Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο ΤΡΑΜΠ «ΚΡΑΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ: Θέλετε να ξεκινήσετε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ImageHandler
Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί τους γερουσιαστές (και Ρεπουμπλικάνους ανάμεσά τους) που αντιτίθενται στο διάταγμα που έχει προκαλέσει παγκόσμο χάος πως συνεχώς ψάχνουν αιτία να ξεκινήσουν τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!


Αυτή τη φορά δεν τα έβαλε ούτε με πρόσφυγες, ούτε με μετανάστες ούτε με τους δημοσιογράφους.
Τα έβαλε με τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και έναν από τους μακροβιότερους Γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και τον επίσης Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, οι οποίοι τόλμησαν να τον επικρίνουν για τις πολιτικές που ακολουθεί.
Και τους κατηγόρησε πως συνεχώς ψάχνουν αφορμές να ξεκινήσουν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
«Η κοινή δήλωση των δυο πρώην υποψηφίων για την προεδρία Τζον ΜακΚεϊν και Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι λάθος – δυστυχώς είναι αδύναμοι όσον αφορά στη μετανάστευση. Οι δυο Γερουσιαστές θα πρέπει να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στον ISIS, την παράνομη μετανάστευση και τη συνοριακή ασφάλεια αντίθετα από το να προσπαθούν πάντα να ξεκινήσουν τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος!
Clipboard01
Αργότερα, εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υπερασπίζεται το διάταγμά του που κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους. Και αυτή τη φορά τα… «άκουσαν» και τα ΜΜΕ και ο Ομπάμα, που σύμφωνα με τον Τραμπ είχε κάνει το ίδιο κάποτε.
«Οι ΗΠΑ είναι περήφανο έθνος μεταναστών και θα συνεχίζουμε να δείχνουμε συμπόνοια σε εκείνους που ξεφεύγουν από την καταπίεση, αλλά θα το κάνουμε ενώ προστατεύουμε τους πολίτες μας και τα σύνορά μας. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα η γη των ελεύθερων και των γενναίων.
Θα την κρατήσουμε ελεύθερη και θα την κρατήσουμε και ασφαλή, όπως τα media ξέρουν αλλά αρνούνται να πουν. Η πολιτική μου είναι παρόμοια με εκείνη του προέδρου Ομπάμα το 2011 όταν απαγόρευσε τη βίζα σε πρόσφυγες από το Ιράκ για έξι μήνες. Οι επτά χώρες που κατονόμασα στο διάταγμα είναι οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για απαγόρευση στους Μουσουλμάνους, όπως τα media λανθασμένα μεταδίδουν.
Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, έχει να κάνει με την τρομοκρατία και το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Υπάρχουν περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως που είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές και δεν επηρεάζονται από το διάταγμα. Θα αρχίσουμε να δίνουμε ξανά βίζες σε όλες τις χώρες όταν θα είμαστε σίγουροι πως έχουμε αναθεωρήσει και εφαρμόσει τις πιο ασφαλείς πολιτικές μέσα στις επόμενες 90 μέρες.
Συμπονώ βαθύτατα τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Η προτεραιότητά μου θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ τη χώρα μας, αλλά ως πρόεδρος θα βρώ τόπους να βοηθήσω όλους αυτούς που υποφέρουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.
Clipboard011
Ο Τράμπ δεν έκανε, πάντως, καμία αναφορά για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ, τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, που τον κατηγόρησε ότι το διάταγμά του «εφαρμόστηκε με προχειρότητα», ιδιαίτερα σε όσους έχουν άδεια παραμονής (σ.σ. πράσινη κάρτα) στις ΗΠΑ.

«Όλοι μοιραζόμαστε την επιθυμία να προστατέψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το προεδρικό αυτό διάταγμα εφαρμόστηκε με προχειρότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τους κατόχους πράσινης κάρτας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κόρκερ. «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες τροποποιήσεις, και ελπίζω ότι μετά από διεξοδική εξέταση και εφαρμογή των αναβαθμίσεων ασφάλειας πολλά από τα προγράμματα αυτά θα βελτιωθούν και θα επανεισαχθούν», τόνισε.
http://www.crashonline.gr/%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου