Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΝΑΣΑ : Στην αθέατη πλευρά του ήλιου γίνονται εκρήξεις με αποτέλεσμα ακτίνες -Γ να έρχονται με την ταχύτητα του φωτός στη γη.

Σε τρεις περιπτώσεις, η NASA με διαστημικό τηλεσκόπιο, εντόπισε ακτίνες γάμμα από ηλιακές καταιγίδες, στην αθέατη πλευρά του ήλιου, με εκπομπή προς τη γη.

1-nasasfermise

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα  της NASA αναφέρει ότι με διαστημικό τηλεσκόπιο έχει παρατηρηθεί υψηλή ενέργεια φωτός , από ηλιακές εκρήξεις που βρίσκονται στην αθέατη πλευρά του ήλιου.
Αυτό το παράδοξο φαινόμενο δίνει την ευκαιρία στους επιστήμονες  να εξερευνήσουν πώς φορτισμένα σωματίδια επιταχύνονται μρ την ταχύτητα του φωτός και να προχωρούν πέρα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια των ηλιακών εκλάμψεων.
«Αυτά τα σωματίδια πρέπει να ταξιδεύουν περίπου με 300.000 χιλιόμετρα μέσα σε περίπου πέντε λεπτά από την έκρηξη  που παράγει αυτό το φωςδήλωσε ο Nicola Omodei, ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.
Nasasfermise (1)
Ο Omodei παρουσίασε τα ευρήματα τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, κατά τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Κοινότητας Φυσικών στην Ουάσιγκτον, και ένα έγγραφο που περιγράφει τα αποτελέσματα,που θα δημοσιευθούν online στο The Astrophysical Journal στις 31 Ιανουαρίου.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY GALAXY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου