεν είναι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπόθεση της αρμενικής κυβέρνησης, αλλά μια καθαρά ρωσική κίνηση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%bf%ce%b9-%cf%81%cf%89%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου