Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Συμβαίνει κάτι με τον Άσαντ ή πήραν φωτιά …μονταζιέρες;


Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνει η φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της υγείας του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι σοβαρά άρρωστος, με τις ασθένειες που φέρεται να αντιμετωπίζει να ποικίλουν (όγκος στον εγκέφαλο, εγκεφαλικό επεισόδιο), ενώ άλλοι ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά, καθώς πυροβολήθηκε από σωματοφύλακά του…

Οι διαφορές σε όσα κυκλοφορούν θα παρέπεμπε σε μια ακόμα κλασική περίπτωση διασποράς ψεύτικων φημών, καθώς το πρώτο θύμα σε μια πολεμική σύγκρουση είναι η αλήθεια και πολλοί θα είχαν λόγο να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κλίμα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.
Έρχεται όμως να ασχοληθεί με τη φημολογία αυτή, ενίοτε μετατρέποντάς της σε «πληροφόρηση» ο αραβικός Τύπος, αναρτώντας και απομακρύνοντας στη συνέχεια δημοσιεύματα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ φέρεται να κάνει πλέον κουμάντο ο αδερφός του, Μάχερ Αλ Άσαντ, αντικαθιστώντας τον Μπασάρ, για το διάστημα που τον περιθάλπει «στρατός» γιατρός που ήρθε από το Ιράν και μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης!
Για τον Μάχερ Αλ Άσαντ επίσης αναφέρεται, ότι στο αλαουιτικό προπύργιο της Λατάκια, οι δρόμοι έχουν γεμίσει με τις φωτογραφίες του, παραπέμποντας σε διαδοχή ηγεσίας! Την ίδια στιγμή, για το θέμα αυτό γράφει και εφημερίδα που θεωρείται φιλικά προσκείμενη στον Σύρο ηγέτη, περιπλέκοντας την εικόνα έτι περαιτέρω.

Η αξιοπιστία των πληροφοριών αυτών που κυκλοφορούν, είναι – καταφανώς – ελεγχόμενης αξιοπιστίας. Ωστόσο, η εμφάνιση του Άσαντ θα μπορούσε να θέσει τέρμα στη φημολογία, η οποία ασφαλώς πρέπει να έχει κάποια στόχευση, ενώ δεν αποκλείεται η μη εμφάνιση του Σύρου ηγέτη να οφείλεται στην εκτίμηση ότι σε τακτικό επίπεδο, για κάποιον λόγο, ίσως και αν τον συμφέρει…
http://www.defence-point.gr/news/?p=170245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου